Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syl-wia-2555

Szwagierka dała mi worek ubrań ciążowych. Jak wybrnąc?

Polecane posty

Gość syl-wia-2555

Ze szwagierką mam bardzo dobre relacje, wiadomo że nie jest to nie wiadomo jaka przyjaźn ale lubimy się. Często sobie wzajemnie pomagamy. Ja teraz jestem w 5 mies ciązy i ona zaproponowała, że da mi swoje ubrania ciążowe (sprzed ponad 3 lat) powiedziałam, że chętnie zobaczę, bo już nie pamiętałam w czym ona wtedy chodziła. Wczoraj przyszła do mnie z workiem ubrań, bardzo zadowolona z siebie kazała szybko oglądac. Ok ja też zadowolona, że będę miała w czym chodzic z dużym brzuchem, ale uśmiech mi powoli znikał jak zaczęłam oglądac te ciuchy. Ja nie jestem strasznie wybredna ale przysięgam wam, że one są straszne. Np spodnie ciążowe czarne w pomarańczowe paski, albo takie dzwonowane u dołu już niemodne dzinsy, albo z jakimiś haftami- kompletnie nie mój styl, leginsy ciążowe białe i zielone- nie chodzę w takich kolorowych spodniach, dużo bluzek, tylko że żadna mi sie nie podoba, jakieś cekiny aplikacje na brzuchu, rozszerzane rękawy, kamizelki takie ala eleganckie w krate, albo tunika z taką jakby spódniczką z falbanek jak dla małej dziewczynki, wszystkie te rzeczy już są niemodne ogólnie nie mój styl zupełnie. Wybrałam sobie jedynie 2 sweterki dłuższe, też nie za specjalne ale ujdą takie raczej neutralne. Oczywiście przy szwagierce udawałam zachwyconą, bo nie chciałam żeby było jej przykro. W końcu dla mnie te ciuchy przytargała i byłam jej wdzięczna za fatyge tylko że ja ich nie będę nosic. Nie powiedziałam jej tego bo wiem, że bym ją uraziła a bardzo ją lubie i pewnie już nigdy nie mogłabym liczyc na jej pomoc gdybym jej tak dowaliła, poza tym z rodziną meżą chcę miec poprawne relacje. Ona zachwalała, że te spodnie kupowała jakichś tam markowych sklepach że były drogie ale super jakosc, więc powiedziałam że bardzo jej dziękuję i czy sobie coś za to życzy, a ona odpowiedziała, że dobre winko i czekoladki i będziemy kwita i puściła do mnie oczko. I teraz jestem zła na siebie, kurde muszę na darmo teraz wydawac kase, jej ulubione wino plus czekoladki to będzie ponad 5 tych. A za 50zł to ja mogłam sobie kupic ładne spodnie ciążowe w których bym chodzila, bo tych od niej w życiu nie założę. Naprawdę jestem zła, bo mamy mało kasy i skrobiemy ile się da, w sumie ja nie mialam zamiaru kupowac żadnych specjalnych ciuchów ciązowych jedynie jakies spodnie z pasem, a skoro zaproponowała to przytaknełam tylko że nie wiedziałam, że te rzeczy będą takie brzydkie. Ogólnie jestem niesmiała i nieasertywna teraz mam za swoje, zamiast kupic cos dzidzi albo sobie to muszę kupic szwagierce prezent za ubrania których nie użyję.

Gość gość
to sprzedaj te ubrania do ciuchlandu:D bedzie na wino i czekoladki:)

A może ciuchy ładne tylko Ty jesteś mega wybredna :D :P ? A tak na serio. Bez sensu było się zachwycać - masz nauczkę ;) Szwagierka powinna się liczyć z tym że masz inny gust czy nie cierpisz jakiś kolorów.Trzeba było brać to co jest w Twoim guście a resztę oddać. Jeśli by się nadąsała to współczuję szwagierki.

Gość gość
To ubieraj tylko wtedy gdy idziesz do niej albo ona do ciebie. Mozesz tez zaniesc do krawca i zmienic troszke te ciuchy :)

Gość gość
Poprostu zapomnij o sprawie i nic jej nie kupuj. Ja bym tak zrobiła :-D. Nie było tematu i tyle :-D

Gość gość
a ja bym poszla z tymi ciuchami do niej i poweidziala ze przymierzylas i neistety ale nie pasuja na ciebie i ci w nich nie ladnie spodnie za duze-badz za male poweidz albo za dlugie alb za krotkie

Gość gość
To kup jej wino którego nie lubi :P A tak serio- jak chcesz ściemniać i być miła to faktycznie powiedz że za duże, za małe itd, tak żeby nie było że bez powodu oddajesz. Jak chcesz być szczera- teraz to i tak głupio wyjdzie, powiedz że w żadnym z tych nie jest Ci ładnie i nie pasują, dziękujesz ale może lepiej jak da komuś innemu czy sprzeda. A na przyszłość masz nauczkę, pogadaj szczerze od razu, też proponowałam swoje ciuchy siostrze i bratowej ale do głowy by mi nie przyszło obrażać się jak usłyszałam że wezmą to czy to bo reszta im nie pasuje czy nie będą w tym chodzić. Więc jak udajesz zachwyconą to tak czy inaczej wyczuje że ściemniasz...