Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Słodka Lili pewnie że nie ma się czym i kim przejmować zwłaszcza w twoim stanie nie wskazane :) A i termin masz letni fajnie :) Hickary moja niuńka coś tam próbuje budować z klocków ale bardziej woli rozwalać :) A co do pokazywania palcem to pokazuje jak coś chce i nawet nunu się nauczyła robić :) A dziewczyny jak jest z tą witaminą D podajecie jeszcze czy już nie.

Gość slodka Lili
Hickary moja jeszcze sie wybudza w nocy,ale nie na jedzenie,tylko na smoczka :) Musze go jej podac cicho mowie ciii i jest ok,chociaz czasami bez tego wstaje i patrze czy jest przykryta kolderka,bo lubi sie rozkopywac,a czasami musze ja wziac do nas do lozka,czasami budzi sie rozzalona i wyciaga raczki do mnie,a jak poloze ja z powrotem to i tak wstaje,to zabieram ja do nas i od razu zasypia,a pozniej do lozeczka ja przekladam. 1 Hickary a nie masz teraz mniej pokarmu skoro bedac w pracy nie karmisz? 1 Ja tez raz w tygodniu chodze z Lili na zajecia zabawowe,nowe zabawki,dzieci-frajda na calego :) 1 Lilka w napadzie zlosci nie kladzie sie na podlodze,tylko po prostu placze i tez nie zwracamy na to uwagi wyplacze sie i zaraz przychodzi sie przytulac rozzalona ze nikt nie reaguje,zauwazylam ze teraz te zlosci sa coraz krótsze-ignorowanie dziala :) Z klockow jeszce nic nie uklada,z namietnoscia burzy to co tatus ulozy,nieraz nawet nie zdazy nic zbudowac :D Paluszkiem tez czasami robi nu nu nu,zazwyczaj na to co ona nie moze dotykac lub sie tym bawic,wyglada to zabawnie :) 1 to Wiki od wrzesnia bedzie miala frajde,mamę na stałe i zabawy z dziecmi :)

Gość slodka Lili
ja podaje wit D choc nie codziennie,czasami zapominam

Hej:) Bruno strasznie broi, wiec to chyba prawda, ze dziewczynki sa grzeczniejsze. Stoi przed czyms czego nie wolno mu dotykac, mowi z przekonaniem "nie, nie", po czym sie szelmowsko usmiecha i chwyta za to. Rece opadaja!;) Juz o to pytalam ale powtorze: ile razy dziennie wasze dziec***ija mm lub krowie mleko i z czego, jeszcze z butli? Ciesze sie z jednego. Maly nie boi sie ludzi, jest smialy i wesoly:). Nie buduje jeszcze z klockow, za to je rozklada a budujemy my:). Palcem wskazuje juz od sierpnia.

Gość gość
Witajcie Drogie mamy ;-) czy szczepilyscie swoje dzieciątka szczepionka mmr , czy zrezygnowalyscie z tej szczepionki ? Ją wczoraj zaszczepilam synka , ale mam wątpliwości , czy dobrze zrobilam ...narazie wszystko jest ok i nawet gorączki nie miał ..ale tam myślę sobie , że odrą , świnka , rozyczka nie sa to choroby śmiertelne , a szczepionka jest dość kontrowerj yjna więc może właściwiej było napisać oświadczenie , że z tej jednej szczepionki rezygnuje , a Wy mamy jak zrobiliyscie ? Bardzo proszę o poradę i pozdrawiam ;-)

Gość gość
Ja szczepilam mmr

Gość gość
Słodka Lili Gościu nie ma za co przepraszać usmiech.gif każdy ma swoje metody wychowawcze i nikt nie jest idealny,po prostu nasza rozmowa poszła chyba za daleko oczko.gif a imię Lili chodziło juz za mną od szkoły średniej usmiech.gif I Jeszcze raz przepraszam, tym bardziej, że jesteś w ciąży... Jesteś kobietą z klasą! Podoba mi się sposób Hicary, ciekawe czy u nas też zadziała :)

Gość 27Mama27
Witajcie dziewczyny, Hickary, mój synek przesypia całe noce, choć i tak wstaje około 6, w dzień gorzej, zawsze ma coś innego do zrobienia i nie chce. Ile sypiają Wasze dzieci za dnia? A buntowanie się... Temat rzeka. Ja również próbuję do znudzenia powtarzać nie wolno, ignorować albo po prostu odwracać jego uwagę. Przyznam się, że sama kiedyś wsadzałam go za karę do łóżeczka, ale faktycznie zaczął je kojarzyć z karą, więc przestałam. Po prostu dzieciaki próbują, co mogą, a czego nie, więc musimy być konsekwentne, choć to trudne zadanie. Lili, gratuluję ciąży. Mnie się marzy jeszcze córeczka, ale niestety - nierealne. Mój pokazuje palcem, klocków raczej nie lubi, samochody i urządzenia z kablami go pasjonują. Lili, piszesz, że mała sama sobie robi "nunu". Kilka razy zastawiłam drzwi łóżeczkiem, żeby mały nie wyszedł z pokoju, ja akurat coś wypisywałam i nie chciałam latać z tyłu (wiem, głupia metoda), a ostatnio co widzę... mały sam zostawia drzwi, żeby nie uciec :) Mamabruna, Dawid pije 2 razy dziennie z butli - rano i na noc. A goścmi się nie przejmujcie :) Pozdrawiam Was i Wasze dzieci

Hej dziewczyny:) Ale sie rozpisalyscie... Rojber tradycyjnie zasypia 19,30-20 pobudka 6 jak ide do pracy ok1,5-2 h drzemki w ciagu dnia. Niestety przebudza sie w nocy a to zab a to cos sie przysni ale nie jest tak zle jak kiedys. A co do tych zawiasow policji itp...to pare lat temu bylo...ale moja mama w sklepie to chrzesniaka powiedziala ze jak dalej bedzie tak krzyczal to klapsaa dostanie to ochrona chciala policje wzywac:P

Hej:) Bruno po MMR mila i wysypke i goraczke. Jak usypiacie swoje maluchy? Bo ja musze przy nim byc, az nie zasnie...a to trwa i do 40 min. Leze wiec na lozku obok jego lozeczka i sluchamy muzyki, ogladamy baby einstein itp.

D82- no to niezla przygode przezyla twoja mama... To dowod na to, jak teraz trzeba uwazac na slowa i czyny w miejscach publicznych. Niezle przegiecie:(.

Dziewczyny u mnie Lili pije mleko z butli rano i wieczorem,czytalam ze roczne dzieci trzeba odzwyczajac od butli,wady zgryzu itp. Lilka jak sie budzi rano od razu domaga sie mleka,a wieczorem juz samo sie przyjelo ze dostaje butle i mysle ze uda odzwyczaic sie kaszka czy zupa mleczna z miseczki,ale co z rankiem,mleko z kubka? co proponujecie i jakie macie z tym doswiadczenia? od razu napisze ze niekapek nie wchodzi w gre.

Hej:) Bruno rano pije butle mm, wieczorem juz nie chce tknac mm. Tyle, ze ja tez nie wiem czym zastapic picie mm z butli...

Mamobruna a Bruno zjada normalna kolacje? jak tak to pewnie jest najedzony i nie ma ochoty na butle. Słodka Lili Rojber rzadko pije mleko, z reguly mleko ma w posilkach..(drugie sniadanie , podwieczorek)

Co do zasypiania, to po kapieli jest czytana bajka...wtedy jeszcze Rojber biega, skacze itp.. pozniej jest gaszone swiatlo...opowiadam mu wierszyki on w tym czasie sie uklada i zasypia dosc szybko, ale dopoki nie zasnie to obecnoscc kolo niego obowiazkowa...

Dzis drugi dzien Lili dostaje wieczorem kaszke z miseczki i z checia je :) z rankiem jeszcze nie wiem co zrobic zazwyczaj jak wypije mleko z butli ok 7 to jeszcze pospi z jedna godz.wiec nie wiem czym zastapic butle,gdyz pije na lezaco,a podawanie jakiejs kaszki na siedzaco nie widzi mi sie :/ 1 Dzis ucielam w smoczku kawalek koncowki(nie duzo tak 1/3 zgrubienia) i Lilka nie chce juz smoczka,oddaje dla mnie lub wyrzuca.Troche przy tym marudzila,ale chisteri nie bylo-powiedzialam ze ptaszki zjadly bo byly glodne,podprowadzilam ją do klatki z papuzkami i pogrozilam im nu nu nu ;) Zobaczymy co bedzie w nocy... jutro napisze.

Hej:) I jak pierwsza noc Lili bez smoka ?

Noc bez smoka myslalam ze bedzie gorsza :) po 3 rano Lilka marudzila domagajac sie smoka dalam jej tego ucietego i nie chciala, wyszla z lozeczka i do kuchni zaczela isc to ja za nia i jej mleko zrobilam-wypila i zasnela.Pozniej jeszcze sie obudzila marudzac to jej kocyk przylozylam do twarzy z ktorym wszedzie chodzi,zaczela ssac jego róg i zasnela,tak bylo jeszcze raz i o 7 rano znowu wedrowka do kuchni po mleko.Rano chodzila ze smokiem w reku,a do buzki jak jej dawalam to kategorycznie krecila glowa :) na razie nie marudzi i chyba nie teskni,a smok lezy na widoku :)

czyli wlasciwie bezbolesnie:) Mamobruna remont skonczony?

Hej:) Remont sie skonczyl, teraz urzadzamy pokoik:). Regal z Ikei, stoliczek z Ikei, dywanik tez, wiec bez cudow ale funkcjonalnie. Tyle ze kartonow, skrecania i balaganu nie widac konca:P.

Gość gość
dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy Wasze dzieci chodzą czasem na paluszkach, jak siedzą, to kiwają się czasem do przodu i do tyłu, czy mówią mama, tata, daj - jak coś chcą? Dziękuję za odpowiedzi.

Hej:) witamy z zimnej krainy:P Gdyby nie to ze Rojber nie da sobie zalozyc rekawiczek byloby ok:p Mamobruna ale te mebelki z ikei calkiem fajne sa:) Gosciu nie zauwazylam zeby ROjber chodzil na palcach..za to coraz czesciej do tylu mu sie zdarza.. jak siedzi to czesto kiwa sie na boki.. ale to do jakies muzyczki,, czy sam sobie spiewa wiec to jego rodzaj "tanca". Mowi mama , tata, daj to itp.

Hej:) U mnie dzis wieje wiatr i pada deszcz....zimno i ponuro, bllleee Ostatnio u nas na topie jest dwustronna tablica, zreszta tez z Ikei. Fajnie po niej rysuje kolorowa kreda lub po drugiej stronie pisakami. Tylko trzeba uwazac, bo jak sie znudzi, to probuje wcinac krede:P. Dzis gotuje rosol, zupa w sam raz na taka pogode:). Co do kiwania sie w tyl i przod, to nie zauwazylam. Mowi tata, mama, daj itd. Poznaje coraz to nowe slowa i tworzy mnostwo wlasnych, bardzo smiesznych wyrazow:).

Co do nocnikowania, to u mnie bez sukcesow, bo mu przez ten caly remont i zamieszanie odpuscilam. Syn mojej znajomej nauczyl sie dopiero zalatwiac majac prawie trzy lata... Podobno warto uczyc w lecie, gdy jest cieplo....dziecko puszczac bez pieluchy i gdy sie zmoczy w majtki, to unikniem przeziebienia a poza tym szybko przebierzemy w suche rzeczy... Sama nie wiem jeszcze co zrobie... A chlopca uczycie siusiac na stojaco czy najpierw na siedzaco?

Gość 27Mama27
Hej, Mój synek czasem się wygłupia i chodzi na paluszkach, nie kiwa się przy siedzeniu, a wymienione wyrazy mówi. :) Jeśli chodzi o nocnikowanie, to siedzi rano, wieczorem i po przyjściu ze złobka. Wątpię, że coś z tego rozumie, ale jak coś zrobi, to bardzo go chwalę itd. Ja uczę najpierw na siedząco, potem zobaczymy.

Mrozne czesc:) Odpuscilismy sobie nocnikowanie poki co...ale na poczatek tez mysle ze na siedzaco.... na stojaco to juz wyzszy poziom;)

D82 Lilka nosi rekawiczki z jednym palcem,tylko ze czesto jej spadaja,ale nie dlatego ze za duze tylko po prostu za krótkie.Moim zdaniem dla dziec***owinni produkowac rekawice dluzsze takie prawie do łokcia :D

Gość 27Mama27
Mój nie chciał ubierać, ale mówiłam, że trzeba, bo będzie zimno i będzie płakał, że ładnie wygląda, itd ;) W końcu załapał. Ma na sznureczku, tak nam najwygodniej