Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia10051-71

Ciąża i macierzyństwo około 40 :)

Polecane posty

gaba---topicowy pismaku, to kawał kobiety nosisz w sobie. Super, że wszystko w porządku. Taida?? Co u Ciebie??

Gość gość
Ewka druga Ameryke odkrylas tym przedostatnim wpisem!! Jakie wzorce ma wyniesc z domu dziewczyna gdzie matka pewnie sama nie stosowala antykoncepcji? Oczekiwac teraz cudow od malolaty? Brydka bedziesz miec SWOJE 6 dziecko w domu. Jak moglas corce nie wytlumaczyc ze ciaza i seks to odpowiedzialnosc i podstawa to skonczyc szkole? Ewka za to ja obserwuje czesto ze zachodza w ciaze malolaty z rozbitych rodzin albo gdzie duzo rodzenstwa i za przeproszeniem dzieciorobstwo to standard. Nauczanie indywidualne? Juz to widze ze dziewczyna- typ buntowniczki przesiadujaca na fejsie nagle zmobilizuje sie do samodzielnej nauki w domu majac przy sobie wymagajace opieki dziecko. Tej gowniarze porzadna szkola zycia przydalaby sie. W takich sytuacjach pytam gdzie sa rodzice? Noo tak..przy 4 innych dzieci:/

Gość gość
Hej dziewczyny, postanowiłam napisać coś "ku pokrzepieniu serc" :) późnym mamom, zarówno tym pragnącym dziecka, jak i tym, dla których ciąża była zaskoczeniem. Los zdecydował, że zostaliśmy rodzicami "około 40". Teraz w domu jest śliczny, kochany synek, który wniósł do domu mnóstwo radości, szczęścia i energii. Nastolatka odrywa się od internetu i bawi małego, mąż kwitnie z dumy i pomaga, ile się da, a ja rozpływam się w miłości do małego i nie zamieniłabym jego uśmiechu na nic na świecie. A jeszcze niedawno plany na następne 20 lat życia były zupełnie inne :) :) Rodzicielstwo - planowane czy nieplanowane - jest cudownym doświadczeniem, a powitanie na świecie dziecka przez dwoje kochających się ludzi to najpiękniejsze, co może nas spotkać w życiu. Nie mamy 20 lat, ale jestem pewna, że damy radę wychować go i zapewnić szczęśliwe dzieciństwo w spokoju i w otoczeniu kochających go osób. Kochane kobietki - starającym się życzę odwagi i powodzenia w staraniach, zaskoczonym spokoju, a wszystkim dużo szczęścia i radości z maluszków :)

Gość gaba102
Napisałam ,znowu ,jak zwykle kilometrową wiadomość ,ale za Spama mi to uznało ,chyba za mocno wśceklam się na tego Gościa

Gość gość
witam,jak to jest pisze gość godz 9.05 miło sie czyta na tym forum i pisze gość godz 22,54,co Ci kobieto brak myślę ze miłości bo cały czas szukasz zaczepki

Gość gaba102
Może lepiej będzie jak nie będziemy zwracać uwagi na takie durnowate wypociny tej osoby ,dla ktorej świat musi być idealny ,już ktoś głosił kiedyś podobne poglądy......:-) Dziewczyny ,dzięki i sorki ,ja tak już mam ,to chyba dlatego że w domu trzech facetów , i jeszcze na dodatek ten jeden do matury teraz:-) Jak Was nudzę to nie czytajcie tych moich wypocin ,albo moze co 2-gie zdanie:-) Wiem że dzieciaczki są cudne ,a z ich zapachu można zrobić perfumy ,a pewno podbiłyby świat:-) Moja niunia chyba normalna ,i dobrze ,bo dziewczynka olbrzymka średnio mi się widzi:-) chłopaki ważyli sporo to wystarczy:-) Trzymajcie się

Gość gość
No a co Wy myślicie, ma być przecież idealnie, ale idealnie po polsku.Niedziele, rosół, kościół, dwoje dzieci , ale tylko pomiędzy 25 a 30 rż, pierwszy chłopiec, inaczej to nieszczęście.Kłótnie z teściami, bezrobocie, podła szwagierka, wtedy jest dobrze, czyli"normalnie". Wchodzę w temat, ja lat 42 , mój 3 maż lat 48, nie pytajcie dlaczego 3, no tych 2 pierwszych nie było na zawsze.Dzieci nie mam, bo wcześniej nie chciałam, Mąż też nie ma, bo to stary kawaler, cztery psa, dwa koty, Rodzina Adamsów wita na starcie. Brydka, jest jak jest, nie zmienisz, wspieraj, jak łąjza życiowa, zbierze od życia bęcki, nic na to nie poradzisz, czy chłopak będzie na zawsze, w tym wielu mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. Nerwowa, taki wiek, hormony itp.Przeczekacie to spokojnie, zawsze na końcu danej sprawy wszystko jest ok, jak nie jest ok, znaczy,że jeszcze nie koniec. Samodzielność, odpowiedzialność słowo klucz, jak nie zatrybi , nie pojedzie.Sama znam młode matki, takie bardzo młode około 16, to jeszcze dzieciaki, ale niektóre twarde, zaradne i rozsądne.Mają dzieci, ale walczą, nei daję się zmarginalizować. To nie jest Wasza wina,że 15 latka jest w ciąży, sama sobie tak wybrała. Modle w domu, wychowanie to ważna sprawa, ale ja juz widziałam różne konstelacja. Teraz skupić się na szkole, ale niech sama córka postara się rozwiazać tern problem, bo jak nie będzie sama chciał, nei będzie motywacji, to nic na siłę, podda się bardzo szybko. Nie każda ciaża w tak młodym wieku= przegrane życie, ale i nie każda młoda matka wychodzi na prostą, ciąza i 15 lat to pole minowe, ale najwięcej należy od postawy córki, Wy wiele nei zdziłanie, jak sama nie będzie widziała światełka w tunelu. Delicje to nie sa, nie po co się pocieszać, ale i nie tragedia.

Gość brydka
Gościu z 22.54 czy ty nas wogóle człowieku znasz? Wyobraziłeś sobie jakąś rodzinę wielodzietną pewnie jakąś patologię itp. To że jest dzieciątko nazywasz tragedią? Moja córka rozmawia ze mną codziennie o wszystkim, jest jedną z lepszych uczennic w swojej klasie, nie jest żadną gówniarą (to jak o niej piszesz świadczy o tobie), jest zakochaną nastolatką .Twoje słowa wogóle mnie nie zdołowały:) Tyle nie chce mi się dalej z tobą dyskutować. Gościu z 9.46, ewka42, gość z 14.59,Kataris,gaba102 dziękuję wiem że ten obowiązek w dużej części spadnie na mnie i wiem że muszę córkę nauczyć wszystkiego już się z tym pogodziłam. Idę teraz do dentysty z inny dzieckiem pozdrawiam Dziewczyny i będę do Was zaglądać:)

ja tak szybko! Gaba pisz ile się da, ja też mam samych facetów, z małym 4 Brydka kochana ja tak tylko Cię chcę pocieszyć. Nie jest prawdą, ze małoletnie mamy są z wielodzietnych czy zaniedbanych rodzin. Akurat, te, które ja spotkałam, to wykształceni rodzice, dobrze zarabiający ludzie. Zycie nie jest bajką! Głupimi wpisami się nie przejmuj, bo taka natura naszego społeczeństwa. Oczernić, poniżyć.A jeszcze można anonimowo to super frajda. Uważaj na córkę, bo ona zapewne nie radzi sobie psychicznie z problemem. Zeby nie narobiła głupstw. Dużo cierpliwości i miłości potrzebuje od was. Na krytykę jest już późno! Gości wielodzietna rodzina to nie ciemnota i brak antykoncepcji. To też miłość i radość z bycia rodziną.

Gość gość
Brydka szkola nie zajac nie ucieknie,mi nie uciekla.Ja nie mialam mozliwosci kontynuowania szkoly,mama i ojciec dziecka pracowali,trzeba bylo zajac sie dzieckiem.I nie zaluje,jestem dumna z siebie ze dalam rade,odchowalam a w pozniejszym terminie pokonczylam szkoly.Ja mialam 17lat,wiem,ze twoja corka ma 15,jak urodzi moze bedzie juz miala 16 i uwierz nikt niczego nie musial mnie uczyc,to jest instynkt,tylko tak jak pisalam pozwol jej,nie wyreczaj jej,nie dyktuj co ma robic.Ja wiem,ze to nie jest komfortowa sytuacja,ale to nie tragedia,uwierz.

Gość gość
Brydka...pamiętam Ciebie jak rodziłaś najmłodszą Basię ( dobrze pamiętam imię?). Nie przejmuj się wpisami wrednego gościa...Czy ty gościu umiesz czytać ze zrozumieniem??? Brydka napisała,że WSZYSTKIE jej dzieci były planowane...tzn...chciane od samego początku,oczekiwane z radością i KOCHANE ..Nie ma recepty na wzorowe wychowanie dziecka..a najlepszymi rodzicami i wychowawcami są ...rodzice, którzy nie mają dzieci... Dzieci z rodzin wielodzietnych , gdzie panuje miłość i zgoda są super ludźmi...wcale nie cierpią na brak uwagi..wszystko zależy JAKICH MA SIĘ RODZICÓW... Brydka trudny wiek, trzeba ją wspierać...szkołę skończy , nie ma innej opcji, potem liceum i studia ...wiadomo,że głównie ciężar wychowania dziecka spadnie na was...Dacie radę, są gorsze "nieszczęścia" jak ciąża u gimnazjalistki... Pozdrawiam...Cię serdecznie..

Gość gość
I jak ktoś napisał wyzej...polska norma...dwoje dzieci urodzone między 25 -30 rokiem życia....itd....więcej to już patologia ..A CO GOŚCIU cię to obchodzi kiedy i kto ma dzieci????

Brydka ja już pisałam że rodzilam z gimnazjalistka, egzaminy sobie , przełożyła na sierpnia, potem super sobie radziła z maluszkiem, karmiła piersią i troskliwie się synkiem zajmowała, Piotruś śpi, kochamy na niego patrzeć jest cudny, Odmienił nasze życie o 180 procent, Pozdrawiam

Gość gość
Witam mamuski po 40 ja mam 42 lata piatke dzieci najmłodsze ma 8 lat najstarsze 24 lata a ja rodze za 2 miesiace.ciąza przebiega ksiażkowo ale jestem pełna obaw czy poród bedzie bez powiklań czy dam sobie rade w tym wieku z maluszkiem czy nie za pozno na macierzynstwo.Najpierw swoje wypłakałam teraz sie ciesze i tak codziennie zmienne nastroje.Mysle pozytywnie ale boje sie strasznie tych zmian i nowej sytuacji.Czy sa mamuski juz po porodzie?napiszcie pare słow czy wszystko było dobrze bo porod w tym wieku to chyba ryzykowne troszke?pozdrawiam mamuski po 40

Gość gość
do gościa wyżej..topik istnieje już kilka lat...dużo po 40 -stce mam się przewinęło przez te lata...wszystkie obowiązkowo urodziły i żyją...więc ty też urodzisz.. Myślę,że ten twój wpis to prowo...

jolka tylko o 180 stopni? Bo mi się wydaje, że Antek odmienił całkowicie nasz życie. Dzisiaj już po szczepieniu, waży 7200 i jest nadal na piersi tylko. Nie kazała mi podawc lekarka żadnych soczków czy przecierków, a ja miałam juz ochotkę. @ Gościu nie wiem czy to prowokacja, ale odpowiadam koleżance z 19.39. Po to jest topic. U mnie poród przebiegł super szybko, a ciężko jest rodzić w każdym wieku. Strach przed porodem jest zawsze, bo to wielka niewiadoma.

Gość gość
Stare prukwy, pogadmy za 15 lat dzieci będą się was wstydzić, starch ludzi hahha

Gość gość
Do gościa wyżej..nie jestem zwolenniczką ciąży po 40 -stce...

Gość gość
i dalej też ja

Gość gość
Ale twój beznadziejny argument do mnie nie trafia...wstydzić się rodziców....co to za dziecko, które wstydzi się rodziców?Pewnie to takie, które ma takiego rodzica jak ty.

Gość gość
wczoraj widziałam młodą parę z małym dzieckiem...niscy , już teraz otyli..szczególnie ona wyglądała nieciekawie i to żadna patologia..porządnie ubrani,wózek też firmowy...rozmowa między sobą na poziomie...ciekawe jak będą wygladać za 15 lat???:)

Gość gość
Przed chwilą w dd TVN gościem była Małgorzata Lewińska lat 43 która 2 mc. temu urodziła bliźniaki (chłopców) Chłopaki cudowne,zdrowe a ona dosłownie o 15 lat jakby młodsza. Super sprawa . Pozdrawiam ciężarówki 40-tki i starsze . Hally Berry ma 46 lat i urodzi drugie dziecko !!!

Gość gość
hahah a ja jestem ciekawa jak wy gościówy będziecie wyglądać za 15 lat :) założę się za na pewno co druga z was przeciwniczek ciąż po 40 będzie również w ciązy :) w wieku 40 plus :) oj nie zbadane są wyroki nie zbadane :) jak to mówi przysłowie kto dołki kopie ten sam w nie wpada :) pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość gaba102
Cześć Dziewczyny:-) Nie czytam tych bzdur i nie denerwuję się , ludzie którzy to wypisują są ograniczeni intelektualnie ,więc szkoda energii na kogoś takiego, Lepiej opowiadajcie o swoich maluchach ,to jest milsze i ciekawsze:-) Pulchniutkie rączki i nóżki , słodkie ziewanie i te minki nie do podrobienia ,to jest dopiero cudo:-) Mamusie jeszcze w dwupaku ,jak tam samopoczucie? Brydka jak tam córcia , ? młoda jest to i samopoczucie powinno być dobre:-) Brydka ja trzymam kciuki za Was , i mam przekonanie że ilość miłości na 1cm jest u Was tak duża ,że dziewczyna ma z czego czerpać ,a to później procentuje:-) Felicjo ,jak u Ciebie ,względny spokój , Ty jesteś troszkę jak bomba zegarowa ,trzeba koło Ciebie na paluszkach i delikatnie:-) mniemam ,że mały Feliks rośnie i nabiera sił:-) Coś ta majówka chyba odrobine się popsuła:-( słoneczko mi zaszło i wiaterek się zerwał , kurdę bela ,nie za fajnie:-( Mimo wszystko miłego dnia:-)

Gość gość
Brydka mozecie byc nawet normalna rodzina, ale nie zmienia faktu, ze jako rodzice jestescie mega nieodpowiedzialni. ty sie kobieto cieszysz z ciazy u dziecka- podkreslam DZIECKA 15letniego? ty jestes w ogole normalna? wsparcie to jedno, ale zastanawia mnie gdzie jest pedagog szkolny w tej calej sytuacji:/ pedagog powinien porozmawiac z wami rodzicami i z ta gowniara, ktora nic o Bozym swiecie nie wie. mozecie sie czepiac wyrazu "gowniara", ale dla mnie ktos kto ma 15 lat i udaje dorosla zachodzac w ciaze jest po prostu gowniara. dziecko zycie zmienia o 180 stopni. po drugie ktos kto przeklada egzaminy, to juz ma moim zdaniem zaburzony rytm, bo teraz zawsze wszystko bedzie przekladac? takie dziecko powinno razem z rowiesnikami podchodzic do egzaminow. nie widzisz problemu, powaznie? ciekawe jak twoje dziecko pojdzie do szkoly i w ogole czy pojdzie na studia, bo majac takie zoo w domu, to wspolczuje:/ moge cie nie znac, moge nie znac twojej rodziny, ale dla mnie jestescie nienormalni, a juz w ogole dziwia mnie twoje wpisy, z ktorych emanuje radosc z ciazy u maloletniego dziecka.

Gość gość
brydka to jak ta twoja corka taka zakochana i ciezarna, to powiedz cos wiecej o tym jej chlopaku? kiedy slub?? :D w wieku 16 lat za zgoda sadu?? :D corka powinna rozkladac ksiazki, a nie nogi- w tym wieku!! taka wielka milosc, a za chwile chlopak bedzie placil alimenty na to dziecko...zreszta co ja pisze...beda placic jego rodzice, bo co takie szczyle maja i co osiagnely w zyciu majac jeszcze mleko przy buzi? dobrze rozumiem: 5 twoich dzieci, was 2 i do tego bachor corki? 8 ludzi w domu na jednej kupie? moze w kawalerce ?:D szok...! wchodze, czytam i nie wierze moim oczom, ze ktos kto ma tyle dzieci uwaza, ze ciaza u swojego dziecka, ktore ma 15 lat, to jest dar od boga. powodzenia! niedlugo kuratora bedziecie miec nad soba;)

Gość gość
oj nieładnie gościu,najmilsze forum na kafeterii tak zbrukane twoimi wypowiedziami,moze wiecej pokory?

Gość brydka
Gościu z 14.24 nie ma sensu wogóle czytać tych bzdur z 13.36 i z 13.41, nie przejmuj się, mnie one nie ruszają znaleźli sobie temat i go podsycają. Koleżanko która urodziłaś mając 17 lat dziękuję za Twoje mądre słowa to prawda instynkt macierzyński jest bardzo silny i postaram się żeby córcia nauczyła się i była samodzielną mamą ja nie mam potrzeby opiekowania się jej dzieciątkiem- oczywiście jeśli będzie taka potrzeba jestem do dyspozycji, ale postaramy się żeby szkoły nie zawaliła w szkole wszystko jest ustalone. Gościu z 15.43 pozdrawiam:) Gościu z 19.39 witaj- to forum dla Ciebie, muszę Was trochę bardziej poznać żeby się mocniej orientować. Gaba masz rację maluszki są cudne i najpiękniej pachną:) Wszystkie mamusie oczekujące i te które już mają skarby przy sobie pozdrawiam.U nas dzisiaj super słoneczko dzieci na działce z dziadkami a ja sobie odpoczywam:)

Gość gość
Gosciu znam duzo dojrzalych niby wydawaloby sie powaznych facetow,dzieci planowane,a teraz nawet alimentow nie chca placic.Wiek tu nie ma nic wspolnego.