Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Moja siostra w nocy urodzila zdrowego Oliwiera:) dokladnie 2 miesiace pezed moim terminem:) O 2 w nocy odeszly jej wody, a po 4 malt byl juz na swiecie:) pierwszego syna tez tak szybko urodzila:) moze ja tez bede miala taki szybki porod:) Ok jade do Wroclawia na rwn koncert:) Buziaki :)

czesc dziewczyny ja tylko na chwile bo Mała mi daje dzis popalic straznie. mam prosbe, poradzcie cos, odnosnie przechowywania mleka odciagnietego z piersi i takiego sztucznego zrobionego jakis czas przed przebudzeniem dziecka-ile moze stac w warunkach pokojowych?/ile w lodowce? mam problem z karmieniem, za malo pokarmu dla mojego glodomora i zbt malo treściwy by sie najadla, nie nadązam produkować mleka nawet zeby odciagnac na kazde przebudzenie, juz mam popekane sutki...:( prosze napiszcie cos, ide do mojego pisklaczka :)

czesc dziewczyny ja tylko na chwile bo Mała mi daje dzis popalic straznie. mam prosbe, poradzcie cos, odnosnie przechowywania mleka odciagnietego z piersi i takiego sztucznego zrobionego jakis czas przed przebudzeniem dziecka-ile moze stac w warunkach pokojowych?/ile w lodowce? mam problem z karmieniem, za malo pokarmu dla mojego glodomora i zbt malo treściwy by sie najadla, nie nadązam produkować mleka nawet zeby odciagnac na kazde przebudzenie, juz mam popekane sutki...:( prosze napiszcie cos, ide do mojego pisklaczka :)

Topka - ja miałam ten sam problem. Mały jak ssal to strasznie mnie gryzł i całe sutki miałam zgryzione więc zaczęłam odciagac i tak przez całe 3 miesiece co trzy godziny odciągałam pokarm. Na początki było go rzeczywiście strasznie mała, ale położna mi doradziła bym wiła sobie herbatki na latkacje z Hippo i pół szklaneczki piwa karmelkowego. Pokarm leciał strumieniami :) co do przechowywania to wiem ze swój pokarm można mrozic ale ja tego nigdy nie robiłam, tylko trzymałam w lodówce. Nieraz miałam odciągnięte trzy butelki po 130, 150 ml. I trzymałam to do max 24 h. Podobno ze w lodówce można trzymać nawet i do 3 dób bo się tak szybko nie psuje. Poza lodówka może być max 4 h, ale ja trzymałam do 2 h. Co do sztucznego mleka, to teraz te mleczka są tak fajne, ze wystarczy ze masz wodę przegotowaną i to wszystko. Kiedyś podobno trzeba było gotować, a teraz wsypujesz do butelki wstrząśniesz i gotowe. Ja często jak wyruszamy gdzieś robie małemu mleczko, daje do termosa i nieraz po 3 godzinach dopiero zjada. Ale mimo tego straram się robic mu na bieżąco, bo wiadomo im świeższe tym lepsze. A na popękane sutki kup sobie Maltan lub bepanten dla dzieci, tez jest dobry. Pozdrowienia dla małego "pisklaczka". Trzymaj się :)

Klaudii Gratulacje dla siostry! To zbieg okoliczności ale mi się podoba imię i Patryk i Oliver, ale nie moge przekonać mojego faceta. Malaxruda Na stronie ryanaira jest tylko informacja o wypełnieniu formularza, nic nie było o ubezpieczeniu. Nawet bagażu nie ubezpieczyłam, bo nic nie będę miała tam cennego. W pracy było mi niezręcznie, bo mnie zaskoczyli, a nie miałam nawet forsy przy sobie, zeby postawić im po drinie, ale mam nadzieje, ze przyjadą w odwiedziny, już ich zaprosiłam :-) Topka Oj, to Ci się zaczęło! Ja słyszałam, ze dobrze wypić tez troszkę piwa guinness na laktację. Ja Ja się pakuję, bo jutro jedziemy do Fort William przenocować u dziadka, a rano w środę mam wylot. jak to dobrze, ze jest fb, bo napisałam, że przylatuję i odezwały się moje stare koleżanki, jedna wyciaga mnie gdzieś nad wodę. Musze koniecznie kupić strój kapielowy, bo ten mój niby większy, normalnie trzeszczy na mnie! Byłam w banku, zeby aktywowali moja karte w Polsce, na wszelki wielki tfu tfu, odpukać, jakbym miała do lekarza iść. A tak tutaj marudzą, ze upał, a moja mama mówi, ze przy wentylatorze w Polsce siedzą, gdzie u mnie w domu zawsze było chłodno w lecie! Ponoć ma się ochłodzić? Fluffy Jaki ten świat mały, mamy juz jedną wspólna znajomą na fb!

Monia To miłego wypoczynku :-) zaglądaj do nas. Topka Co do pokarmu.To mogę np pomóc Ci swoim doświadczeniem. Nie mrorżę pokarmu,bo chyba mój też jest mało tresciwy.Mój okruszek wypija mojego cyca.Piję z niego po 15 min - 20 min z każdego a potem dokarmiam ją buteoką 30 ml.I po takim posiłku śpi 3-5 godz.Jak zdawałam jej w dzień samego chcą to spała z 1,5 godziny max.Musisz sama wiedzieć i wyczuć swojego bobaska.Ja jestem zadowolona z takiego opracowanego naszego planu. A tak w ogóle to GRATULACJE mamuśki Malaxxxruda Obiwcałaś że zdradzisz sekret swojej diety.Ja jeszcze jestem bolała.Ale pocieszam się że to dopiero ponad 2 tyg.Ale leciało.

Gość OLALA_
Witam, Topeczko wielkie gratulacje!!!!!! :);)

TOPKA tez slyszalam zeby karmic piersia ok 20-30 min,a potem dokarmic mlekiem modyfikowanym :) Najwazniejsze aby mala dostala Twoje przeciwciala :)) Bedzie dobrze mamuśka :)) Jak TY sie czujesz?? AGUS29 Bardzo cenne rady dajesz :) MONIKA Udanego urlopu :)) My tez jutro wyruszamy nad morze :)) Juz sie doczekac nie moge :)) LILA Trzymam kciuki za IUI :))) Daj znac bo nie wiem kiedy kciuki puścić :))) Mam dobre przeczucia ;) MY Mi zaczynaja puchnac nogi,ogolnie buzia mi tez puchnie i usta. Ale to prez te upaly chyba,bo jest straszna gara. Choc dzis jest chlodniej na szczescie :)) JUtro jedziemy nad morze tak jak juz pisalam :)

Ale fajnie że znalazłyśmy się na fb :) dziękuję za zaproszenia :) Topka Położna mi mówiła, że pokarm powinien się po jakimś czasie unormować żeby wystarczać dziecku, a do tego czasu można dokarmiać, pić herbatki i ponoć Karmi :) Monika Faktycznie świat jest mały :)Skąd się znacie z naszą wspólną znajomą? Udanego urlopu! Klaudii Zazdroszczę wypadu nad morze-w taką pogodę to świetny pomysł. Mi o dziwo nogi nie puchną, wcześniej zdarzyło mi się kilka razy:) miłego wypoczynku!

dziewczyny już po wszystkim....czekam na rezultaty ....zobaczymy:) dzięki klaudiii, malaxxxruda...przydadzą się kciuki :)

Gość gość
dziewczyny, mam nadzieje, ze nie potraktujecie tego jako spam. zalozylam taki temat, ale nikt mi nie odpowiada, a ja ze strachu nei moge usnac, dlatego kopiuje ten temat tutaj. z gory przepraszam i dziekuje za wsyztskie odpowiedzi: Od 11 t.c. zazywalam Femibion Natal Classic przez miesiac, teraz jestem w 22 t.c. i cos mnie podkusilo, zeby sprawdzic date waznosci tegoz. Okazalo sie, ze przez ten miesiac przyjmowalam witaminy, ktore byly juz przeterminowane. Dalabym sobie glowe uciac, ze kiedy go przyjmowalam sprawdzilam date waznosci i byla w porzadku. Nie moge znalezc zadnych informacji, czy moglam w ten sposob zaszkodzic jakos dziecku? Blagam tylko o powazne odpowiedzi.

FLUFFY No tez sie ciesze na urlop nad morzem,ale boje sie ze nie podolam. Dzis wyszlam na chwile na zakupy i juz wrocic ledwo moglam. Brzuchol mi twardnieje nawet gdy ujde normalnym tempem z 200metrow :(( Nie wiem czy brac no-spe,czy co???A najgorsze ze pensjonat od morza mamy 900metrow,a pewnie jeszcze wiecej bedzie :/ Rano napisze do mojego gina co lykac,albo co zrobic. LILA CUDOWNIE :)))))))) Mam dobre przeczucia,juz Ci pisalam :)\ A mialas sprawdzane jajeczka i dzis i wczoraj???Byly juz pekniete???Jak duze bylo endometrium???Lila trzymam mocno,mocno kciuki :)) Za 2 tygodnie mozesz testowac :)))) Lezalas z girkami do gory?????teraz jeszcze poprawcie z partnerem :))) A co :))) No i kiedy bylo ostatnie przytulanko??? GOŚĆ Ja nie mam pojecia co moze byc po takich lekach przeterminowanych :/ Najlepiej gdybys zapytala swojego lekarza prowadzacego. Ale badz dobrej mysli,bo nerwy moga bardziej zaszkodzic :)) Juz czasu nie cofniesz,choc wiem ze sie martwisz. Bedzie dobrze :)

Gość gość
wiem,wiem, ale nie mam mozliwosci teraz zapytac lekarza, ze stresu nie moge zasnac :/. mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam malej w zaden sposob :/

Badz dobrej mysli :))) A jak bardzo byly przeterminowane te leki??? Bo jezeli do 3 miesiecy to nic nie powinno sie stac.

Gość gość
wazne byly do stycznia 2013, ja bralam je w kwietniu lub maju caly mieisac :/

To spokojnie :))) Kazdy lek ma jakby "zapas" wziety pod uwage :)))) i tym zapasem są wlasnie +/- 3 misiace. Czyli jezeli byly wazne do stycznia,to do kwietnia mozna je spokojnie brac :)) Pracowalam kiedys z lekami i tak nam tlumaczyli :) Tak samo masz z jedzeniem :)) Masz date na opakowaniu np na jogurcie 22.08 a spokojnie do 24.08 mozna je jesc i nic sie nie stanie :))) Spij spokojnie :)

Gość gość
ok, dzieki za odpowiedz i juz Wam nie zasmiecam forum. dziekuje.

Gość gość
na pewno bede zagladac :), jeszcze raz bardzo dziekuje :)

Juz jest środa,wiec uzupelniem aktualna tabelkę :))) CoŚrodowa aktualna tabelka :) CIĘŻARÓWKI :) :) :) :) Fluffy 35 tydz Katias 35 tydz Klaudii 31 tydz Monika 28 tydz lola 18 tydz Malaxxruda 13 tydz Imnot 8 tydz STARACZKI :) :) :) :) Olala Lila MAMUŚKI :) :) :) :) Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja

klaudii lekarz nie robił mi wczoraj usg,,,,,sama IUI........pytałam się czy usg jest potrzebne ale mówił że nie....., tydzień temu endo miało 8,5

Dziwny ten Twoj lekarz :/ Jak mozna zrobic IUI i nie sprawdzic czy pecherzyki pekly,jakie jest endo???? Po endo tez mozna okreslic kiedy mniej wiecej pecherzyk pekl..... No nic, trzymamy kciuki,oby sie udalo :))

Cześć Dziewczyny ! Mam problem,dostałam jakiejś wysypki na podbiciu stóp-swędzi i robi się wysypka taka jakby kaszka. Już się naczytałam, że to może być cholestaza ciążowa i że jest bardzo groźna dla dziecka. Zaraz dzwonie do mojego gina i pędzę po poradę :(

Cholestaza to swedzenie wlasnie ciala w ciazy i wysypka.. Ale czy moze byc tylko na stopach???Bardziej swedzi cale cialo,przynajmniej dziewczyna ktora ze mna lezala w szpitalu miala wysypke i swedzenie na calym ciele. Lec do lekarza,lub dzwon. No i daj znac. Oby to bylo zwykle uczulenie i samo wapno wystarczylo

Gość weeeiiifffe
Cześć dziewczyny :D nie było mnie kilka miesięcy wpadłam na stary wątek a tam widzę zmiany, ale ten czas zleciał przede wszystkim TOPKA - GRATULACJE :D nie widziałam jeszcze twojej dzidzi ale zaraz poszukam jakiegoś linka mam nadzieje że pokazałaś swoje cudo. Moja Laura 12 sierpnia kończy 10 miesięcy rośnie mały szogunek, na bobasach z resztą same widziałyście. Pozdrawiam Was serdecznie. postaram się tu częściej zagladać ;)

Gość weeeiiifffe
malaxxxrrruuuda czy ja dobrze czytam będzie kolejne dzieciątko ....... o matko gratulacje kochana :* Bastian Ci rośnie na niezłego przystojniaczka :)

Byłam u lekarza. Powiedział, że trudno stwierdzić, bo zaczyna się od stóp i dłoni a potem swędzi całe ciało i na początku można pomylić to z uczuleniem. Dał mi tabletki na swędzenie i kazał pić wapno. Jutro mam zrobić sobie wyniki na wątrobę i w piątek dać mu znać jak wyszły. Zrobił ktg i z Małym jest wszystko ok, także się uspokoiłam :)

Fluffy ja nie pomogę nie mialam do czynienia z czyms takim:( Weifee podgladam Twoje cudo na bobasach:* słodka jest:) moja 23 sierpnia rok juz skonczy:) mamy 5 zębów, wychodzi juz szósty:)