Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstąpienie od umowy-towar używany

Polecane posty

Gość gość

Zakupiłam na allegro do firmy, przez Kup Teraz, używaną drukarkę. Drukarka ma 6 miesięcy gwarancji. Firma ta sprzedaje dziesiątki różnych, używanych drukarek. I w związku z tym mam pytanie czy w przypadku produktu używanego przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy? Rzecz w tym, że drukarka przyjechała uszkodzona. Ja potrzebowałam drukarki na już, więc poszłam do sklepu i kupiłam nową, bo nie miałam czasu na reklamowanie i odsyłanie tej kupionej na allegro.

Gość gość
up

Tak. Jesli zakup dokonalas zdalnie (poza siedziba sklepu), czyli np. na Allegro, i towar przyjechal paczka to masz 10 dni. Wysylasz im infomacje ze odstepujesz od umowy. Pakujesz i odsylasz. Jedyna kwestia to koszty przesylki (slyszalem dwie wersje, może bieglejsci się wypowiedza) ale na 100% koszt samego produktu i wysylki do Ciebie musza zwrócić. Jak będą się migać - poczytaj na Allegro o programie ochorny kupujących.

Gość gość
UOKIK wypowiedział się ostatnio w tej sprawie, że koszty w obie strony pokrywa sprzedający, ale to już pomijam. Nawet gdybym pokrywała w obie strony to i tak bardziej mi się opłaca niż szukanie elektro-złomu. Nie wiedziałam tylko czy fakt, że był to produkt używany nie jest przeszkodą. Dziękuję za pomoc.