Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Mama Piotrusia- masz dorodnego slicznego synka:). 0 Mamusiabrusia- jak czesto kapiesz swojego psa?

25.06.13 [zgłoś do usunięcia] mamusiabrusia Mamobruna - Klusek jest kapany roznie, czasem raz na 2 tyg., a zdarza sie ze codziennie lub co drugi dzien jak cos nabroijezyk.gif wiele zalezy tez od dlugosci jego wlosow, im dluzsze tym bardziej lapie kurz, no i trzeba go trymowac, wtedy mniej gubi kudlow. 🌼🌼🌼 A Ty? A jak kontakty Bruna z Zuzią?

To czesto go kapiesz ale przy malym dziecku to lepiej juz tak...tylko ja sie boje jej zaszkodzic, bo psa nie powinno sie czesto kapac. Weterynarz mowil, ze 2 razy w roku to max. Ale coz, tez Zuze czesto kapie- tak 2 razy w miesiacu. Bruno za nia lata a ona ucieka i go unika:P. Chowa sie przed nim na kanapie;).

Mamapiotrusia Piotrus rzeczywiscie slusznych rozmiarow:) Wspolczuje dzwigania :D

Mamabruna to uzywamy podobnych zabawek przy przewijaniu:D Na topie u mnie sa tez: termoopakowanie, tubki od kremow, i miarka.

Sznaucery zalecają kąpać 2 razy do roku, jeśli zaś jest to pies "łóżkowy", to raz w miesiącu. Ale jako, że się Bruś przutula do Klusia i odwrotnie, to jest częściej pluskany, zresztą on lubi się przeturlać po czymś śmierdzącym, więc na własne życzenie ma wtedy dodatkowe kąpiele...:( A to Bruno psotnik! pewnie ją potarmosił kiedyś i teraz Zuzia trzyma się z daleka, albo jest tak żywiołowy, że po prostu się go boi. 1 No mnie już plecy zabolały jak Mama Piotrusia napisała ile waży... 1 Normalnie nie ma u nas wody! Ani ciepłej ani zimnej! Butelkę w mineralnej musiałam myć! Dobrze, że wczoraj ugotowałam obiadek na 2 dni, bo bym się wściekła:P

W górach placiłam 20 zł za godzine basenu czy to niemowlaka czy dorosłego, Adas na poczatku sie bał, ale pozniej sie przyzwyczaił. Tez mam problem jak go przewijam, zwykle daje mu do raczki linomag, to jest hicior i sie chwile zajmie.

U mnie jest zimno i pada deszcz:(. Mamusiabrusia- uuuu, nie ma wody...kiepsko. Tez mialam miniaturke i faktycznie czesto sie perfumowal na spacerze:D. 0 Agraffka-Mojego m zmuszam, aby sobie pojechal do biura ale zbiera sie dopiero kolo 11czy 12. Potem kolo 15 przyjezdza na obiad a ja wyprowadzam psa i czasem jeszcze jedzie popracowac tak do 19. 2 tygodnie w delegacji byloby u nas nierealne, bo moja mama mieszka daleko i zostalabym z malym calkiem sama, bo tesciowej liczyc nie ma co...

Czesc dziewczyny dlugo sie nie odzywalam,maz na urlopie to jezdzimy po znajomych i siedzimy raz u jedznych rodzicow raz u drogich.Mam problem mala od dwoch dni nie chce jesc mleka rano i wieczorem,wiec zjada tylko raz dziennie.Wczoraj na kolacje zjadla chleb z maslem i wedlina,bo mleka nie chciala,o 6-7 mleko nie dopiero ok 10 kasza i owoce,a wstaje juz o 6.Czy ktoras z was lub osob czytajacych ten topic miala taki problem? Czy to znaczy ze Lili juz nie bedzie jadla mleka.czy to chwilowa fanaberia?

Slodka Lili moze daj zupke z talerza z ktorego wy jecie? Rojber tez najchetniej by wyjadal mi wszystko z talerza, wiec jak jem np jajecznice to jemu robie omlet i z mojego talerza nakladam mu do jego miseczki. Rojber zadowolony ze ma to samo co ja i do tego moze jesc lapkami. Moze u Ciebie tez podziala. Co do mleka to Rojber jest glownie cycowy i do tego pieszczoch wiec z piciem nie ma problemu. Mamusiabrusia co za kiepski zart z ta woda..wiadomo na jak dlugo?

Slodka Lilii- najwazniejsze, ze je:). Jak nie chce mleka to jej nie zmuszaj. Moj tez przepada za chlebkiem, widocznie dzieci tak maja:). Niech je to co lubi:). Choc podobno dzieci w wieku naszych powinny pic mleczko. Moze sprobuj zmienic na inne mm lub daj zwyklego, podobno niektore dzieci pija to 3,2% i jest ok:). No i zapytaj swojego pediatry co robic:).

Słodka lili to dawaj zamiast mleka inne produkty nabiałowe, chyba ze jak moj ma skaze bialkową... A jak robicie jajecznice to normalnie na patelni?

Agraffka- ja mojemu kupilam taka wlasna malutka patelnie na jajecznice i omlety. Jajecznice mozesz robic na parze lub na 1 A kto daje wedline? Jesli dajecie to jaka?

Gość Emilia87b
Kochane, moja córeczka urodziła się w listopadzie 2012 i całkowicie zmieniła życie naszej rodziny:) Do tego stopnia, że postanowiłam także zmienić zawód i zacząć wspierać młode mamy:) Na początek zaczęłam pisać bloga, na którego bardzo serdecznie Was zapraszam: www.odplanowaczycie@wordpress.com Mam nadzieję, że może któraś z Was znajdzie tam coś, co ją zainspiruje - bardzo w to wierzę, bo przecież tak wiele nas łączy: te malutkie najpiękniejsze na świecie istotki sprawiają, że od razu tworzy się między nami niewidzialna nić porozumienia - ja przynajmniej tak uważam:)

Slodka Lili- a kaszke zjada? moze kaszke rob zamiast mleka? Albo tak jak D82 pisze, sprobuj ja oszukac, moze sie uda... moze chwilowo ma taki kaprys, moj tez gardzil mlekiem niedawno, zjadal po 30 i plul. Dawalam wiec to co lubi, byle jadl. 1 Wedlinki nie daje jeszcze. 1 Brus ma 2 ulubione reklamy i zawsze na nich wlasnie siedzi jak zahipnotyzowany, z usmieszkiem na pyszczku. 1 Woda wrocila!!! U sasiada w klatce obok walnela rura, wiec musieli zakrecic zawor, dobrze, ze im w miare szybko poszlo:)

Wow, wieczorami tu straszne pustki...dzidziusie daja w kosc i mamusie padaja wieczorami jak muchy lub nadrabiaja czas z tatusiami:P. No to zmieniam mu pieluchy na siedzaco.....mam diabla wcielonego, nie daje rady;). Obiadki laskawie zjada, przepada za chlebusuem i miskoptami, w wozku sie niudzi i kreci, w domu ucieka po calym domu...nie mam sily:D.

Gość malena09
Lili - moja córka (też z września tak jak wasze dzieci) nie pije mleka od ponad 2 miesięcy. Po konsultacji z pediatrą daję jej kleik, jogurt dla maluchów i jakąś zdrową kaszkę zmieszaną z owocami (jadła już owsianą, jaglaną i orkiszową). To są te trzy mleczne posiłki w ciągu dnia. Pediatra powiedziała żeby jej nie zmuszać skoro nie chce, ale coś mlecznego musi być w diecie, więc jej to mm przemycam w kaszce i kleiku.

Cześć wszystkim,mamabruna masz rację dzisiaj wyjątkowo padam:)nawet nie mam kiedy nadrobić czasu z moim m.:) :) Wiecie co mała mi dzisiaj ulewała dosłownie po kazdej butli mm,i kupiłam ostatnio te rossmannowskie chusteczki i jej d*pkę wysypało krosteczkami,nie wiem czym mam posmrowac żeby zeszło.

Hejka:) Dziś pada i u nas:( Krakowianka - ja na wszelkie wysypki (na kaszel i ostatnio na ukąszenia zresztą też) stosuję Fenistil w kropelkach, kosztuje ok 21zł, ale jest skuteczny i wystarcza na długo. 1 Ja wczoraj przewisiałam na nacie wieczór, w poszukiwaniu ubranka do chrztu. Macie może namiar na jakiś sklep z fajnymi rzeczami na takie okazje? Nie chcę typowego garniaka, myślałam raczej o czymś luźniejszym, np. koszula+sweterek+spodenki... W co ubierałyście chłopczyków?

Hej dziewczyny:) Ja sie przyznaje wieczorami padam jak mucha... dzieki temu jako tako w pracy funkcjonuje... Mamusiabrusia nie wiem jak teraz ale przed chrztem Rojbra w H&M byly fajne komplety spodnie koszula i kamizelka:) Moze maja stale w ofercie..dawno nie bylam.

Witam z rana, u nas pochmurno i deszczowo. Ja mojego ubralam w białe spodnie letnie z wójcika, biała koszulę z coodrilo i krawat. Wygladał super :) Biala czapeczka z płótna, my mielismy chrzciny jak był straszny upał z 30 stopni! Nie polecam gotowych kompletów na allegro, ja zamowilam za 175zł i jakos wykonania BEZNADZIEJNA! Od paru dni siedzimy w domu z powodu choroby i juz dostaję świra :/

Dzięki za rady:) Dzięki D82 przypomniałam sobie o eleganckim sweterku, który m kupił kiedyś właśnie w H&M, jest w tej chwili w sam raz! a zapomniałam o nim na śmierć! Postanowiłam skompletować coś sama, zwłaszcza, że może ze 2 zestawy mi się podobały ze wszystkich przejrzanych na allegro, sklepach internetowych i grafice google...:( A Coccodrillo faktycznie ma duży wybór koszul - dzięki Agraffko:) I za ostrzeżenie przed allegrowymi ubrankami też...;)

Hej:) Krakowianka- nie, daje mu swoje zupki. U mnie caly dzien dzis pada.... Zaczynam zastanawiac sie nad chodzikiem, bylby spokoj ale z drugiej strony tyle sie nasluchalam, ze jest niezdrowy....

Hej. Ja od poniedzialku zaczynam pilnowac rocznego urwiska. Bede miala wiec dwojeczke i... boje sie. Mimo, ze w przedszkolu mialam 30, ale to starsze. ;) Czy wasze dzieci tez tak sie poca? Wiktoria strasznie czy zima czy lato. I jak robia kupki to bywa ze nie do konca strawione? Czy my mamy zbowu jakis problem?

Cześć dziewczyny :))) Dziękujemy :) No to będzie się mała miała z kim bawić :) może nie będzie tak źle :)) U nas też dzisiaj pogoda masakra , pada , zimno i wogóle ... :( Głowa mnie przez to boli , i z nie wyspania bo Piotruś dał dziś w nocy popalić :( ale już poszedł spać bo zmęczony :)

Hickary- dzieci sie poca, jedne wiecej drugie mniej....jak i dorosli. Moze jest jej za cieplo? Sprobuj lzej ubierac i nie wystawiac na upal. Poza tym pocenie moze miec tez zwiazek z zle dobrana dawka witaminy D. I tak, czasem cos tam sie nie strawi, bywa;). Mama Piotrusia- to wspolczuje samopoczucia, oby ta noc byla lepsza:).