Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niejadek ze mnie chyba

Jestem w ciazy i wszyscy zwracaja mi uwage, ze malo jem

Polecane posty

Gość gość
to ja ci powiem tak - tam gdzie masz w jadlospisie- banan, wstaw cos konkretnego, a owoce jedz miedzy posiłkami. To cos konkretnego to moze byc cos na ciepło np. ryba po grecku, aby nie kanapki.

no tak, tyle, ze ja owoc jem w pracy i raczej na cieplo nic tam nie zjem. Co najwyzej miedzy obiadam, a kolacja, ale obiad jem o 17, kolacje o 19.30 wiec nie wyobrazam sobie jedzenia co godzine niemal.

Gość hehehe :)
A co my ci mamy dietę układać jak Tobie nic nie pasuje ?Menu masz jak anorektyczka . Przy takim odżywianiu do końca ciąży to dziecko może być chore .

lekarzem jestes? watpie, wiec wybacz, ale moj lekarz wie lepiej niz ty i sam powiedzial, ze wiecej warzyw, ale malo nie jem wcale. Malo jem chyba wg tych co zyc bez przegryzienia czegos nie moga i musza jesc tyle co chlop pracujacy na budowie. Ja uwazam, ze jesc powinno sie tyle by zaspokoic glod, a nie by pekac z przezarcia.

Gość kolkoskoyo
autorko,pisalam tu nie raz jak masz wyniki w normie to sie nie zmuszaj do jedzenia,to nie te czasy,komuna minela. To co jesz wystarczy,na prawde. Nie czytaj i nie sluchaj innych.Badaj krew regularnie i bedziesz wiedziala co i jak

Gość Przykład menu w ciąży
II śniadanie Kanapka z chleba pełnoziarnistego z sałatą, pieczonym indykiem, kiełkami rzodkiewki, ogórkiem Kefir Banan Obiad Zupa jarzynowa Ananasowy kurczak Ryż naturalny Kalafior gotowany na parze Surówka z pomidora, cykorii, papryki, z oliwą Kompot Kolacja Jajecznica ze szczypiorkiem, Chleb pełnoziarnisty, masło ziołowe, pomidor Herbata z pokrzywy z cytryną Do tego z 2 przekąski typu owoce ,jogurt itp

Gość no i ?????
niejadek ze mnie chyba - to skoro TY WIESZ LEPIEJ to po co sie pytasz??? Jesz za mało i dla mnie to jest dieta głodowa.

mam kolezanke, z ktora jak ide na pizze czy do restauracji to zawsze je podwojne porcje. Nie dlatego, ze jest tak glodna, ale ze lubi czuc sie nazarta jak sama mowi. Dla mnie to nienormalne. Czlowiek powinien jesc tyle ile potrzebuje by zaspokoic glod, a nie zrec do takiego stopnia by sie za brzuch trzymac:O

Gość Przykład menu w ciąży
Zapomniałam o śniadaniu :) Śniadanie Woda z cytryną Owsianka Kromka chleba pełnoziarnistego z pastą z soczewicy, rzodkiewka, kiełki Soczek jednodniowy z marchwi

Gość gość
Jak tak jesz sama to sobie jedz ( na marginesie beznadziejna dieta ) ale w ciąży to za mało.

tak, wyniki mam dobre, ciaza wg lekarza rozwija sie prawidlowo i idealnie. Nawet stwierdzil, ze przytylam ksiazkowo, a nie jak wiekszosc kobiet, ktore tyly, ale dziecko wazylo malo, u mnie dodatkowe kg bierze dziecko, a nie moje cialo tylko. Jednak lekarz po moim pytaniu o jadlospis powiedzial, ze wiecej warzyw musi byc. Dlatego tez wprowadzilam warzywa do kazdego obiadu i ptam co dodatkowo jesc.

dla mnie to nie do pomyslenia by tyle jesc co inne pisza, ale nie krytykuje. Widocznie taki apetyt:) Jednak ja kilka kromek czy bulek z czyms tam plus salatke czy banan nie zjadlabym, bo juz sam chleb, banan strasznie zapycha, a salatka do tego? Jejku to treba miec niezle rozepchany zoladek.

Gość gość
RYBY...tłuste ryby sa bardzo bardzo ważne i dla Ciebie i dla dziecka .

jem ryby i bardzo je lubie, losos, sandacz,dorsz, makrela- to moje ulubione:) N aobiad jem 3 razy w tygodniu rybe przewaznie lososia lub sandacza, makrele jako przekaske np. w poludnie jak w domu jestem.

Gość hihihihihihihiihihih
"Kolacja: pomidor pokrojone drobno z zielonym ogorkiem z pieprzem i sola" To jest kolacja dla kobiety w ciąży ? :)

Gość wcale nie jesz mało ale mało
treściwie. Poza tym wiele kobiet wyrzuguje w ciąży to co zje. Np moja znajoma do 7 miesiąca NON STOP rzygała, w ciąży ciągle schudła (!) dopiero po 7 miesiącu przytyła TYLKO 2 KILO! a dziecko urodziło się zdrowe i z normalną wagą, teraz ma 4 lata i dalej zdrowqe

Gość gość
No to sie ciesz ze ty nie masz rozjechanego zoladka I wystarczy ci lyzka ryzu. Dla mnie mozesz wcale nic nie jesc, nie moj cyrk I nie moje malpy...

a jak wyglada kolacja dla kobiety w ciazy? 3 buly z czyms plus salatka i nalesniki? Wybacz, ale nie kazdy ma tak pojemny zoladek:O Malo tresciwie? To co powinnam jesc jeszcze by bylo bardziej tresciwie, czekam na pomysly, bo moze cos czyms zastapie;) a tez nie wydaje mi sie bym malo jadla.

Gość mam pytanie nr 1
Autorko czy ty jesteś jakaś ułomna ??? Na jakie rady ty czekasz?

lyzka ryzu to za malo:) ale talerz zupy i drugie danie? Bez przesady. Ja jem normalne obiady, nie porcje glodowe, a normalne, to ze nie laduje na talerz tak, ze az wystaje i wylewa sie to nie znaczy, ze talerz pelny nie jest. Niektorzy jak moja tesciowa uwazaja, ze pelny talerz to taki, ze ci sie wylewa z kazdej strony.

PISALAM, A POWTARZAC SIE NIE BEDE. SKORO NIE ZROZUMIALAS DO TEJ PORY TO ZASTANOW SIE KTO JEST ULOMNY. P.S sorry za capsa, ale piszac zroientowalam sie, ze jest wlaczony (pisze nie patrzac na ekran) i nie chcialo mi sie ju kasowac i od nowa zaczynac.

Gość gość
Poszukaj sobie w internecie co masz jesc bo nikomu juz sie pisac nie chce.

ja wiem, ze powinnam jesc np. jajka, ale nie lubie i nie tkne niczego co ma w sobie ich sklad. Obrzydliwe dla mnie sa jajka i ich nie rusze. Nawet do panierki nie uzywam jajek. Nie jem tez masla, a niby powinnam tak samo jak bialy ser. A ja nie lubie. Czy jestem jakas dziwna? Kazdy chyba ma cos czego nie zje. Nie wspomne o sledziach czy smietanie.

Gość gość
Tak kazdy ma cos ale ty masz prawie wszystko hehe I tak jestes dziwna.

Gość djnfskdjgfhshfs
Sorry ale po cholerę założyłaś ten temat?? I tak jesteś najmądrzejsza z nas wszystkich więc w ogóle przestań jeść. Jeść nie jesz ale dziecko raczysz z raną kawą a potem jeszcze colą!! BRAWO dziecko jest na pewno Ci wdzięczne

Gość gość
Proponuje zebys sie udala do dietetyka. Dziekuje za uwage.

ojej nie lubie kilku rzeczy, a ilu wy nie lubicie? Tylko jednej czy dwoch? Watpie. A dziecka nie racze sama kawa, bo jem takze, a lekarz mi powiedzial, ze kawe pic powinnam, bo mam bardzo niskie cisnienie od lat.

u dietetyka bylam:) Stwierdzila kolezanka (bo jest dietetykiem), ze powinnam jesc ziemniaki, chleb i jajka. A jak bylam u drugiej dietetyczki to stwierdzila, ze ziemniaki, chleb dzisiaj to sa w ogole nie zdrowe i jest w szoku, ze ktos nie jada tego bo nie lubi i zazdrosci mi, bo lepiej zjesc kilo ryzu niz ziemniakow. Co do jajek to wiele osob ich nie toleruje, ja na punkcie jaj mam obsesje wrecz i nawet maz ich jesc nie moze.

Gość djnfskdjgfhshfs
Jesteś strasznie irytująca...idź lepiej spać, zregeneruj organizm a nie siedź pól dnia na kafe :O

sama idz spac, co cie obchodzi czy tu pisze i kiedy? Nie podoba sie to nie wchodz na temat:O