Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka_k

blada kreska...

Polecane posty

Autorko, ja miałam dokladnie tak samo. Kreseczki takie blade, że tylko ja je widziałam i wszyscy sie ze mnie śmiali, że sobie wymyśliłam, że jestem w ciąży. A ja naprawdę byłam w ciąży :) po kilku dniach zrobiłam test ponownie i wtedy wyszły już wyraźne. ale pierwsze testy jakie robiłam były równie blade co twoje

Gość BaByy
Pisz ;) ja Ci z mila chęcią pomogę na ile będę umiała :) Ja sama chciałabym mieć chociaż blada kreskę żebym mogla potwierdzić ciążę..

Gość BaByy
Na mnie mozesz liczyc:) Ile ja bym dala zeby potwierdzic ciaze, tez bardzo pragne malutkiego dziecka, ale nie chce sie rozczarowac.

Gość BaByy
No ok ;) W piątek mam wizytę, 3-maj kciuki ;)

Gość jesteś nienormalna i do tego
jedyną sfrustrowaną osobą tutaj jesteś TY! idź zrób betę, wynik jest za 4 godziny a nie szukasz pocieszenia na forum:O

Gość BaByy
kto jest nienormalny?

Gość Cyntia85
Ja widzę. Może sfrustrowany internauta ma kiepski monitor? Jeśli ta kreska wyglądała tak od razu, w ciągu pierwszych minut jak teraz, to według moich oczu jest tam gruba, jasnoróżowa kreska :) Ja w poprzedniej ciąży miałam nawet ciemniejszą, a moja przyjaciółka mnie wyśmiała, gdy jej wysłałam mmsa. Strasznie było mi przykro. Nie zrażaj się. Najlepiej wykonać badanie z krwi, ale jeśli Ci kasy nie żal, to rób testy sikane do woli - jak Ci to sprawia radość :) a co tam :) Ja chętnie popatrze :)

Gość malutka_k
Kreska byla od razu tyle ze bledsza. Milo ze sa osoby ktore chca zebym tu pisala. Wiem ze wiele kobiet jest w podobnej sytuacji i takie historie nigdy do konca nie sa opisane.

Gość gość
moim zdaniem to ciaza ja 2 dni pprzed spodziewanym okresem miałam blada kreske ale prawie niewidoczna jak zrobiłam test to nie było nic widac a po 20 minutach takie blade coś, juz wiedziałam ze to jest wląśnie moja Księżniczka:))

Gość malutka_k
robie jutro jeszcze test a w czwartek pojde na bete

ja zrobiłam test bo podejrzewałam, że mogę być w ciąży, a że okres miałam nieregularny to nie wiedziałam kiedy się go spodziewać. Zrobiłam test i uznałam ze nic na nim nie ma- wrzuciłam do torebki (bo nie byłam wtedy akurat w domu) i olałam to. a wieczorem spojrzałam jeszcze raz na test a chciałam go wyrzucic, przyjrzałam sie lepiej i tak...no chyba jest tam jednak ta druga kreska. widziałam ją na 100% i nikt oprocz mnie jej nie widział. też wklejałam zdjęcia na jakims forum zeby zapytać czy tylko ja to widzę. na drugi dzien zrobiłam test i taka sama kreska a raczej cień kreski. za pare dni juz była ciemniejsza. mimo, ze dla mnie to była "wpadka" to wypatrzyłam tą kreskę z radością i przepełniła mnie ona nadzieją i miłością. wiedziałam wtedy że jestem mamą od tamtej chwili :) Dlatego wyobrażam sobie jak bardzo chce wypatrzyć kreseczki osoba, która chce mieć dziecko i je planuje i wyczekała je. Trzymam za Ciebie kciuki :) gdybyś nie chciała już pisać na kafe to odezwij się na priv- bo ciekawi mnie jak Ci się dalej potoczy:) pozdrawiam

Gość malutka_k
czesc. Dzisiaj u mnie znow blada kreska, troche ciemniejsza, ale nadal blada. Chcialam sie umowic do ginekologa, po skierowanie na bete i moze od razu by mi usg zrobila. Ale dzisiaj nieczynne;(

Gość BaByy
malutk_a nie martw sie :) ja wierze ze jestes mamusia. Chcialabym rowniez poczuc jak to jest :) tak bardzo bym sie cieszyla ale widocznie ja musze jeszcze poczekac.

Gość gość
wstaw zdjecie to ocenimy

Gość BaByy
malutka_k wybacz za błąd w nicku Twoim.. Po prostu myślami jestem gdzieś indziej :)

Gość BaByy
gość dobrze mówi. Wstaw zdjęcie to zobaczymy :)

malutka Bete można zrobić też prywatnie, a jeżeli nie masz takiej możliwości to jedź na ginekologiczną izbę przyjęć do szpitala tam zrobią Ci badanie a wynik będziesz miała po dwóch godzinach. Nie ma po co się denerwować :)

Gość gość
to beta jest wogóle refundowana?? pierwsze słysze - koszt 20-30 zł, nie chciałoby sie specjalnie po to iśc do lekarza. A i nie idz jeszcze bron boze na wizyte bo albo lekarz cie wyjsmieje, a jak bedziesz miala szczescie i trafisz na takiego ktory cie nie wysmieje i nie karze przyjsc za 3 tygodnie to nie zobaczysz NIC na monitorze. Tez bylam taka nienapasiona i pobieglam do lekarza tydzien po terminie okresu i byl pecherzyk ale lekarz powiedzial ze nie wiadomo czy sie utrzyma bo czesto zdarzaja sie na tym etapie poronienia. zestresowalam sie przez wlasna glupote, ze tak szybko poszlam do lekarza. na nastepnej wizycie 6-7 tydzien juz wszystko bylo ladnie widac nawet serduszko:) dlatego naprawde dziewczyny dla swojej spokojnosci poczekajcie z wizyta min do 6 tygodnia!!

Gość gość
a swoją drogą ja naprawde nawet cienia drugiej kreski nie widze, nie ludzilabym sie w twoim przypadku

Gość BaByy
Dziewczyny dobrze mówią. Zapisz się do ginekologa. Ja i tak mam wizytę w piątek to też dobrze, bo się dowiem co i jak. Dlatego nie chce kupować testu ale jeśli Ty jeszcze nie masz ustalonej wizyty to może umów się na za 3 tygodnie?

Gość gość
babyy -> moze zrob test, lekarz pierwsze co to pewnie zapyta cie na jakiej podejrzewasz ciaze i czy robias test. na usg naprawde jeszcze NIC nie bedziesz widac. po co zyc w niepewnosci

Gość BaByy
Właśnie myślałam o tym, ale znów się rozczaruję.. Mówiłam mojemu narzeczonemu, że jak pójdzie z pracy to niech wstąpi do apteki i kupi mi test :) hehe ale wątpię żeby to zrobił :) Z moich małych obliczeń wychodzi, że gdybym była w ciąży to jak bym poszła do ginekologa to byłabym w 3 tygodniu ciąży. Może to rzeczywiście za mało?

Gość malutka_k
zrobie zdjecie zaraz, dzisiaj jest wyrazniejsza i od razu sie pojawila jak wczoraj

Gość BaByy
ok , czekamy z zniecierpliwieniem :)

dla mnie bankowo ciąża :) a jak dzisiaj masz jeszcze wyraźniejszą to tylko gratulować :D

Gość gość
teraz widac, gratulacje

Gość BaByy
Powiem Ci że trzeba się na prawdę dobrze przyjrzeć żeby coś zobaczyć. Ale jeśli Ty ją widzisz lepiej niż my to gratuluje ciąży :) A kiedy powinnaś mieć @ ? ile jest już dni po?