Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupowanie domkow do sprzątania w Niemczech

Polecane posty

Gość gość

Mam znajoma która wyjechała z chłopakiem do Niemiec. Siedzą tam juz kilka miesięcy. Z pracą nie jest ciekawie, język znają słabo..Napisała mi że zamierza kupić domki do sprzątania. Co to znaczy? "kupi" od kogoś czyli ta osoba ja poleci pracodawcom? Jak to wygląda?

Gość gość
w Anglii też się odkupuje klientów

Gość gość
czyli co? płaci się komuś za polecenie? przecież taki właściciel domku nie zna tej osoby. Nagle ktoś odchodzi z pracy i przychodzi nowa osoba?

Gość gość
ktoś rezygnuje ze sprzątania mieszkań, na swoje miejsce poleca inną osobę za odpowiednią opłatą

Gość gość
a co jak zapłaci a pracy nie będzie? nie spodoba sie właścicielom (bo za ładna na przykład:D) czy zatrudnia kogoś innego? wydaje mi sie to ryzykowne bardzo, pomijając fakt że nieetyczne.Ciekawe ile za takie polecenie ludzie biorą..

Gość gość
przesrane no ale większość polaków sądzi że w niemczech to normalnie robota sama czeka gość powyżej dobrze napisał ... na różnych ludzi się trafia jednym przypasujesz a drugim nie niemcy to p****y mało który normalny

Gość gość
a co jak zapłaci a pracy nie będzie? nie spodoba sie właścicielom (bo za ładna na przykładsmiech.gif ) czy zatrudnia kogoś innego? wydaje mi sie to ryzykowne bardzo, pomijając fakt że nieetyczne.Ciekawe ile za takie polecenie ludzie biorą.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ile za to biorą nie wiem, a naciąć można się.Właściwie to większość Niemców woli osoby już sprawdzone i polecane przez sąsiadkę, koleżankę, znajomą, czyli taką, która już jakiś czas u kogoś pracuje i jest znana, ktoś może wystawić jej referencje. Czasami jednak udaje się dostać pracę początkującej w sprzątaniu osobie, jednak też nie ma gwarancji, że spodoba się gospodarzom.

Gość gigi gigi
odkupujesz pracę na własne ryzyko - ale jak jesteś sympatycznym człowiekiem i się starasz to masz duże szanse zostać na stałe