Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie szanse na dziecko w 15 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość gość

cykle reguralne , zawsze 28 dni

Gość gość
idź do wróżki. następna nawiedzona. ile ty masz lat? 16? a męża chociaż masz? mieszkanie? pracę?

Gość gość
takkk.. chcemy miec dziecko to odrazu nawiedzona... tak mam meza, prace i mieszkanie -wlasne. wiek tez odpowiedni - 26 lat wiec do szczescia brakuje nam tylko dziecka :)

Gość gość
nikt nie pomoze?

Gość gość
do szczęścia to chyba bardziej ci rozumu brakuje :)

Gość gość
skąd mamy wiedzieć jakie szanse? ciąży nie da się zaplanować można się kochać w dniach płodnych i nie zajść w ciąże można sie kochać dzien przed miesiączką (teoretycznie niepłodne) i zajść w ciąże. nie schizuj, żyj normalnie, kochaj sie z mezem dla przyjemności a kiedyś doczekasz sie dziecka.

Gość gość
ja pół roku starałam się o dziecko. kochałam się zawsze w 14-16 dniu cyklu, cykle regularne i nie zaszłam.

Gość niecierpliwa Beat
Oj, po co ta polska złośliwość o razu.... Tak zachowują sie tylko ludzie porażki.... Do pytającej: faktycznie powinnaś poczytać o cyklu, może poszukaj o NPR - naturalnym planowaniu rodziny. Poznasz swoj organizm i nauczysz sie odczytywac rozne sygnaly. Poszukaj w internecie kalendarza dni plodnych - on okresli Ci szablonowo dni plodne i nieplodne - ale to tylko szablon u Ciebie moze byc inaczej.. Według takiego szablonu przy cyklach 28 dniowych 15 dzien cyklu bylby dniem owulacji, czyli trafilibyscie w idealny dzien :) , ale może być różnie. Nawet przy cyklach jak w zegarku raz po raz może coś się przesunąć. Często radzą, by w dniach płodnych kochać się co drugi dzień, by zwiększyć szanse na ucelowanie i zarazem nasienie było w miarę sprawne ;)

Gość gość
Szanse są raczej duże, ale jeśli chcecie mieć dziecko proponuję wyznaczać sobie owulację po objawach. Jesli sprawia Ci to trudność kup sobie testy albo mikroskop owulacyjny. Ja miałam afrodytę i mogę polecić.

Gość gość
masz 10% szans na ciążę 50% szans na dziewczynkę 50% szans na chłopca 1% szans na bliźniaki 0,2% szansy na trojaczki 5% szansy na utratę pracy