Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feeeeeria kolorów

teściowa ech...

Polecane posty

Gość gość
Ona już miała szansę ubierać dzieci do komunii. Ubierz w to co Tobie się podoba i tyle. Zostaw w siatce z paragonem gdzieś dla niej i może zrozumie.

Gość gość
Kurfa, ale wy macie problemy, z d**y.

Gość gość
A ja,nie rozumiem takiego włączania matek czy tesciowych we wszelkie przygotowania czy to do slubu czy chrztu czy komunii. Bo sie poczuja odsuniete? Gdyby to byly ich przyjęcia w knajpie to moglyby sie poczuc odsuniete, a tak? Sa goscmi, honorowymi ale nadal tylko goscmi. Mysmy sami wszystko wybierali, organizowali, jezdzili, zalatwiali, bo to mu bralismy slub a nie nasze matki. Rodzice na koniec tylko otrzymali zaproszenia na slub, z informacja co, gdzie, kiedy i tyle. Sami wybieralismy obraczki, ubrania do slubu sami kupiliśmy, kwiaty, zaproszenia, menu w restauracji, dodatki, muzyke w usc, itd. To samo bylo z chrztem. To samo z lozeczkiem, bo nam do mebli pasuje biale tylko, to samo z fotelikiem do karmienia, bo nie chcielismy na kolkach, bo nie chcielismy z takim plastikowym czyms miedzy nogami tylko normalne i z szelkami tylko, bo chcielismy takie, ktore sie zlozy na plasko i schowa za szafe, bo chcielismy takie ktore nie ma duzego rozstawu nog. To samo bylo z wozkiem, bo chcielismy miec 3w1, bo z obrotem gondoli i spacerowki 360 stopni, bo lekki, bo taki zeby skladal sie w mala kostke, bo taki zeby sie dobrze prowadzil, bo to glownie ja i maz prowadzimy wozek. Nasz syn ma 20 miesiecy a do tej pory zadna babcia ani razu nie byla na spacerze wiec i wozka sie nie dotknęła. A poniewaz sami za wszystko placimy to nawet nie bierzemy pod uwage, ze ktores z naszych rodzicow zaczeloby cos narzucac. O imiona dla dzieci tez sie nie pytalismy, nie konsultowalismy tylko oznajmialismy ze tak i tak. Nasze sprawy, nasze decyzje, nasze koszty, wiec po co kogos angazowac? To tak jak mialabym sie obrazic na teściowa ze kupila sobie meble nie zapytawszy sie mnie o zdanie, nosz kur, a co ja mam do jej mebli? Nic, tak jak ona do moich, i do mebelkow lub akcesoriow dla mojego dziecka.

Gość gość
Bo durni ludzie mają durne problemy

Gość gość
Heh, u mnie podobnie. Tesciowa znosi tony badziewia z pepco i ciucholandów, totalnie nie w moim guście. Oraz stosy pstrokatych plastików. Zabawek znaczy :p Super, bardzo się cieszę i jestem wdzięczna, że interesuje się wnuczką. No ale nie ubiorę dziecka w coś, co mi się nie podoba. Wychodzę z założenia, że to ja spędzam z małą najwięcej czasu i chcę, żeby wyglądała tak, jak mnie się podoba (dopóki mogę o tym decydować ja - a nie dziecko :p). I zwyczajnie szkoda pieniędzy na coś, co wylądujena dnie szafy, a potem nieużywane oddam znajomym. I to też nie jest tak, że teściowa to zła, a moja mama dobra bo nie kupuje takich rzeczy. No nie kupuje, bo jej raz czy dwa dosadnie powiedziałam, co o tym myślę - od tej pory albo daje małej pieniądze, albo dzwoni/wysyła zdjęcie z pytaniem czy kupić małej to czy tamto. Wie też, w jakich sklepach kupować, żeby nam pasowało. Teściowej nie jestem w stanie powiedzieć tak dosadnie jak mojej mamie :p A dyplomatycznie nie działa... Więc sytuacja jest taka, że ona kupuje małej kurtkę, bo taka śliczna (zwykle żarówiasto różową plus brokat...) a przecież teraz będzie jej potrzebna, a ja i tak kupuję drugą - którą rzeczywiście dziecko nosi, bo faktycznie kurtka akurat jest potrzebna. I tak wkoło Macieju... Generalnie to wolałabym, żeby nikt małej nic nie kupował z ubranek i zabawek zwłaszcza - to ja jestem rodzicem, stać mnie na to, nie potrzebuję takich prezentów.

Gość gość
No i przyznałaś się, że durna jesteś, bo durni ludzie maja durne..., co ?