Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niejadek ze mnie chyba

Jestem w ciazy i wszyscy zwracaja mi uwage, ze malo jem

Polecane posty

W pracy, mama, tesciowa wszyscy doslownie mowia, ze jem malutko, ze dlaczego tylko tyle i powinnam wiecej ich zdanie. Dodam, ze jestem w 5 miesiacu, waze 55kg (mam 160cm) i jem tak samo jak przed ciaza, czyli nie odchudzam sie ani tez nie objadam, jem tak by nie czuc sie glodna. Rano: kawa z 2 lyzeczkami cukru i kanapka z serem lub wedlina i pomidorem (jadam tylko pieczywo chrupkie, bo bialego ani ciemnego nie lubie) W pracy w poludnie: owoc- przewaznie banan i pomarancza W domu obiad: dzis miseczka salaty z kurczakiem, wczoraj pierogi (sztuk 5), jadam jeszcze ryz z indykiem i warzywami, jakies mieso z sosem, rybe (losos, sandacz) ale nie jem zup ani ziemniakow. Z warzyw nie jem cebuli, pora i kapusty. Kolacja: dzis bedzie to tylko banan bo nie jestem glodna, ale przewaznie jem na kolacje kanapke, albo lekka salatke lub jak przedwczoraj tunczyka. Nie jadam miedzy posilkami. Aha i po obiedzie pije znowu kawe. Pije niestety duzo coli i wody. czy naprawde moj jadlospis jest taki ubogi i jem za malo? Dodam, ze jadam czasami np. 2 kostki czekolady czy garsc czipsow,ale nie codziennie.

Gość gość
nie powinnas pic tyle coli i kawy bo dziecko bedzie nerwowe :D Wg mnie również powinnas jesc wiecej. Ja mam 166 i waże 46kg a jem dwa razy tyle co Ty:/

Gość gosiiaaa
5 pierogów na obiad??? to mój trzylatek tyle zje :)

Gość adasasa
Cole odstaw bo nie zdrowa jest a kawke mozesz wypic ale jedna :)Pijesz kawę sypaną czy rozpuszczalna i koniecznie jedz wiecej bo moim zdaniem jesz mało

kawe pic moge, lekarz powiedzial, ze nawet wskazane jest w przypadku mojego niskiego cisnienia.

Gość gość
jesz zdecydowanie za mało. kobieto jesteś w ciązy. więcej nabiału, z czego twoj organizm ma budowac kości dziecka. Bedzie pobierał wapń z twoich zębów i kości. Nie dziw sie jak po porodzie posypią ci się zęby a włosy będą wypadać garściami.

pije sypana kawe i bez mleka tylko z cukrem. Wiem, ze cola jest niezdrowa, ale nie umiem sobie szklaneczki coli odmowic:P o dziwo przed ciaza nie pilam w ogole. Nie uwazam, ze jem malo, ja sie tym najadam normalnie.

Gość gość
kawa ogranicza wchłanianie wapnia.

ale co powinnam jadac? jesli chodzi o nabial to jadam sery, pije mleko (codziennie przed snem)

bez kawy ja nie wstane z lozka:P i jak mowilam lekarz przeciwskazan nie widzi

Gość gość
może się tym i najadasz ale nie dostarczasz swojemu organizmowi wszystkich witamin i składników odżywczych. anorektyczki też się najadają jednym jogurtem na cały dzień. urodzisz dziecko z niedowagą albo z jakimiś problemami.

Gość gość
Nie jesz jogurtów, twarożków, chleba chociażby razowego, warzyw.. Brakuje różnych wartości odżywyczych. Takie menu to ja mam będąc na diecie 1000 cal. Dla kobiety w ciążdy zdecydowanie to za mało

ciaza rozwija sie prawidlowo, lekarz mowi, ze wcale nie wyglada dziecko na niedozywione:D pytalam go czy malo jem to powiedzial, ze powinnam wiecej warzyw jadac wiec je wprowadzilam do jadlospisu w wiekszej ilosci.

Gość gość
ja waże 50kg mam 160cm wzrostu i obżeram się jak głupia, w porównaniu do Ciebie jem ze 3 razy tyle co Ty, nie pije aby coli i kawy. a tak to wszystko, od warzyw i owoców po najbardziej kaloryczne słodycze i tak dzień w dzień;) a pierogi? hehe jak świeżo co ugotowane to ojjjj dużo potrafię zjeść;) smażonych mniej;) i uwielbiam zupy;) mmmm. obiad bez zupy to obiad stracony;)

jem jogurty- faktycznie zapomnialam o jogurtach:) Czesto jadam w poludnie albo wieczorem. Twarozkow nie lubie podobnie jak chleba.

Gość gość
jeśłi dobrze czytam to dziś zjadłas/zjesz" kanapka z serem banan i pomarańcza potem sałata z kurczakiem banan kobieto tu nie ma nawet połowy zapotrzebowania na głupie kalorie nawet a gdzie składniki odżywcze? ten jadłospis jest dla kobiety na jakiejś restrykcyjnej diecie a nie dl kobiety ciężarnej.

no, a ja zup nie lubie za bardzo, czasem zjem u mamy, ale ogolnie nie przepadam. warzywa teraz staram sie jesc do kazdego obiadu:)

Gość gość
wszyscy ci piszą ze jesz za mało a ty swoje. rób co chcesz, twoje ciało, twoje dziecko. wspomisz nasz słowa po porodzie jak twój organizm (zęby, włosy) zacznie się sypać, bedziesz wiecznie zmęczona. na razie pewnie korzysta z zapasów.

nic na to nie poradze, ze mi tyle wystarcza. Lubie czasem zjesc pizze, zapieknke, ale nie jem bardzo duzo, bo nie lubie. Uwazam, ze ludzie niektorzy przesadzaja z jedzeniem i jedza za duzo.

ale pytam siew takim razie co powinnam jesc wiecej? Dwa obiady, wiecej posilkow, ale o ktorej i co?

Gość gość
zup nie lubisz, chleba nie lubisz podobnie kapusty i pora itd piszesz jak małe dziecko nie lubi i jeśc nie bedzie. leków też nie jesz bo nie lubisz? chyba masz rozum i wiesz że czasem coś trzeba zrobić. a zupy są barzdo zdrowe i powinnaś je zacząć jeśc. a swojemu dziecku też nie bedziesz zup gotować ? bo nie lubusz? jemu też bedziesz wpajac swoje złe nawyki żywieniowe?

Gość gość
Moje dziecko 5-letnie je wiecej niz Ty. Czego tu szukasz? Pochwal? a nie jedz wcale wg mnie :D

nie bede jadla czegos przez co zbiera mnie na wymioty:O Nie tkne pora, cebuli ani jajek, bo mnie brzydzi to jedzenie, dziecku jak najbardziej zupki gotowac bede:)

Gość gość
w necie masz mnóstwo jadłospisów dla kobiet w ciązy.

Gość gość
Przykładowy jadłospis dla kobiet w ciąży Śniadanie I: płatki kukurydziane (20 g) z jogurtem (150 g), jajko gotowane (50 g), pomidor (100g), pieczywo mieszane (50 g), masło (10 g), zielona herbata (250 ml). Śniadanie II: serek homogenizowany (200 g), sok owocowy (200 ml), jabłko (150 g). Obiad: zupa pomidorowa (350 ml) z makaronem (80 g), wołowina duszona (100 g) z sosem własnym (100 ml), kasza gryczana (150 g), buraki oprószane (100 g), kompot porzeczkowy (150 ml). Podwieczorek: surówka owocowa (150 g), ciasto drożdżowe (100 g), herbata (250 ml). Kolacja: sałatka z kurczaka (150 g), pieczywo mieszane (50 g), naleśniki z dżemem (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml), pomarańcze (150 g).

Gość kolkoskoyo
nie czytaj tych:przemadrzalych:lasek Jesz normalnie,jak organizm zacznie sie domagac wiecej to da ci na 100 procent znac. Niemartw sie i nikomu sie nie zwierzaj ile jesz.Wazna jest jakosc a nie ilosc

salatka z kurczakiem i nalesniki? no sorry, ale w zyciu bym tyle w sibie nie wepchnela. Nie wiem, ale ja robie bardzo tresciwa salatke z kurczakiem, nawet moj maz sie nia najada.

Gość gość
Przeprowadzone badania wykazały, że nieprawidłowe odżywianie się w okresie ciąży może być przyczyną wielu zaburzeń, włącznie z przedwczesnym porodem oraz zwiększoną śmiertelnością noworodków.

Gość gość
naprawdę powinnas więcej jeść - powinnas jeść za dwoje

Gość gość
oczywiście że nie powinna jeść ZA DWOJE a NA DWOJE to jest ogroman różnica problem w tym że ona je jak kilkulatek ale ona i tak wie swoje wiec nie wiem po co ten temat założyła. dajcie spokój dziewczyny niech robi co chce. za swoje błędy zapłąci swoim zdrowiem (oby nie dziecka)