Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geneza psychiczna

wstydzę się ładnie wyglądać

Polecane posty

Gość geneza psychiczna

nie wiem dlaczego... wole ubrać sobie baleriny , spodnie , tunikę.... jak w sobie przełamać strach przed ubraniem szpilek i sukienki ? czy wy kobiety nie uważacie że należy mieć sporo odwagi by tak się ubrać? stajecie się obiektem seksualnym i wszystkie oczy są skierowane właśnie na was... narażacie się na komentarze facetów a także kobiet

Gość geneza psychiczna
hmm

Gość gość
ile masz lat?

Gość geneza psychiczna
21

Gość geneza psychiczna
fiku ile masz lat? jak to nastąpiło?

Gość karcik2611
wydaje mi się ze maszobiekcje,poniewaz nie chcesz siewyrozniac ztlumu

Lubię dobrze wyglądać, czuję się wtedy pewnie. Ale czasami jak już się 'wyelegantuję' :D stresuje mnie mój wygląd i czy aby nie przesadziłam, żeby nie narazić się na negatywne komentarze. Za chwilę myślę sobie 'w d***e mam ich zdanie' i idę dalej :D

Jak to nastąpiło? - Stopniowo. Zaczęłam próbować, czasami czułam sie troche niepewnie, aż się oswoiłam :)

Gość geneza psychiczna
Zgadza się.. Czasem siedzę na przystanku autobusowym w oczekiwaniu przyglądam sie różnym osobom . Jak idzie jakaś atrakcyjna kobieta ma na sobie sukienkę ,obcasy ,ogólnie zwraca uwagę tłumu i ludzie między sobą komentują daną osobę. Boję się tego nie potrafię znaleźć w sobie na tyle luzu by się tym nie przejmować , paraliżuje mnie strach , nerwowe ruchy ...etc

Gość geneza psychiczna
Codziennie biję się sama ze sobą . Chcę się przełamać ale coś mnie blokuje .. Nie wiem co.. Od czego zacząć?

Gość geneza psychiczna
Teoria właśnie o to mi chodzi idąc nie wiem czy nie przegięłam ze stylizacją i boję się odrzucenia przez społeczeństwo

Zacznij od jednej rzeczy, jutro ubierz spódniczkę, w niedzielę załóż buty na obcasie, ... z czasem przestaniesz sie przejmować tmy jak cie inni postrzegają :)

Gość geneza psychiczna
Fiku od czego zaczęłaś ? Od obcasów ,spodnie a później się rozkręciłaś ?

Zacznij od tego na co masz ochotę :) W końcu dla jednej bycie kobiecą to zwiewna sukienka, dla drugiej obcisłe dżinsy :)

Gość gość
nie wiem jak to robię ale WYGLĄDA JAKBYM BYŁA ŁADNA ;) i seksowna na pewno wyróżniam się z tłumu zawsze uśmiech i błysk w oku sprawdzone działa ;)

Gość geneza psychiczna
fiku dziękuje za poradę myślałam że jesteś celebrytką kafeteri ale jednak jesteś porządnym człowiekiem

Gość koleżankas
Mam ten sam problem. Obserwuję kobiety na ulicach, które pokazują nogi, ubierają się w odważne kolory, a ja tak nie potrafię :( Często widzę kobiety, które zakładają np. krótkie spodenki i w ogóle nie przejmują się bladymi nogami czy cellulitem, a ja mam nogi może nie modelki, ale zgrabne i mam ładną skórę, ale nie mogę się na to odważyć. Tak samo - bardzo rzadko rozpuszczam włosy, choć w takich wyglądam o wiele lepiej (kto mnie w takich widział - od razu mówił komplement). To totalnie głupie, ale nawet jeśli raz na rok pomaluję paznokcie na czerwono wydaje mi się, ze wszyscy je obserwują... :)

Gość geneza psychiczna
koleżankas mam to samo Zanim wyjdę z domu robię analize nawet koloru lakieru ..

Gość geneza psychiczna
gość masz rację czas się przełamać ja jutro spróbuje mieszkam na małym osiedlu gdzie wszyscy chodzą na luzie.. jak idzie już ktoś elegancki ,wystrojony to jest szum i wszyscy są w oknach

Gość rfgtr
Ja nie lubię się wyróżniać z tłumu- ubieraz przygaszone barwy, żeby się nie wyróżniać.. a jeszcze odkąd mam chłopaka to jest gorzej bo nie chce innych prowokować...

Gość malvina-pe.pl
Dziewczyny, Za kilka(naście) lat nie będziecie mogły już pozwolić sobie na takie stroje (no chyba, że żyjecie aktywnie,ćwiczycie i zdrowo się odżywiacie, a to też nie daje gwarancji). Chwalcie się atutami swojej urody, póki są one naturalne i nienaznaczone piętnem wieku :) Słusznie ktoś wyżej zauważył, żeby otwierać się stopniowo. Najpierw szpilki. Z czasem krótsza sukienka. Te spojrzenia czy komentarze, którymi was obdarzą, to będzie podziw. Może zazdrość. Ale na pewno nie nagana czy krytyka. Nie żyjemy w Egipcie, tylko w Polsce. Tu kobietom wolno więcej ;) Pozdrawiam, http://malvina-pe.pl

Gość nattalliaa87543erf
Też tak miałam, nie lubiłam wyróżniać się z tłumu jak gdzieś miałam wyjść np. do klubu, bo od razu myślałam sobie, że znajdą się jeszcze takie, że będą obgadywać itp. a wiadomo dużo takich w klubach... ; / ale od kiedy mam swojego ukochanego to zupełnie się to zmieniło ;)

Zawsze myślałam, ze to sukienki są "bezpieczne"...chyba mam gorszy gust niż mi się wydawało :D

Gość gość
Moorland a majtki nosisz? W UK wiekszosc nie zakłada

Gość elohelo
To kwestia tego, ze nie masz swojego faceta. Jak juz bedziesz miala, to ten problem zniknie. 🖐️

Gość kobieta:)
też tak poniekąd mam.. u mnie wynika to raczej z tego że jestem troche aspołeczna i nie lubie jak ludzie zwracają na mnie uwagę. Tzn obcych mam gdzieś, niech się lupią i komentują, ale np nie lubie sytuacji jak się zetnę włosy albo inaczej ubiorę idę na uczelnie i tam nagle wszyscy : wowww jak super wyglądasz!!... poprostu nie lubie ludzi i nie muszą na mnie zwracać uwagi tylko dlatego że włosy zciełam..

Gość Skowroneczka  nie sowa
może zacznij ubierać się wg dresscode, na pewno poczujesz się pewniej. Czyli jak wychodzisz rano po bułki, ubierasz się na sportowo, jak na kolację to elegancko, do pracy stosownie. Staraj się też do godz. 14 nosić strój bardziej na luzie, nawet jeśli idziesz na obiad, bo będziesz się czuła wtedy wystrojona, albo przebrana. Ponadto jak ubierasz mini, to zakładaj do tego niższe obcasy lub baleriny, jak wysokie szpile to długość do kolan lub dłuższa, albo spodnie. Odkrywasz dekolt, zakryj nogi itp.

Gość gość
?