Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon cheri

Dlugie starania o dziecko w dojrzalym wieku . Grupa wsparcia. Kontynuacja!

Polecane posty

Jezeli chcesz podam ci przepis na obie salatki i na te salatke z wolowina.

Ja niestety też w grupie osób z mało letnią pogodą:OU mnie 16 stopni!!!! To jakiś żartDo tego chyba padał deszcz, bo wszystko mokre..... Rachela, ja też nie za bardzo mam co pisać w sprawach staraniowych.....taka smutna prawda.... 🌼 Jolka, ja dobrze pamiętam grille na naszej budowie. Była zawsze fantastyczna zabawa:DFajnie powspominać takie czasy.....Myślę, że byłam wtedy po prostu szczęśliwa, bez żadnych obciążających myśli, wszystko mnie cieszyło.....Te czasy już nie wrócą...... 🌼 Karmi, nie chodzi mi o to, że cały czas siedzę w samotności, bo tak nie jest. Mimo że lubię swoje towarzystwo:PChodziło mi bardziej o to, że lubię swój dom, dobrze mi w nim i nie ciągnie mnie, żeby gdzieś jeździć. Ja to najlepiej na noc zawsze do domu ciągnę:D Mon cheri, nie wyobrażam sobie, żebyś była nudziarą i marudą:PWiem, wiem, to taki żarcik z Twojej strony:D 🌼 Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie❤️

Jeżeli chodzi o grilla, to stawiam zawsze na świeże warzywa:)One mi najlepiej pasują do mięsa. Poza tym m robi wspaniałe małe ziemniaczki z grilla, palce lizać:DLubię też grillowaną cukinię, tylko trzeba ją dobrze przyprawić.

Gość gość
biest jak przestaniesz pic alkohol na wieczor to bedziesz lepiej spala.

Ja lubie siedziec wieczorami i ogladac do pozna filmy a 5 godzin snu mi starcza wiec daruj sobie te komentarze.

Hej Kochane, zaraz zrobie sobie kawke, musialam od osmej pare rzeczy rozwiazac w pracy. Biest - no i powtorzylam test - wyszedl ujemny. Zrobilam tez test na FSH z moczu (na menopauze) i za to ten wyszedl pozytywny... Wysokie FSH, ponad 25 :-( @ brak, a brzuch boli tak jak by byla. To tyle ze smutnych wiesci z rana. Humor mi powrocil jak tylko wyszlam na dwor i rzeskie powietrze o porazajacej temperaturze lipcowej 15 st. przywrocilo mnie do pionu. Moze to takie wahania po tej histeroskopii? *** Jezeli chodzi o grilowanie to tez uwielbiam swieze warzywa, a najbardziej pieczarki z czosnkiem, zoltym serem i koperkiem, mozna dodac troche masela. Palce lizac!!! *** Mnie tez juz meczy to ciagle myslenie o staraniacha, hormonach, badaniach. Najlepiej jak by zaczelo sie dziac cos innego. Moze zmienie prace, w tej jest tak nudno i monotonnie... Wyslalam juz kilka CV, moze sie ktos odezwie ? :-) *** Co do swojego towarzystwa tobardzo lubie byc sama (nie samotna). Kilka miesiecy temu mialam duzo czasu i zaczelam malowac bluszcz na duzej scianie w kuchni. Poniewaz pozniej zaczelam intensywnie myslec o ciazy i bylo wiele biegania z tym zwiazane, to moj bluszcz nie rosnie...lubie tez czytac, a wieczorami ogladnac dobry film (ale to juz w towarzystwie meza :-) ) Mon Cheri - super masz z ciaza, chociaz wyobrazam sobie, ze nie jest latwo :-) czy brzuszek juz wystaje? Ide teraz po kawe i zaraz do Was wroce 🌼

Biest - ukladasz pieczarki na grilu do gory nozkami lub odrywasz nozki. Do kapelusza wkladasz kawalki zotego sera, ciut masla, posyp posiekanym koperkiem i wycisnietym czosnkiem. Calosc przyprawic sola i pieprzem :-) Mozesz tez zamiast sera zoltego poeksperymentowac z mozarella wedzona lub parmezanem. Smacznego! :-)

Witam dziewczyny dzięki za koncepcje sałatek do grilla :) cukinię mam w ogródku u mamy - super to zrobię pieczarki lubię bardzo - Lonia je się grilluje w srebrnej folii czy bezpośrednio na grilla, u mnie upał jak na pustyni :( w piątek wyjeżdżam do siebie, kocham tam przebywać choć burdel jak na standardowej budowie :o w bloku już nie mogę wysiedzieć bez pracy, ktoś obok robi remont - hałas nie z tej ziemi :o Lonia ja nie lubię nudnej pracy :( zapraszam do szkoły jest wesoło , prawda Liilly :o pozdrawiam miłego dnia

Jolu - grilowalam pieczarki zawsze na tacy grilowej, puszczaja duzo sokow :-) A praca w biurze jest nudna, jedynie taki plus, ze nikt mi nad glowa nie sterczy. A w piatek przyjezdza szef z Holandii, wlasnie sie zapowiedzial :-)

Hej dziewczyny, potwierdzam, ze u mnie i u Loni zimno strasznie. Lonia To fsh to się niestety w takich przypadkach jak nasz może się zdarzyć. Ja niestety miałam już dwa razy fsh 30 na początku cyklu. Tyle tylko, że ty jeszcze nie masz @ więc to fsh nie jest miarodajne. Poczekaj spokojnie i dopiero zbadaj. Cykl Ci się może poprzestawiać bo miałaś inwazyjny zabieg ostatnio. Trochę martwi mnie, że zrobili Ci lyżeczkowanie, z tego co wiem przy niskim fsh nie powinno się tego robić, możesz porozmawiać na ten temat w Novum - ciekawe co Ci powiedzą. I Ja dziś jadę do kliniki zawieść pieniądze na całe to IVF z kd plus pgd. Powiem szczerze, że trochę już tych pieniędzy wydaliśmy, można by kupić średniej klasy samochód i nie piszę tego żeby się pochwalić że nas stać ale raczej nawiedza mnie taka refleksja co mają zrobic osoby, które nie mogą pozwolić sobie na takie wydatki? Dlaczego refundacja ivf w Polsce obarczona jest tak restrykcyjnymi wymogami? I Pamiętacie jak ostatnio pisałam, że źle się czuję. Potwierdziło się że to zapalenie pecherza - zrobiłam posiew. Teraz biorę antybiotyk bo mimo, że czuję się lepiej, przed transferem trzeba wybić wszystkie bakterie. I Mon cheri Cieszę się że u Ciebie wszystko ok. Dziewczynka sobie spokojnie pływa. Liczę na to, że dowiem się kiedyś jakie to uczucie. I Lili Ja też najlepiej czuję się jak wracam na noc do domu. Wszelkie wyjazdy powodują u mnie dziwny stres, który kończy się przynajmniej jedną nieprzespaną nocą w nowym miejscu. I Jola trzymam Ciebie za słowo, że pogoda w weekend będzie upalna :) Jak nie to wysyłam do Ciebie reklamacje z wezwaniem do zapłaty za poniesione straty na umysle i duszy :)

Taida u nas leczenie bezpłodności jest na prawdę bardzo drogie :( tego kogo nie stać musi się zmierzyć z rzeczywistością jaka jest, na sąsiednim topiku jakaś dziewczyna rozpacza że wpadła, zamiast się cieszyć że będzie miała dziecko :) chociaż widzę że topik - ciąża po 40 chyba im się rozpada :( a lubiłam je podczytywać :) ja reklamacji nie przyjmuje :) ale uwierzcie że super będzie weekend 🌼 Mon cheri jak objawy ciążowe? Coconut, Mandarynko gdzie jesteście?

Gość gość
Taido - dzwonilam do szpitala i jeszcze nie ma moich wynikow histopatologicznych. Co do lyzeczkowania... to nie wiem jak to bylo, dopiero jak odbiore wyniki to z nimi udam sie do mojego lekarza. Wyczytalam tez gdzies, ze po lyzeczkowaniu nie ma zbyt wiele endometrim, ktore zluszcza sie podczas miesiaczki i wiele dziewczyn ma przesuniety cykl. A FSH - no coz... juz sama nie wiem co mam myslec, nie wiem nawet, ktory dzien cyklu teraz mam, czy minimalne plamienie w czasie kiedy powinna byc @ to mam zaliczyc jako @? Zawsze lubilam wiedziec co dzieje sie w moim organizmie, a terazniejsza sytuacja wybila mnie z rytmu, ktorym zawsze szlam. Dlatego potzrebuje jakichs zmian :-) Zacznijmy od zapowiadanej przez Jole pieknej weekendowej pogody 🌼

Witam u mnie pogoda piękna :) zapraszam na pyszną kawkę 🌼 Liilly, Mon cheri, Rachelko, SM, Coconut, Kwaśna Mandarynko, Tessa Tessa, Karmi, Biest, Lonia37, Taida33, Ivanko, Gwiazda42, pobudka 🌼

Hejka 🖐️ 🌼 Jolka już dawno nie śpię heheh ;) 🌼 Pozdrawiam wszystkie koleżanki ;)

Ja też witam, ale ze zdecydowanie mniej ładną pogodą:DWczoraj wieczorem zrobiło się nawet przyjemnie, mogłam poczytać na tarasie. Teraz znów szału nie ma, 18 stopni. Jola, czekam na obiecaną pogodę;) 🌼 Co do jedzonka, to mogę jeść różne potrawy, najważniejsze, żeby nie miały czosnku:DNie trawię go, za bardzo zmienia mi oryginalny smak potraw. Jak gdzieś jestem i zamawiam coś do jedzenia, to od razu pytam, czy nie ma w tym czosnku:DNajbliżsi znajomi robiąc potrawy z czosnkiem przygotowują dla mnie wersję bez niego:) Jolka, masz rację, w naszej pracy jest wesoło i nie można się nudzić:DNiestety czasami jest "wesoło";)I to już nie jest takie fajne.... 🌼 Taida, nie miałam nigdy zapalenia pęcherza, ale słyszałam, że fajnie nie jest. Skąd się bierze takie paskudztwo?.....Ja mam delikatny pęcherz pod tym względem, że jak tylko zmarznę, to latam częściej do wc. Mon cheri,, zazdroszczę uczucia pływania dzieciątka w brzuszku❤️ Lonia, tak, czasami zmiany dobrze nam robią, pozwalają nabrać dystansu.... 🌼 Pozdrowionka dla wszystkich:)

Ja lubie wlasnie czosnek i bardzo ostre potrawy. Zycze wszystkim milego dnia.

Witamz poranna kawa (ale bez czosnku) :-) Bardzo lubie czosnek jako przyprawe, w nie zbyt duzych ilosciach i tylko jak jemy razem z mezem. Pozdrawiam wszystki poranne ptaszki!

Hej, to najpierw o czosnku - ja lubie ale w malutkich ilościach :) I Lonia Ja kiedyś po orgametrilu też miałam tylko dwa dni plamienia zamiast normalnej @ i lekarka powiedziała mi, że mam to traktowac jako normalną @. To co piszesz o endometrium ma sens, pewnie miałas cieniutkie w tym cyklu po zabiegu i nie ma co się złuszczać. I Dziś znowu zimno, Jola już powoli pisze reklamację bo zaczynam powątpiewać co będzie z tą pogodą na weekend :) I Mam coraz większe trudności z rannym wstawaniem do pracy, potrzebuję trochę odpocząć ale nie chcą mnie puścić na urlop. Te wszystkie infekcje, które mnie ostatnio nawiedzają to na pewno w wyniku zmęczenia i stresu. Muszę wywalczyć choć tydzień urlopu, tylko kiedy? Nie wiem jak powinnam się zachować po transferze - przydałoby się w tym czasie odpocząć bo pracę mam bardzo stresującą i często nawet na lunch nie mam kiedy wyjść. I Dziewczyny miłego dnia :) Włąśnie koleżanka mi powiedziała, że wczoraj w Opolu było już upalnie więc Jola chyba jednak masz rację, oby tylko rozciągnęło się na całą Polskę. I Mamy w planach na weekend wybrać się do Torunia. M znalazł śliczny butikowy hotelik na starym mieście. Byłam tam jakieś 6 lat temu, ciekawe czy coś się zmieniło? Czy któraś z Was jest z okolic Torunia?

Taida - kup sobie herbatke z zurawina lub tabletki. Popijaj kilka razy dziennie, plyn powinien pomoc Ci szybciej wyplukac bakterie. Pij jak najwiecej i siusiaj czesto :-) Podziwiam Cie, ze przy tak intensywnej pracy masz czas i energie biegac po lekarzach, robic badania i jeszcze pisac do Nas :-) Jak to ogarniasz? *** Pogoda Nas nie rozpieszcza w Warszawie... ja siedze w pracy w dwoch swetrach! Kawa wystygla mi w 15 minut. Jola - Nasz pogodynko, bedzie cieplej??? ;-)

dziewczyny uwierzcie, będzie ciepło :) weekend super nawet do 35 stopni ;) musi być ciepło bo ja robię pierwszego grilla na budowie w sobotę :) w Hiszpanii katastrofa kolejowa 77 osób nie żyje, pociąg zamiast jechać 80 na godzinę to jechał 190 :( wypadł na zakręcie, dzisiaj jesteś jutro cię nie ma, żyjmy dziewczyny chwilą i cieszmy się każdym dniem:( spadam do spółdzielni bo ponoć roznosili podwyżki ze względu na wzrost cen za wywóz śmieci :(

ech wróciłam ze spółdzielni nic nie załatwiłam :( kobita nie chciała mi dać podwyżki bo jutro ją pocztą wyśle - chory system :( tak tylko może być w Polsce :( jutro 30 stopni w sobotę 33 w niedzielę 35 a w poniedziałek 37 stopni 🌼

Lonia, kawa z czosnkiem byłaby już chyba perwersją:PI to nie tylko dla mnie:D Pogoda powoli poprawia się. Mam już 24 stopnie, ale cały czas niebo zachmurzone. Jakaś dziwna ta pogoda....powietrze takie jakieś ciężkie... Co do opłat śmieciowych, to my mamy teraz korzystniejszą sytuację niż jak płaciliśmy od pojemnika. Ciekawe tylko jak długo? Jolka, o katastrofie słyszałam. Koszmar....

Witam sie dziewczyny. No i chyba zaczyna sie obiecana piekna pogoda, niby jeszcze pochmurno, ale czuć już gorące powietrze. Jola pewnie grill sie uda przy takiej pogodzie. taida po invitro weź sobie zwolnienie lekarskie jesli masz bardzo stresującą pracę, ale większośc dziedwczyn chyba w miarę normalnie funkcjonuje po zabiegu, no i miłego wypoczynku w Toruniu. Lili a Wy wyjeżdżacie gdzieś na wakacje? Kto miał wizytę u lekarza bo zapomniałam.... Biest rozłożyłaś basen? A ja dziewczynki byłam dzisiaj ostatni dzień w pracy teraz na 3 dni do Lichenia jedziemy,a potem 3 tygodnie urlopu:):):):) Córka z teściową jadą do Anglii, a my chyba nie wyjedziemy nigdzie bo w firmie M teraz strasznie duzy ruch, utargi duże to szkoda zamykać, tym bardziej, że u nas na działce jak na wczasach i zamierzamy tam też nocować. No to na razie tyle idę powoli się pakować i ogarniać chatę bo teściowa z córką u nas będą spały, bo przecież piesek nie zostanie sam na noc;)

Karmi a nóż na działce się uda ;) mi się dni płodne zaczynają :) m ma dzisiaj imieniny więc prezent musi być wieczorem ;) ja jutro się pakuje pozdrawiam