Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

jak ocenić sytuacje bo nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

gość Słuchajcie miałam dzisiaj pewną sytuacje w pracy i nie wiem kompletnie jak się zachować. Dorabiam sobie do studiów opiekując się dzieckiem. Tutaj jest wszystko ok dziewczynka odrazu mnie zaakceptowała. Z racji tego, że studiuje filologie angielską szefowa zaproponowała mi, żebym pomagała starszemu chłopcu( 10 lat) w języku angielskim ( wcześniej miał juz korepetytorke). On od początku był bardzo niechętny. Nie lubi sie uczyć ( ma ogólnie problemy z odrabianiem lekcji) No ale do rzeczy. Dzisiaj rano szefowa powiedziała mi co on powienien powtórzyć z angielskiego itp. słowka oraz bardzo prostą gramatyke. Więc kiedy przyszedł ze szkoły, mała spała i powiedziałam mu, że ma jakaś godzinke na odpoczynek zrobiłam mu obiad, a potem troche pouczymy się agielskiego. Mruczał jęczał, że nie. Wkońcu po 30 minutach udało mi się go oderwać od gry PSP i facebooka. Pwiedział kilka zdań w łaściwie przeczytał z książki. Potm poprosiłam go, żeby napisał dosłownie 3 bardzo krótkie i proste zdania. Chciałam tylko sprawdzić czy rozumie i potrafi napisać to co niby sie nauczył. powiedziałam mu, że jeśli je dobrze napisze to zrobimy jescze jedno ćwiczenie i tyle. 3 zdania plus 1 ćw z 3 przykładami to chyba nie jest strasznie dużo czy ja jestem dziwna????? I NAGLE CO SIĘ DZIEJE? on zaczyna płakać. Pytam dlaczego? A on na to, że on sie nie chce uczyć, bo MU SIE NIE CHCE!!! A JA GO ZMUSZAM DO ROBIENIA ZADAN! Itp itd..Zdębiałam Bo nie podnosze na niego głosu ! Nie krzycze! Nie wymagam niewiadomo czego! Wszystkie zadania były z jego książki i były mega krótkie Ogólnie chłopak mnie bardzo lubił i po tym spięciu sam przyszedł się pogodzić. Nie wiem teraz jak się zachować Co o tym sądzicie ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować