Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna sie malować w ciąży?

Polecane posty

Gość Ja się nie maluję bo
to jednak szkodzi dziecku. Ta cała chemia. Dezodorantu nie używam,po co wystarczy kąpiela do tego używam mydło bambino dla dzieci,takie delikatne. Zęby płuczę płukanką do zębów,wstrzymałam mycie. Robię to dla swojej córci która jest w brzuszku. Noszę ogrodniczki a teraz pewnie to obciach. Włosy ściełam krótko aby nie przeszkadzały. Nie współżyje narazie. I dobrze mi z tym.

Gość gość
Zawsze mnie śmieszą takie zaniedbane matki-polki np. w kolejce do lekarza czy na badania. Włosy byle jak, twarz aż się świeci, ciuchy jak do sprzątania piwnicy. Koszmar. Maluj się jesli chcesz, używaj kosmetyków i nie rób z siebie męczennicy. W razie watpliwości pytaj lekarza. I żeby nie było sama jestem w 8 mc ciąży i maluję się za każdym razem wychodząc z domu.

Gość sadistica
Naprawdę bez przesady, ja też nie zawsze nakładam kilo tapety, bo jak idę tylko do osiedlowego sklepiku to nakładam krem typu BB i tuszuję rzędy, ale MYCIE WŁOSÓW, ZĘBÓW, ogólnie bycie czystym do podstawa. Ja nie wiem gdzie wy te matki z tłustymi włosami widzicie (no chyba, że jakieś ze wsi przyjadą), bo u mnie wszystkie ładnie ubrane, zadbane

Gość gość
Nie mozna ,szkodzisz dziecku

Gość sadistica
Naprawdę bez przesady, ja też nie zawsze nakładam kilo tapety, bo jak idę tylko do osiedlowego sklepiku to nakładam krem typu BB i tuszuję rzędy, ale MYCIE WŁOSÓW, ZĘBÓW, ogólnie bycie czystym do podstawa. Ja nie wiem gdzie wy te matki z tłustymi włosami widzicie (no chyba, że jakieś ze wsi przyjadą), bo u mnie wszystkie ładnie ubrane, zadbane

Gość sadistica

Gość gość
Dobrze wiedzieć dzięki

Gość ta-monika
Z tą chemią to jest coś na rzeczy. Ginekolog tylko spojrzał na wyniki moich badań i zapytał, czy przypadkiem nie zrobiłam ostatnio dużego sprzątania. Zasadniczo od kiedy wiem, że jestem w ciąży, to nie tykam płynów do mycia i innych, ale... używam w sporych ilościach lakieru do włosów i prawie codziennie maluję się. Może to kwestia organizmu, ale ja po dzisiejszej wizycie wiem, że muszę ostro przystopować :/

Gość dallitta
dobrze wiedzieć z tym kremem BB, nie spodziewałabym się.

Gość gość
Mozna ale malo

Gość gość
A co z malowaniem paznokci?

Gość gość
Wy tak na serio czy jaja sobie robicie? Nic dziwnego, ze wielu facetow odsuwa sie od ciezarnych zon, jesli z pieknej zadbanej kobiety zamienia sie w zaniedbana babulenke, nie urzywajaca nawet dezodorantu i jedzaca za dwoje. T

Gość nie no rozwalila mnie
Ja się nie maluję bo to jednak szkodzi dziecku. Ta cała chemia. Dezodorantu nie używam,po co wystarczy kąpiela do tego używam mydło bambino dla dzieci,takie delikatne. Zęby płuczę płukanką do zębów,wstrzymałam mycie. Robię to dla swojej córci która jest w brzuszku. Noszę ogrodniczki a teraz pewnie to obciach. Włosy ściełam krótko aby nie przeszkadzały. Nie współżyje narazie. I dobrze mi z tym. czy ty tak naprawde? czy to zart :O sorry ale jak bylabym facetem to dawno ucieklabym od ciebie , nawet nie moge sobie ciebie wyobrazic jak ty wygladasz :O nawet zebow nie myjesz tylko pluczesz plukanka ?:O osz kur**** nikt tu nie pisze o tonie makijazu bo to przesada ale nosz kurna zaniedlugo nigdzie nie wychodzcie najlepiej przelezec cala ciaze a pod d*pe to "basenik" byscie wstawac nie musialy , bo moze sie cos zdarzyc po drodze do lazienki :O:O bleeeeeeeeeeeeee

Gość gość
A w czym ci włosy przeszkadzały,że musiałaś je ściąć????Lepiej zacznij dbać o siebie kobieto zanim mąż znajdzie sobie inną na boku i dopiero wtedy będzie lament.Wcale by mnie to nie zdziwiło gdyby już kogoś miał.Skąd w tobie takie podejście do ciąży?Ja przez całą ciążę się malowałam,farbowałam włosy,używałam antyperspirantu(tutaj też współczucia dla twojego męża)balsamów do ciała,perfum,malowałam paznokcie,nakładałam maseczki i moje dziecko urodziło się zdrowe.W tej chwili ma rok i do tej pory tylko dwa razy miał katar.Nie jest też żadnym alergikem więc wyluzuj kobieto i spróbuj na nowo zaprzyjaźnić się z produktami do higieny.

Gość paulinkaz84
Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy się malować w ciąży to proponuje korzystać z kosmetyków organicznych pochodzenia naturalnego. Polecam salon urody Eco Backstage. Oferują produkty dla wegan pochodzenia nie zwierzęcego, które są zdrowe dla kobiet w ciąży a nawet dla małych dzieci.