Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stracona...

Boga nie ma

Polecane posty

Gość stracona...

Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że Boga nie ma. A jak istnieje to ma za przeproszeniem gdzieś problemy ludzkie. Odbiera mi wszystko co najdroższe, a nigdy go o nic nie prosiłam. Jedynie o zdrowie dla mojej mamy. Kiedyś nie chodziłam do kościoła, nie modliłam się, ale od kiedy zaczęłam praktykować wiarę, to wszystko zaczęło mi się sypać. Wszyscy ode mnie odeszli. A kiedyś byłam szczęśliwa. Więc na co to wszystko było? Lepiej jest nie wierzyć?

Gość stracona...
A ja już nie wierzę w nic. Nawet żyć nie chcę

Gość gość
to zabij się bo jesteś tylko podłym prowokatorem. Oby na ciebie spadły prawdziwe nieszczęścia to ci się odechce kpić z ludzi.

Gość stracona...
Drogi gościu. To, że ktoś ma inne poglądy niż ty i ma odwagę je wyrażać, nie oznacza, że jest prowokatorem

Gość gość
Kłamiesz, bo podszywasz sie pod osobę która tu pisała. Oby ci to gardłem wyszło.

Gość fantastyczny temat!!
Ciekawe jak wiara mogła ci wszystko odebrać - przyszedł anioł i cię odgrodził od wszystkiego, zabijał ludzi i zamęcza cię? Ogarnij się koleżanko, bo takich dyrdymałów nie czytałam o wierze już dawno

Możemy uznać to oczywiście za dyrdymały, lub logicznie stwierdzić, jeżeli nawet Bóg istniej to nie daje żadnych na ten fakt dowodów. Oczywiście przez autorkę przemawia swoista megalomania. Ludzkim odr****m oczywiście powinno być współczucie dla jej cierpienia, czemu dają wyraz pisząc te słowa. Czytamy np o Boskim planie, tworząc wszechświat miał plan. A teraz udział w tym planie autorce tematu się nie spodobał. Cóż to naprawdę przejaw megalomanii by sądzić że dla jednej osoby zmieni nagle cały ten plan. :classic_cool: Oczywiście to jeden z paradoksów wiary. Skoro jest plan to co z wolną wolą i tak bez końca można filozować.

Gość lilialuiza
Bóg Jest Miłością i zawsze daje nam to, co najlepsze! Jeżeli coś zabiera, to po to, by dać większe dobro. Czasami nam się wydaje, że coś jest dla nas dobre, a Bóg, Który widzi całe nasze życie, a nie tylko ten jego fragment, który my widzimy, wie, że to nie jest dobre... Jest jeszcze coś takiego, że krzywdzi nas grzech-nasz i cudzy. Są nieszczęści, które przyszły na świat przez szatana. Nie należy o nie obwiniać Boga, bo On szuka sposobów, by nas wyprowadzać ku dobru. On nie zsyła cierpień. Czasami jednak dopuszcza te, które przychodzą bez Jego winy, ale wtedy zawsze wyprowadza z nich dobro. Bóg nie dopuściłby cierpienia, które musiałoby nieodwracalnie zniszczyć Jego ukochane dziecko. On Jest Miłością, Jest Dobry!

Gość gość
jak ziarnka piasku na pustyni jest nas miliardy taka mnogosc On jest Wszechmocny nie musi nas słyszec Znajdz sobie Adwokata "świetych obcowanie" jakiegoś świetego i za jego wstawiennictwem pros o potrzebne łaski muisz miec do tego jeszcze wiare jak On ma ciebie wysłuchac jak ty nie wierzysz i masz roszczeniowa postawe świetych obcowanie :)

Glodujace i schorowane dzieci w Afryce maja lekko inne zdanie na temat waszej wiary.. no chyba ze wasz bog zabral im wszystko i niebawem da cos o wiele lepszego? :) nozke od kurczaka czy skrzydelko? a moze wiadro amoniaku? uwielbiam rozumowanie katoli, jestescie tacy zabawni.

Gość gość
bedziesz sie śmiała ale wpierw sprawdz jak wsawiennictwo świetych pomaga są najlepszymi Adwokatami przed Najwyższym takie proste

Gość gość
po co chodzisz jak nie wierzysz?? zenada. ja wierze mimo ze moje zycie to pasmo udrek jednakze nie chdoze do kosciola bo nie wierze w zaklamanych i ksiezy i ich hipokryzje. nas ucza antykoncpecji, zakazuja sexu przed slubem a sami bzykaja sie na potege i maja dzieciaki na boku

wiesz kto twierdzi ,ze nie ma Boga ? tylko głupi . I to jeszcze dlatego ,ze Bóg nie wyrywa się ,zeby spełniać twoje życzenia niczym złota rybka :)

allium wiesz kto twierdzi ,ze nie ma Boga ? tylko głupi xxx a dlaczego od razu glupi? bo jakaś allium tak twierdzi? a moze glupi sa ci, co wierza?

Gość gość
Ewcia powiedziała co wiedziała:D...zajmij sie karkówką zgorzkniała kobieto

Mówi głupi w swoim sercu: Nie ma Boga. (Ks. Psalmów 14:1-2, Biblia Tysiąclecia) to nie ja tak mówię :)

Gość gość
jeszcze dzisiaj i jutro Wtorek - 4 czerwca 2013 r. 8:30 – Różaniec (modlitwa uwielbienia) 9:00 – I Konferencja 10:30 – Przerwa na kawę 11:00 – II Konferencja 12:30 – Przerwa na obiad 13:45 – III Konferencja 15:15 – Koronka do Miłosierdzia Bożego i Msza św. zakończona wystawieniem Najświętszego Sakramentu i modlitwą o uzdrowienie Środa - 5 czerwca 2013 r. 8:30 – Różaniec 9:00 – Modlitwa uwielbienia 9:15 – Konferencja (świadectwa) 11:00 - Przerwa na kawę, przygotowanie do Mszy św. 11:30 – Koronka do Miłosierdzia Bożego i Msza św. zakończona adoracją Najświętszego Sakramentu i modlitwą o uzdrowienie

Gość rekolekcje charyzmatyka
żarcie - konferencja - kawa - konferencja - żarcie - konferencja - sen - żarcie - konferencja itd.

Gość gość
nawet gdyby ktos był głęboko wierzący, to przez takich jak wy straci wiarę. Pójdziecie za to do piekła tak jak biblijni faryzeusze.

Gość gość 666

Kto nigdy nie doznał zła zawsze będzie w przekonaniu że to cos istnieje