Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KTO NIE JEDZIE NA WAKACJE BO NIE MA ZA CO?

Polecane posty

Gość gość
i jeszcze na dodatek jak przyjeżdża na urlop to chce żebym zakupy robiła z tych 2000 tys ( z czego 800 zł to opłaty za mieszkanie) a jak raz powiedziałam żeby dał kasę to się obraził, ale cóż życie póki się na to godzę to mam nie. Kiedyś to się przeciwko niemu obróci.A że jestem d**a i ciężko z pracą to boję się cokolwiek zmienić, tym bardziej że alimentów w sądzie w kwocie 2000 tys nie dostanę, bo mam wykształcenie jak to powiedziała pani adwokat.Ale z wakacjami sama sobie radzę jakoś, czasem ciężko mi odłożyć ale mam

Gość gość
W tym roku chyba nie jadę - ostatni rok wynajmowania przedrożonego mieszkania i od marca na swoje (na szczeście nie na kredyt) - trzeba zacisnac pasa na meble, do tego jeszcze oplacic kurs jesienia 1600 zł ;( - jak juz z tym wszystkim się uporam mogę zacząc odkładać na rejs po Morzu Sródziemnym. A do emerytury mam cel: odłożyć na rejs dookoła świata - jakieś 40 000 zł. Zobaczymy :)))

Gość gość
ja nigdy w życiu nigdzie nie byłam i żyję

Gość gość
Ja nie jezdze, taka wgetacja nie zycie,szkoda nawet pisac. A najbardziej dzieci sxkoda...

Gość gość
ja w tym roku nie jadę i nigdy nie byłem na wakacjach w hotelu, ale mieszkam na suwalszczyznie, wiec tak bardzo świeżego powietrza i przyrody nie potrzebuję, bo mam je na codzień, jakbym w wielkim mieście mieszkał ( w wawie, na slasku) to byłoby dołujące.

Gość gość_beti
Żałujecie na siebie pieniędzy? Wolicie wpakować je w meble, remont lub jedzenie czy pifsko dla męża? Do końca życia będziecie tak biedować? A potem dzieci wam powiedzą, że ty stara i emerytura ci niepotrzebna, lepiej mi daj, to pewnie dacie. Na wakacje zawsze można gdzieś pojechać, wystarczy zbierać po 100 zł do koperty i zawsze na tydzień pognać nawet PKSem, są PROMOCJE PO 1 ZŁ!!! Albo pociągiem, niekoniecznie samochodem... A potem przez tydzień leżeć w piasku i leniuchować.... Ja w tym miesiącu cały zwrot wrzuciłam w zaległy kredyt, ale mam głowę i myślę jak tu zorganizować dzieciom wakacje, robię wszystko aby po całym ciężkim roku te 2 tygodnie lub min tydzień zrelaksować się gdzieś i korzystać z życia...Jak się chce to można...

Gość gość
sory, ale masz męża buraka. Co z tego że zarobki są jak nic z tego nie umie wyciągnąć dla siebie i dla rodziny.... Pewnie zbija deski i myśli, że jako dostaje 10 tyś. zł miesięcznie to bogacz, miałam wujka tak pracującego, ale on sznował swoja rodzinę i widziałam, że bardziej o nich dbał niż o siebie, a jak o siebie to dbał o swoje picie. Jak to polaczek za granicą, praca ciężka, z dala od rodziny i domu, to jeszcze popijał browary, także wiem coś o takich polaczkach cwaniaczkach. Chociaż ten się dobrze krył. i nie martw się, nie dostaniesz zasądzonego 400 zł alimentów. Tak jak poradzono Ci powyżej porozmawiaj z mężem, może uda wam się poskładać swoje relacje tak żebyście oboje byli zadowoleni i wtedy i dziecko będzie szczęśliwsze. Tu pewnie nie chodzi o pieniądze, Twój mąż taki po prostu taki jest

Gość gość
Ja zawsze jezdze na wakacje, bo zawsze mam za co. W koncu zdobyc te 0-100zl potrzebne na 5 dni na nocleg to nic wielkiego :) Jezdze autostopem, spie pod namiotem albo w tanich "hotelikach", sama gotuje. Jezdzimy z facetem tak od lat, bo lubimy. Zarabiamy srednia krajowa

Gość gość
Tzn obecnie ale robimy tak od lat :) poza tym odkladamy kase Wiec na wakacje nie wydajemy wiecej niz na co dzien Wyjazd za granice bylby pewnie drozszy, bo samemu zapuszczac sie bez osoby znajacej realia ryzyko