Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość justintm
To i ja się dopisuje bo mnie brakło :) CIĘŻARÓWKI usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif Fluffy 35 tydz Katias 35 tydz Klaudii 31 tydz Monika 28 tydz Justintm 21 tydz lola 18 tydz Malaxxruda 13 tydz Imnot 8 tydz STARACZKI usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif Olala Lila MAMUŚKI usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja Na 12 sierpnia mam zaplanowane usg,jak poznam płeć to od razu się Wam pochwale :) trzymajcie się dziewczyny

Klaudiii jak się czułaś po tym ovittele? bo ja nie bardzo..... jak ogólnie na ciebie działał ?

Gość gość imnot4you
Hej, ją leże w szpitalu, miałam plemienia i to spore. Na szczęście z dzidzia wszystko dobrze. Dziś mi zaczyna się 9 tydzień. A co do płomień to na szczęście ustały i jest już bardzo małe jasnobrazowe. Trafiłam we wtorek, a w poniedziałek miałam wieczorem badanie i to prawdopodobnie dlatego. Mój maluszek miał we wtorek przy przyjęciu 1,90 mm i widziałam go w 3d. Pewnie trochę sobie podrosl :)

Justin- ja prawdopodobnie bedę miała dziewczynkę :-) Tak wyszło przy usg, a za 3 tygodnie mam połówkowe więc się tylko potwierdzi- mogę wreszcie kompletować wyprawkę :-) Pozdrawiam

czesc laski :) od 2 dni sie zbieram by napisac ale ciagle mi cos przeszkadza, Mala pochlania kazda chwile .... akurat wtedy gdy moglabym cos skrobnac do was agus dziekuje za rady dokladnie to samo powiedziala mi polozna,w zwiazku z tym ze Ala nie chce cycka karmie ja mieszanie jak mam swoj pokarm to swoim, jak brakuje to mlekiem gerber. postanowilysmy ze w ciagu dnia bede ja karmic swoim mlekiem ktore jest rzadsze ale jej dam wiecej a na noc zeby przesypiala wiecej czasu to tym szttucznym. Alka dała mi wczoraj tak popalic ze juz plakalam ze zlosci...od 16.30 nie spała do 12 w nocy...nic nie dzialalo ciale placz jedzenie placz jedzenie....szkoda slow...zaraz pojdziemy na spacerek bo ladna pogoda.:) poza tym ok,mloa ma juz 11 dni, szok jak to leci:) ardi weifee jakie duze te wasze dziewczyny juz:)a dopiero sie rodzily. lila trzymam kciuki :) ide bo młoda wrzeszczy :) pa

Zrobiłam sobie wyniki i na szczęście wyszły ok, więc ta wysypka nie oznacza niczego poważnego :)

Gość weeeiiifffe
fluffy87 ja w 8 miesiacu ciąży też miałam wysypke szczególnie na brzuchu i nogach drapałam sie aż mialam małe ranki, tylko u mnie to wyszło przez oliwkę którą sie posmarowałam

Gość justintm
Lola ale fajnie że już wiesz :) daj znać czy połówkowe potwierdziło dziewczynke. Ja już też nie mogę się doczekać,a jak się dowiem to również ruszam na zakupy :) U mnie będzie to usg w 23 tyg wiec mam nadzieje że dzidzia pokaże co ma między nóżkami :) Topka gratulacje!!! spóźnione ale szczere!!! To mówisz że mała daje Ci popalić,bedzie dobrze,może jak podrośnie będzie "grzeczniejsza" :) Trzymajcie się dziewczyny cieplutko!!!

No to pozdrowionka z Polski, je je! Siedzę w domu, bo upał okropny! Nogi mi w kostkach spuchły, a nic nie robiłam przez dwa dni. jutro jadę do wrocka kupić chociaż dół do stroju, bo w niedzielę nad wodę się wybieram z koleżanką, mam nadzieje, ze nie spuchnę jak balon. Centra handlowe maja klimę to chyba nie będzie tak źle? Fluffy Ta osoba to dobra przyjaciółka mojego byłego, często bywałam w Strzegomiu kiedyś :-) Topka Ojeju, życzę cierpliwości! Czy tak naturalnie i płynnie ci weszła opieka nad małą? Tak się zastanawiam, bo wszyscy mi mówią, ze to się raczej tak instyktownie "wie". Klaudii No to się opalisz ładnie nad wodą, taka pogoda piękna. Ja chciałam opalic nogi dzisiaj, ale gadałam z mamą jak najęta i nie wyszłam prawie na dwór wcale.

Dziewczyny milczą bo się urlopuja? Malaxxxruda Co się działo że byłaś w szpitalu?Napisz nam tą swoją dietę.Obiecałaś.Chcę już wziąć się za siebie powoli.Z ćwiczeniami muszę poczekać chyba jeszcze trochę.Czasami jak patrzę ba siebie w lustro to aż płakać mi się chce,tyle przykryłam.Jakoś w ciąży tego nie dostrzegałam. Topka Jak tam już wieszłyście w swój rytm z małą? A pozostałe co tak milczą? Maria Walewska Wiem co to jest bać się o swoje malenstwo.Oszczędzaj się.

klaudii jak się czułaś po IUI? miałaś jakieś objawy ciazowe? mnie boli brzuch jak na @.. a wczoraj miałam kilka brązowych nitek w sluzie ....a tak to nic .... kurcze chyba znowu bryndza ....

Wlasnie wrocilismy z Mielna :) Bylo bosko:) tylko wrocilam ze zwichnieta girką :/ lezalam pod parasolem a jsk sie wystawialam brzuch non stop zakryty :) kąpałam sie tez bo nie potrafilam sie oprzec:) dyzo spacerowalismy, duzo jedlismy....takze w 32 tygodniu mam +10 kg juz :/ Jutro nadgonie czytanie LILA Ja pi ovitrelle nie czulam sie jakos inaczej, natomiast po ok 1,5 tygodniu zaczal bolec mnie strasznie brzuch jak na najwieksza w swiecie miesiaczke:) zaczal bolec mnie szybciej niz normalnie, i myslalam ze nic z tego :) badz dobrych mysli, ale na jakiekolwiek objawy chyba jeszcze za wczesnie.. No chyba ze te niteczki krwi moglo to byc zagniezdzenie :) Aaaaaa i jeszcze bylo mi non stop zimno, tak ze siedzialam pod 3 kocami :) no ale to byl styczen :)

Gość OLALA_
Cześć dziewczynki, mam pytanko - jestem w 31 dc, strasznie boli mnie brzuch (to norma przed @, bo ostatnio mam 32 dc ), ale dzisiaj jak sie obudziłam to nie dość, że dużo wypłynęło ze mnie takiego białego śluzu (sorka, ale nazywam po imieniu rzeczy :) , to tez na papierze miałam takie brązowe nitki - czy to oznaka @, że przyjdzie dzisiaj czy walka hormonów? Czuje się fatalnie - słabo, duszno i gorąco mi..... Czy kiedykolwiek miałyście coś takiego???? Buziaczki

Gość OLALA_
Oooo lila widzę, że podobnie miałaś jak ja dzisiaj... Ciekawe czy wyjdzie z tego coś czy jak zwykle nic......;)

cześć dziewczyny!! klaudii dzięki za odpowiedz .....no nic zobaczymy ...ale obawiam się że tak jak mówisz zajść w ciąże mogłam tylko naturalnie bo to IUI było zrobione w długim odstępie od ovitelle...... ja robiłam zastrzyk w niedziele o 17 a IUI wtorek 10 czyli po 41 godzinach......a powinno się robić od12 do 36 po podaniu ovitelle. tyle że przytulanki były w sobote to mam jakąś nadzieje.....choć małą ....bo nie mogę uwieżyć że po 20 miesiącach starań w końcu mi się uda.....wydaje mi się to nieosiągalne..... zresztą znowu zaczynam świrować heheheh pożyjemy zobaczymy....robię test w niedziele......

lola trzymam kciuki może chociaż tobie się uda....z przyjemnością wpiszemy cię do tabeli ciężarówek ;) ale ogólnie IUI to nieprzyjemne doznanie ....razem z mężem byliśmy tak zakłopotani że na maksa ....mąż wyszedł czerwony jak burak z łazienki( a tak naprawdę to zwykły kibel)....... powiedziała że maksymalnie zgodzi się na 3 IUI i ani jednej więcej....ale dobrze że w ogóle się zgodził.....

Jutro mam wizyte wiec powtorzylam morfologie Anemia sie nie zmniejszyla :( Czyli tak jak mowil gin pewnie bede miala robiona transfuzje krwi jeszcze przed porodem,i po porodzie tez bo to wrecz nienormalne ze po takiej ilosci lekow mi sie nie poprawia. Mam tylko nadzieje ze maly urosl......... LILa,OLALA Trzymam za Was kciuki.Bialy sluz to w ciazy norma :)) Lila No nieprzyjemny zabieg,ale co tam,mozna sie poswiecic,dla dzidzi warto.

ej laski co z Wami??? Czesc porodzila,wiec zrozumiale ze sie narazie nie odzywa,ale co z reszta??? Malaxxrua co sie dzialo ze w szpitalu bylas??? Imnot co u Was??? Katias??? Reszta???

Gość OLALA_
Klaudiii jest sezon urlopowy, więc pewnie reszta dziewczyn gdzieś leży do góry brzuchem i smaży się w tych tropikach :)

He hej ja sie melduje, u nas nad morzem upaly nieznosne, troche sie opalam na tarasie, ale zazwyczaj to 5 minut, bo nie daje rady... Powoli mysle nad pokojem dla Heleny, juz zalazlam lozeczko na internecie- 760 zl,ale ze wszystkim, czyli materacem , kompletem poscieli itd. niedlugo bede zamawiac. Dziewczyny napiszcie jakie ciuszki sie przydadza, a jakie nie, ja napewno musze kupic kombniezon zimowy,ale ile czego i jakie rozmiary to nie wiem :-(

Cześć Dziewczyny! Takie upały, że do komputera nawet się nie chce zasiadać :) Większość dnia chłodzę się w basenie ;) jutro mam wizytę u anestezjologa-zobaczymy co ze znieczuleniem. Lola na pewno nie kupuje za dużo ciuszków w rozmiarze 56-ja mam dosłownie 4 komplety. Resztę kupiłam w 62. Na pewno body-kupowałam w tesco w siedmiopakach. Mam pięć kompletów śpiochów z kaftanikami,4 pajacyki, pięć półśpiochów i do tego bluzeczki,3 pary dresików,3 czapeczki i chyba tyle. Pozostałe ciuszki kupowałam już na 68 albo takie 62/68. Dziewczyny jakie witaminy łykacie i czy w ogóle?

Dzieki fluffy, ja mam naraziie 3 pary spiochow na 52, reszte zaczne kupowac wieksze.... Co do witamin- ja nie biore nic procz kwasu foliowego- lekarka powiedziala, ze do połówkowego musze brac.

Gość justintm
ja również nie biore żadnych witamin. Pytałam o nie swojego lekarza,ale powiedział że jest lato,owoce,warzywa i jeżeli jem "wszystko" to nie musze ich brać,chyba że bardzo chce wydać pieniądze to w aptece jest tego od groma-to są jego słowa. Lola ja tam nie kupuje małych rozmiarów,może skusze się na jeden komplecik 56 na wyjście ze szpitala. Reszte kupuje 62 i wyżej. Z reszta ja mam dużo ubranek po siostry dzieciach i jej koleżanki,są tam też małe rozmiary,ale myśle że nie ma co zbednie wydawac kasy na roz 56. Z pytań do mam dowiedziałam się też że na początek tylko body i pajace,bo najwygodniejsze dla dzidziusia i dla mamy. Zastanawiam się tylko co zrobić z kombinezonem,mam od siostry,jest jak nowy,taki zieloniutki,śliczny i gruby,ale na rozmiar 68. I nie wiem czy kupować mniejszy,bo ten jest w stanie idealnym,a na przyszły rok już mi się nie przyda. Szkoda mi go. Jak myślicie kupic mniejszy czy zostawić ten?

justin Ja kupiłam taki jesienny kombinezonik (jakby polarowy) w rozmiarze 62 i powiem Ci, żę jest całkiem spory, bo kombinezony z reguły są większe-wiadomo muszą pomieścić ubranego już malucha :) mam termin na 8-go września i na pewno skorzystam wczesną jesienią z tego kombinezonu, na zimę będę musiała kupić 68. Wydaje mi się, że 68 może być za duże na noworodka

Gość justintm
i to na pewno będzie za duże... tylko zastanawiam się czy jest sens kupować mnieszy bo w sumie gdzie ja będę w zime z tym maluszkiem wychodzić? co najwyżej do lekarza. Rodze w grudniu wiec mamy plus minus 3-4 miesiące "zimy". Zamierzam przezimować u rodziców,głównie chodzi o psa,żebym nie musiała się martwic kto z nim wyjdzie jak mojego E nie będzie w domu,no i troszkę do pomocy,wiec rodzinke będę miał pod nosem i nie będę musiał jeździć chwalić się swym cudem. Siostra mówi że na jej Matiego też był za duży jak ze szpitala wychodziła,ale po prostu nie wkładała rączek w ich miejsce. I właśnie dlatego się zastanawiam co zrobić z tym fantem,na wiosne kupiłabym taki jak Ty masz fluffy. Nie wiem,nie mam pojęcia.... A tak poza tematem już nie mogę doczekać się poniedziałkowego usg,mój E z resztą też :) ciągle pyta kiedy mam to usg,już mi się powtarzac nie chce. mam nadzieje że maluszek pokaże co ma miedzy nóżkami :)

Wroilismy z wizyty :) Moj Patryk urosl przez 3 tygodnie z 1220 na 1900 :) Lekarz mowi ze najwazniejsze ze anemia sie nie pogarsza,i ze poradzimy soebie z tym fantem :) Mialam robione pierwsze ktg,tez wszystko dobrze :) Mam tylko delikatnie rozpulchniona szyjkę macicy,a to dlatego ze maly juz lezy bardzo nisko glowka w dol i mi naciska na szyjkei lekarz mowi ze moze uroze ciut wczesniej ale narazie nie ma powodu do obaw :) Stad moje twardnienie brzucha,czyli skurcze przepowiadajace :)) Co do lekow,lekarz powiedzial ze jest lato i jak jem owoce tez nie mam kupowac suplementow :) chyba ze chce :) No oprocz zelaza ktore musze lykac!! Ja z ciuszkow mam kilka sztuk w rozmiarze 52,a reszta juz w rozmiarze 62 i wieksze. W rozmiarze 62 mam po 7 sztuk body,pajacow,spiochow,kilka sztuk polspiochow :) Musze dokupic jeszcze czapeczki i rekawiczki niedrapki i skarpetki :)) Nie kupowalabym mniejszego kombinezonu :)

Gość nadzieja555
Hej wszystkim. Topka i Kolorowa Wielkie Gratulacje!!! :) Aż się popłakałam czytając twoją opowieść (Topka) :) Ja też chciałabym już a tu jeszcze tyle czasu, bo jutro kończy się u nas 25tc... Ale jakoś zleci :) Jeszcze raz gratki :)

kurcze ja sie martwie jak ja sobie poradze z psem i dzieckiem- tz n chodzi o wyjscia.... na pewno kupie sobie nosidelko, ale wychodzeie z dzieckiem 3 razy dziennie w zime to chyba nie realne...co myslicie? Od pn. do pt bede sama z tym...