Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dajecie swoim dzieciom parówki?

Polecane posty

Gość gość

Witam nie dawno był tu temat parówek w którym parę osób dosyć krytycznie się wypowiadało na ten temat?czy wy podajecie swoim dzieciakom?czy raczej zabraniacie im wiekszości przysmaków do jedzenia?

Gość gość
ja daje mam w d***e co inni gadają .

Gość gość
raz na jakiś czas parówkę z szynki kupuję

Gość gość
Tak daje.parowki.z.szynki sokolowa

Gość gość
Raz na dwa tygodnie kupie pare parówek to corka zje jedną mąż 3 i ja ze 2. Parowki delikatesowe,kupuje na wage za jakieś 17/18 za kg one są. Takie długie chude.

Gość gość
Daje raz na tydzień dwa zje, ale kupuje te droższe z dużą zawartością mięsa a nie jakiś najtańszy syf, zwykle z sokołowa kupuję. Syn ma 2 lata a podaję od kiedy miał 10 miesięcy. Co w tym złego? Wiadomo mielą tam wszystko do tych parówek ale trzeba wiedzieć jakie kupować.

Gość gość
córka w wieku szkolnym czasami zje, była niejadkiem (trochę z naszej winy) parówkę czasami zjadła i teraz jak kupię 2 razy w ,miesiącu opakowanie berlinek to zje ze 2-3. Młodsze 1,5r. je prawie wszystko co podam i raz dałam na próbę parówkę na szczęście nie chciało. Dzieci jedzą to czego nauczą ich jeść rodzice, z młodszym nie popełniam tych samych błędów. Bierze w rękę liść sałaty w drugą kawał szynki i sobie gryzie na zmianę, tak samo koper, natkę pietruszki, starsze do dziś wyławia z zupy ale oczywiście wszelką zieleninę mieliłam, żeby nie widziało, żeby się zakrztusiło, nie przykleiło się do jelita itp.

Tak ,daje :) Nie uważam żebym robiła dziecku krzywdę :D Kochana...to Ty nie wiesz że kafeteryjne mamy mają własne ogródki,świnki,by nie zużywać tyle energii to piorą w pobliskiej rzece na tarze :P

Gość gość
Daję,a inni są mocno przewrażliwieni i nic nie dają :P Nawet glupiego cukierka ;) Ale też nie jemy codziennie tych poarówek,kupię raz na jakiś czas.

rzadko - wolę im zgrilowac kiełbaski, ale dzisiaj dostaną, bo musza szybko zjeść i eksport do przedszkola;)

Gość gość
czasami daje, tez te z sokolowa na ogol, jeszcze nie zeswirowalam a na eko p*****ly a ciezkie pieniadze mnie nie stac

Gość gość
ex-D.Bill - te z piórami w srodku? dzękuje to juz wole parówki

Mimo, że sama piekę, gotuję i wędzę mięsa, bo obrzydzają mnie sklepowe wędliny, to nic mi tak nie smakuje jak parówki :D Np z Biedronki ;P Na usprawiedliwienie mówię, że mam równowagę, bo inni jedzą znacznie więcej świństwa niż my ;P Więc raz na jakiś czas ląduje w lodówce kilo parówek, nikomu ich nie daję, bo jedzą jeśli chcą ;P

Gość gość
a kupujecie te parowki w biedronce?? kg za ok 6zl paczka.Sa jedne z lepszych jakie jadlam a producentem jest sokolow.Co o nich myslicie?

Gość gość
Ja kupowałam w biedronce pamiętam i bardzo mi smakowały. Ale rzadko tam bywam i przeważnie kupuję sokołowskie jubilatki.

Gość gość
ja kupuję tylko parówki z szynki z SOKOŁOWA (93% mięsa) na pewno są lepsze niż jakakolwiek kiełbasa

Gość gość
z sokołowa bez momu, raz w tygodniu dostaje

Gość gość
tak kupuje parówki, kiedyś kupowałam morlink teraz przerzuciłam się na sokołówki dla dzieci (córce bardzo smakują) ale teraz ogólnie je bardzo rzadko

Gość jestem w szoku po tym co tu
te parówki z szynki sokołowskie są ohydne wogóle nie smakują jak prawdziwe parówki można kupić dobre parówki czytaj etykiety szukaj takie które mają jak najwięcej mięsa i na których nie pisze mom

Gość knowflake
nie kupuję, bo nie ma parówek z dobrym składem. po prostu. widziałam składy chyba wszystkich jakie wpadły mi w ręce i naprawdę nie ma się o co zabijać. poza tym taka parówa to nie jest szczyt wyśmienitości i nie jedno dziecko woli upieczonego indyka z borówką niż takie gówienko.

Gość gościówa :P
Czasami. Kupuję parówki 6 szt raz na miesiąc na naszą 3-os rodzinę, nie częściej a czasami nawet rzadziej. Właśnie te z szynki a ostatni kupiłam w Lidlu 83% mięsa i też były niezłe albo akurat byliśmy bardzo głodni bo to było w trasie. :D Nie pamiętam nazwy ale też od jakiegoś znanego producenta. A jeśli chodzi o te pióra to wczoraj w interwencji była o tym mowa, facet kupił kiełbasę a po rozkrojeniu można z niej było wyciągnąć całe pióra i skórki, ohyda i nawet sanepid się nie chciał tym zainteresować.

Gość może ona nie jest gotowa?
Czyli to było w Pl z tymi piórami a nie w UK. Ja generalnie nie kupuję parówek,ale od czasu do czasu naleci mnie na hot dogi i wtedy kupuję bułki pszenne do hot dogów, robię chińską surówkę z białej kapusty-3dni musi stać, kupuję parówki, ketchup mikado w lidlu, prażoną cebulkę w biedronce, musztardę sarepską, majonez, zielonego ogórka, pieczarki, pomidory, żółty ser i czerwoną cebulę i robię najlepsze hot dogi na świecie :)