Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkk2165

Białe grudki w gardle, pomocy

Polecane posty

Gość kkk2165

Powiększony lewy migdał, za nim taka biała grudka (nieprzyjemny zapach grudki), migdałek jak napuchniety jakies plamki na nim. Jest taki duzy ze caly czas czuje go w gardle (czuje sie jakby mi cos stało w gardle). Byłam u lekarza, powiedziała ze grudki to skutek zle wyleczonego gardła i płukac woda utelniona zmieszana ze zwykla woda, ale to nic nie pomaga. Czy ktoś to ma? Co to jest? Nie chce isc znowu w ciemno do lekarza, zeby mnie zbył jakąś płukanką.

Gość kkk2165
czy jest to zarazliwe? moge tym zarazic partnera?

Gość Sunny1989
To jest czop ropny, jesli ci przeszkadza wez patyczek higieniczny do ucha i delikatnie naduszaj migdałka a czop wyjdzie. Co do leczenia, czasem pomaga na takie zapalenia angin hell - ok 28 zl za 50 tabletek

Gość Sunny1989
W ogóle, czy zauważylaś powiekszone wezly chlonne szyjne badz podzuchwowe?

Gość kkk2165
nie moge sie tam dotknąć, bo zaraz sie to wszystko chowa za jezykiem ktory automatycznie sie przesuwa, nie panuje nad tym

Gość kkk2165
nie mam powiekszonych wezłow

Gość Sunny1989
Zarazliwe to raczej nie jest, o ile jest to zwykle zapalenie migdałów. Postaraj sie troszke poplukac gardlo szalwia - dziala sciagajaco i odkazajaco. Jesli nie jestes w stanie wyjac tego czopa to szalwia powinna go po kilku dniach "wypchnac" Czasem takie czopy to tylko resztki jedzenia, ktore dostaja sie w dziurki w migdalkach, a jesli to ropa to "albo bedzie nawracac" albo "ustapi samoistnie" chociaz sprobuj angin hell mnie pomoglo juz nie raz :)

Gość kkk2165
czasami przy intensywnym kasłaniu uda mi sie odkrztusic kawałek grudki, ale teraz probowalam i nic

Gość Sunny1989
Ja przy takich problemach staram sie ulozyc jezyk tak abym widziala cale migdaly, gdy czop jest nieco nizej to naciskam delikatnie migdalek w tych miejscach w ktore siegne i wtedy ten trudno dostepny czop tez potrafi wyskoczyc. Pamietaj ze istnieje cos takiego jak przewlekle zapalenie migdalow no i wtedy te kuleczki beda powracaly :(

Gość gość
stałego to ty masz partnera, tylko pytanie czy on ci jest wierny...

Gość Sunny1989
I jesli masz uczucie: pajeczej sieci - czyli lykasz sline, popijasz a jwednak dalej cos tam jest to oznacza ze czop jest na wierzchu wiec delikatne nacisniecie powinno pomoc. Bo jesli nic nie czujesz a plamki czy grudki sa to oznacza ze sa jeszcze dosyc gleboko wiec nie ma co grzebac, tylko trzeba czekac az wyjda i jak pisalam wczesniej przyspieszy to szalwia

Gość gość
idz do lekarza, nie sluchaj tych idiotek

Gość Sunny1989
Słuchaj "gościu" swoje frustracje radzę wyżywać w tematach nie stoi mi albo suchość pochwy bo widzę, że to Ciebie dotyczy pozdrawiam

Gość kkk2165
Sunny bardzo Ci dziekuję, szałwia już sie parzy jestem zalamana, tyle dziwnych rzeczy mi sie zdarza ze juz rece opadaja.. :(

Gość Sunny1989
Oj wiem co czujesz bo miewam podobnie - jak juz zaczyna sie dziac to po calosci. Najgorsze ze wykancza psychicznie to wszystko :(

Gość kkk2165
czy da sie wyleczyc tę kryptowatość?

Gość kkk2165
dokladnie, tak beznadziejnie sie czuje, ze masakra mam wsparcie w chłopaku ale po prostu juz sie wstedze zadreczac go swoimi problemami

Gość gość
nie.ja gdy to zauważyłam zaczęłam ryczeć jak małe dziecko,nic nie jadłam.w końcu się przyzwyczaiłam. :)

Gość kkk2165
tez beczalam, teraz juz wykonczona jestem od łez a jutro do pracy..

Gość gość
wiem,rozumiem,ale płacz tu nie pomoże.z czasem zapomnisz o jakichkolwiekwkryptach.w pierwszym tygodniu miałam manię sprawdzani migdałów latarką. :p

Gość kkk2165
czesto teraz porwacaja Ci grudki? czesto płukasz szałwia?

Gość gość
grudki powstają mi średnio co ok. 2 tygodnie.szałwią płukam 2x w tygodniu,ale na początek radziłabym ci codziennie po kilka razy.

Gość kkk2165
powracają* bierzesz jakieś leki?

Gość gość
cos ty!na to nie ma leku :) aha!niezawodnym lekiem na krypty (w moim przypadku) okazala się płukanka z wody i tantum verde.świetnie odkaża chore migdały.

Gość kkk2165
pastylke rozpuszczałas w wodzie? jakie proporcje?

Gość gość
nie,używałam do tego tantum w sprayu.2/3 mieszanki to woda,1/3 tantum,ale ty pryskaj na oko.będziesz wiedziała kiedy już starczy. powodzenia. ;)

Gość kkk2165
widze grudke, ale za cholere nie moge jej sięgnac, dziekuje za rady :) ale naprawde tak sie problemy skumulowaly ze nie mam checi do zycia

Gość kkk2165
tantum verde chyba poprostu kupie pastylki i bede ssac raz na jakis czas, a holinexu nigdy wiecej to prze to! bolało mnie gardło dosc bardzo, zamiast isc do lekarza to przedawkowalam, mysle co mi tam zrobia glupie proszki od gardla, a tu kurde wiecej szod niz pozytku zrobilo

Gość gość
to nie ssij tantum w tabletkach!często cię boli gardło?ja miałam wiecznie czerwone i bolące gardło,dopiero później doszło odbijanie i zgaga.okazało się,że to r.ż.p (refluks).

Gość gość
najlepsze są spraye.właśnie tantum,ale także gardvit a plus e,na suche gardło to glossal.