Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotka 33

Serial Rodzinka.pl nie ma nic wspólnego z Polską Tradycyjną Rodziną!!!

Polecane posty

Gość gość
Ja też nie lubię tego serialu, bo dzieci knują oszukują, źle się do nich odnoszą, itd.... Nie mówiąc o takich programach jak: Surowi rodzice albo Dlaczego ja? Czy tym podobne... TV Polska karmi dzieciaki takimi serialami i potem mamy tego skutki.... zamiast puszczac cos madrego, to ogłupiają młodych, a potem rodzicie maja problemy wychowawcze... Takie jest moje zdanie ;-)

Gość gość
ten sredni synalek jest typowo wkur.wiajacy:o kreci,knuje,oszukuje, a tego najmlodszego brata zawsze na kase naciaga ten serial to dno :o np. serial Ja to mam szczescie jest fajny mozna posmiac sie na calego :D

Gość gość
To prawda. "Ja to mam szczęście" jest o niebo lepszy i madrzejszy ;-)

Gość Lata70-80
Dobre seriale to była "Janka" "Wakacje z duchami" seria z "Panem Samochodzikiem", "Dziewczyna i chłopak" "Rodzina Leśniewskich" eeechhh, aż łza się w oku kręci... świat schodzi na psy...

Gość gość
Serial Rodzinka to dno a nie serial :-(

Gość gość
dzieciaki tylko jedza, brudzą, nie sprzatjaa po sobie i robią rodziców w konia... A feeee... nieładnie ... daja zły przykład innym...

Gość gość
usmialam sie niezle jak w serialu "Ja to mam szczescie" kradla widelce ze szkolnej stolowki :D albo jak rodzice uczestniczyli w szkolnych jaselkach i tao Jureczek w przebraniu pobil trzech kroli :D

Gość gość
Nie no dajcie spokoj, żeby już nawet seriale faszerować treściami katolickimi. Nie obejrzałabym takiego serialu. Już prawie do każdego programu zapraszają batmanów. Mieszają się we wszystkie dziedziny życia i kiedy chcę się zrelaksować to mam w dalszym ciągu patrzeć na tę obłudę.Nie uważam, że tradycyjna polska rodzina musi być katolicka.

Gość taki jeden facet 28
mi się ten serial podoba ..moim rodzicom również. Moim zdaniem własnie tak powinno być. Kotka rozumiem że ty chcesz nauczyć dziecko szacunku waląc go szmatą w twarz ? To nauczy je szacunku ?

Gość gość
w Rodzince.pl najstarszy synek wzial z lodowki butelke z mlekiem przechylil do ust, nabral do buzi mleka,spowrotem wyplul do butelki i odstawil butelke do lodowki:o matka widziala i nawet uwagi nie zwrocila synkowi:o

Gość gość
A teraz najstarszy syn chce pieniadze na wynajecie mieszkania.. jeszcze by tego brakowało żebym płaciła 19-letniemu synowi za mieszkanie :-D :-D :-D

Gość gość
10.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość" x ale to przeciez zalozycielki tematu jest opinia i zdanie:D

Gość gość
Płacę za stancję bo syn studiuje w innym mieście ;-)

Gość gość
przeciez synus pracuje i zapewnia ze sam jest w stanie utrzymac mieszkanie i siebie

Juz dawno zauwazylam, ze w pl tv mozna zobaczyc tylko chlam. Powiedzcie mi oglada takie programy jak "Pamietniki z wakacji" " dlaczego ja" itp badziewie. Az sie niedobrze robi jak sie na to patrzy. Czy oni maja ludzia za kompletnych baranow? Juz lepszy net od tv bo przynajmniej czlwoeik moze sobie wybrac to co chce ogladac. A z ta "Rodzinka.pl" mam identyczne zdanie jak kotka, jak taki nastoletni szczaw moze sie w taki sposob odzywac do rodzicow , dla mnie to niepojete. Ale pwoiem wam, ze ta zgnilizna idzie z zachodu , ja tam bylam 3 lata wiec wiem co pisze :( i pwoiem wam, ze bedzie jeszczze gorzej. Czy wiedzieliscie czego chca uczyc nasze dzieci na wychowaniu sexualnym? To sobie poczyatjacie , bo ja jestem w szoku.

Gość gość
Bardzo podoba mi sie taki wyluzowany model rodziny. Nie ma hierarchii, dziecko nie jest podwładnym, ma prawo mieć własne zdanie, może je nawet wykrzyczeć, bo nie ma nic gorszego niż tłumienie emocji. Nie sądzę, aby model polskiej rodziny był lepszy niż zachodniej. Wszystko idzie do przodu, tylko jak to u polaczków bywa, tkwiłoby się w stagnacji , bo nie chce się zmian czasami nawet na lepsze

Gość gość
Wszystko idzie do przodu, " x co ty p********z? ludzkie zachowania nie ida do przodu ale do tylu chamstwo,wulgarnosc,brak szacunku do drugiego czlowieka Rodzinka.pl.Zal.pl

Gość gość
.To tylko tacy jak ty cofają się do tyłu. Posądzasz ludzi o wulgarność, a sama czy sama używasz wulgaryzmów. I tak samo będą się zachowywać twoje dzieci, nie przez serial, innych tylko właśnie przez ciebie.

Gość gość
a można cofać sie do przodu ?:D

Gość do takich jak ty gosciu wyzej
zwracac sie nie nalezy w inny sposob :D zacofany czlowieku udajacy luzaka :D

Gość do takich jak ty gosciu wyzej
to miala byc wypowiedz do 10.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość" :D

Gość taki jeden facet 28
własnie dobrze jak dzieciaki mają takie teksty do rodziców to tworzy ich kreatywność umożliwia wymianę zdań itp ...,a nie jak w wielu domach argument rodzica to " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" ..nieraz jest tak ,że rodzić nawet nie wysłucha dziecka tylko mu nakazuje ...żeby było grzeczne bo grzecznym i wystraszonym dzieckiem łatwiej się manipuluje, wychowanie wymaga mniej wysiłku bo dziecko się boi , wtedy rodzi się fałsz, a stłamszone dziecko w dorosłym życiu ma mniejsze szanse przetrwania bo gdzie się nauczy niby wyszczekania jak nie w domu ? ..a zauważmy sami to Ci wyszczekani, ogarnięci , co mają własne zdanie i nie boją się go powiedzieć rządzą tymi zahukanymi , "grzecznymi" ludźmi.

Gość taki jeden facet 28
z resztą to tu dużo mówić jak ja obserwuje ludzi to część osób jest tak prymitywna ,że nie można z nimi nawiązać dialogu tylko wysłuc***e się ich monologu ,a jak samemu się chce wypowiedzieć to się ma wrażenie ,że ta osoba nas w ogóle nie słucha ..tak mają w większości prości ludzie po podstawówkach , zawodówkach, część ze średnim i wyższym oczywiście też ,ale juz w mniejszym stopniu.

Gość gość
Nie stać cie na logiczną i rzeczową konwersację. Musi byc twoje na górze, wszelkimi sposobami. Tak to jest jak najpierw się robi, a potem myśli. Ja ci wytknęłam zwykłą niedorzeczność jaka wynika z twojej wypowiedzi. Jakie to typowo polskie i absurdalne zachowanie. I to niby ja jestem zacofana?

Witam moi drodzy. Nie mogę zrozumieć co tam jest do promowania? Ta rodzina ani razu np nie była w kościele. Ten mały powinien mieć Pierwszą Komunię i nawet o tym nie mówią. Tak jak by w ich świecie nie było żadnych wartości czy tradycji. Powiem więcej dlaczego oni chodzą w buciorach po domu? Przecież to brak kultury. Na kanapę z butami? gdzie oni mają kapcie po domu? Ten średni ma taki stosunek do rodziców, że to jest nie do zaakceptowania!! Jagoda ma rację zgnilizna idzie z zachodu. To jest ta cała tolerancja. Żeby najstarsze dziecko piło piwo z ojcem i wujkiem? przecież to patologia! No u mnie w domu bracia swoje lata ale nigdy tak nie było. Nawet jak skończyli 18 lat i mieszkaliśmy razem w domu. Dzieci nie mają żadnych obowiązków.

Gość gość
kotka 33, uspokuj sie . brak katolicyzmu jest zaleta. polska jest panstwem umiarkowanie swickim a nie wyznaniowym i katolicki terroryzm nie moze tego naruszac.

Gość gość
To lepiej żeby syn nachlał się z kolegami na przystanku? Ja wolę, żeby w cały ten świat wprowadzał go ojciec niż koledzy. A tak w ogóle to myślę, że interpretujecie ten serial zbyt realistycznie

Gość gość
Kotka i inni tym podobni to jest serial rozrywkowy, rozumiecie znaczenie tego słowa? Nie dokumentalny nie przyrodniczy czy poluarnonaukowy ani tez nie religijny - rozrywkowy !!! Jak ktos nie wie jaka jest definicja niech wrzuci w google a ci pokroju Kotki zajrzą do encyklopedii PWN, moze wtedy wam się coś rozjaśni.

Gość gość
Ciekawe czy byście oglądali jakby to było faktycznie wzorowane na polskiej rodzinie czyli domownicy siedzieli by przed telewizorem 24h albo przed kompem:) Ewentualnie mama gotowałaby obiad, a w niedziełe szli by do kościoła, bardzo ciekawe:)

Gość gość
Jest to wszystko może trochę przerysowane, ale ma za zadanie rozśmieszyć Kowalskiego, właśnie tymi dialogami i ripostami, bo na tym się ten film w głównej mierze opiera, a kto tego nie rozumie jest za przeproszeniem skończnym idiotą. 3 ostanie posty były moje , no trochę sie rozp;isałam:P