Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A_G_A_A_GA_A

Jestem gruba, czy mogę tak pójść na wesele?

Polecane posty

Gość A_G_A_A_GA_A

Hej, moj rozmiar to 46/48, mam duży brzuch -- efekt kilku poważnych operacji, sztucznej menopauzy i brania hormonów, w ciągu 4 lat przybyło mi prawie 30 kg.... więc jestem gruba, ale jakoś nieproporcjonalnie :) chciałabym sie troche wysmuklić i zamierzam założyć: http://shop.benetton.com/pl/index.php/woman/13p/dresses/short-dresses/4f7nsv155-13p-24b.html żywy ładny zielony -- mam ciemne włosy i oczy do tego ładne rajstopowe czarne legginsy, bardzo elegenckie zakryte, ale lekkie buty na obcasie dużą kopertówkę czarną wielkości A4 oraz dużą biżuterię złoto-czarną, która będzie siegała mi do brzucha, żeby wydłużyć optycznie przód. Dodam, że żadne fasony pasowane sie nie mieszcze, bo jesli wejde w brzuchu, to wszedzie indziej sa duzo za duze. Eleganckie spodnie tez odpadaja z tego samego powodu. Nie jestem świadkową, ani nikim z rodziny, Czy takie zestawienie nie będzie za bardzo na luzie??

Gość dolotttiiiii23
ta bluzka moze byc tylko prosze nie zakładaj leginsów przy swoim rozmiarze. kup sobie spodnie z jakiegos lekkiego materiału, mogą byc w stylu cygaretek, albo całkiem szerokie np beżowe, białe. tylko nie te leginsy i to jeszcze rajstopowe:O

Dla mnie ten zestaw to prędzej na ewentualne poprawiny,spotkanie z kumpelą lub imieniny ....Na wesele bym tego nie założyła . A nie lepiej kupić sukienkę ? Ukryć to co "brzydkie" i pokazać to co ładne np.biust,dekolt ,nogi ? Jeśli mieszkasz w dużym mieście to bez problemu odpowiedni ciuszek kupisz,ewentualnie uszyj u dobrej krawcowej.

A mi się nawet podoba. Też jestem przy kości z rozmiarem 46, ale mam prawie 190cm wzrostu, więc bardziej proporcjonalnie mi się to rozkłada. Jednak mimo to też, tak jak ty, wolę zakrywać brzuch czymś luźniejszym a odsłonić nogi. Myślę, że będziesz bardzo łanie wyglądała, tylko też zamieniłabym te leginsy na proste czarne rurki.

Gość gość
wydaje mi sie, ze pomysl jest ciekawy sam w sobie. pewnie sukienke zamowisz z internetu. a wiadomo jak to jest, na zdjeciu tak, a jak sie zalozy zupelnie inaczej. mozes zaryzykowac. najwyzej zwrocisz i bedziesz szukac czegos dalej

Gość 5767776765765
wydaje mi sie, ze pomysl jest ciekawy sam w sobie. pewnie sukienke zamowisz z internetu. a wiadomo jak to jest, na zdjeciu tak, a jak sie zalozy zupelnie inaczej. mozes zaryzykowac. najwyzej zwrocisz i bedziesz szukac czegos dalej

Gość gość
Lepiej by było gdybyś napisała: "Jestem GŁUPIA" czy mogę pójść na wesele? I zeby to była prawda:)

Gość gość
chcesz to kupic? Kolor ładny, ale nie wiem,czy sie nie bedzie gniotlo, moze wtedy wygladac nieciekawie. No iz przodu ok, ale z boku niekoniecznie. Poza tym az tak sie pod tym nie schowasz. Ja przy tym rozmiarze mam opanowane odejmowanie sobie 10 kg:) polecam warstwy - pod spod ciemniejsza sukienka, na wierzch cienki miekko ukladajacy sie zakiet czy wdzianko, typu plaszczyk ( bez zapiecia ) dlugi efektowny naszyjnik ( przykuwa uwage), moze byc cienki, piekny szal- zaslania brzuch,.Rajstopy cieliste, buty jak najbardziej wyciete ( choć pieta zakryta) , najlepiej w cielistym kolorze ( jesli pasuje do reszty). Dlugośc sukienki do kolana mniej wiecej.

A jeszcze podpowiem, że stacjonarnie fajne i niedrogie kiecki mają w C&A. Ja kupiłam tę : http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Sukienki/108195/1 tylko, że z białymi paseczkami. Bardzo ładnie się układa i jest z dobrego materiału. Może niezbyt strojna, ale ja nie lubię wyglądać jak ciotka z żorżetach :)

Sam pomysł "krótka sukienka+legginsy" jest fajny, ale poszukałabm innego modelu. Obawiam się, że ta sukienka może dać efekt dokładnie odwrotny do zamierzonego, czyli uwydatnić Twój brzuch. Może poszukaj czegoś odcinanego pod biustem? Taka sukienka zrobi Ci wcięcie i odwróci uwagę od brzucha. Może też pomóc długi żakiet albo jeszcze lepiej puszczony luźno szal. No i ostatnie pytanie - możesz chodzić na obcasach? Nie mówię jakichś ekstremalnych, ale takich 5-8 cm? Bo jeśli się na nich swobodnie czujesz, to może zamiast leginsów lepiej założyć cieliste buty na obcasie - wydłużą Ci nogi i też odwrócą uwagę od punktu strategicznego :)

Gość gość
Ja bym poszukała sukienki. Na wesele w leginsach? Jakoś nie bardzo. I do leginsów musiałabyś mieć mega zgrabne nogi

Gość gość
nie widzę kobiety w tym rozmiarze w leginsach... raczej spodnie do tej tuniki wybierz. I może zamiast kopertówki A4 coś zgrabniejszego i przemyśl biżuterię...

Gość proszę,sukienki dla puszystych
tunika plus leginsy to nie na wesele,nie pasuje. http://www.mylady.pl/

Gość gość
jak dla mnie to ta sukienka jest totalnie casual i nie nadaje się na wesele. no i pod żadnym pozorem nie zakładaj leginsów

Gość gość
ta "emma" jest swietna

Gość gość
Emma !!!

Gość A__GGG___AAAA
Dzięki za odpowiedzi, zapomniałam dodać, że ta sukienka na zdjęciu sięga modelce do pół uda, ja jestem niższa i mam ją prawie do kolan, więc te legginsy od razu inaczej wyglądają :) Emma sukienka mi sie podoba, ale mierzylam w tym stylu i nawet jesli przód był ładnie schowany, to boki i plecy wygladały fatalnie. Dodam, że mam szczupłe nogi i nawet zgrabnie wygladaja w butach na obcasach. Wesele będzie trochę luzackie, panna młoda będzie miała dużo różowych dodatków (np buty) i pan młody podobno też nie będzie ubrany tradycyjnie, dlatego pozwalam sobie na swobodniejszy ubiór. W całości z biżuterią, makijażem, fryzurą wyglądam całkiem elegancko. Wychodzę z założenia, że nawet jeśli odpowiedniejsza byłaby sukienka lub garsonka, żakiety itp, to jeśli będę sie źle czuła, to mam po zabawie, a w tym będę się czuła najlepiej, a uwierzcie szukałam szukałam i szukałam :) Pozdrawiam