Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawiące dziąsło

stomatolog poranił mi dziąsła podczas usuwania kamienia nazębnego

Polecane posty

Gość krwawiące dziąsło

nie żeby to był jakiś dla mnie problem ale chciałem zapytać czy to normalne? Czy może jednak oznacza że do d.. taki stomatolog

Gość Zdarza sie czasami
j.w.

miałam tak samo to był pierwszy i ostatni raz, jak zdejmowałam kamień wyszłam jak zombi jakieś, z ociekającą krwią paszczą ból też nie był mały, jak mi odrywal dziąsła od zębów tym strumieniem czegoś tam myślę, że to nie jest bez znaczenia dla zdrowych zębów i dziąseł, takie kaleczenie ich :(

Gość ja mam slabe dziasla
i kazda wizyta u stomatologa to u mnie krwawa jatka :P z reszta jak problemu nie mialam to krew tez sie czaem pojawiala :P

Gość panterka......
U mnie to wygląda tak, że mam po usuwaniu kamienia tylko maleńkie ranki (i to nie za każdym razem). Współczuję, że u Was to taka masakra. Ja jednak wolałabym nawet bardziej pocierpieć od czasu do czasu, ale usunąć kamień.

Gość gość
bo trzeba było sobie wzmocnić dziąsła odpowiednią pastą do zębów i płukankami wzmacniającymi dziąsła i przygotowującymi je do tego zabiegu. dentysta nie wspominał? to już wiesz 🖐️

Gość gość
Miałam już kilka razy ściągany kamień i nigdy nie miałam żadnego skaleczenia, absolutnie zero bólu czy krwi, nie wiem gdzie wy chodzicie...

Gość gość
jak nie dbacie o zęby i chodzicie z permanentnym zapaleniem dziąseł, to nic dziwnego, że minimalne naruszenie tkanki dziąseł powoduje silne krwawienie, ból i opuchliznę. Kamień nazębny znajduje się też pod linią dziąseł i żeby się tam dostać, zabieg musi być lekko inwazyjny ale nie na tyle, żeby wywoływać krwawienie zdrowej tkanki

Gość gość
Ja miałam usuwany kamień pierwszy raz w wieku 30 lat. Trwało to ok. 45 minut (z piaskowaniem i czymś tam jeszcze) przy tym krwawiłam niemiłosiernie. Myśle, że gdyby kamienia było mniej to nie miałabym tego problemu.

Gość gość
U mnie też po zabiegu scallingu wystąpiło naruszenie , poszarpanie linii dziąsła, które już nie wróciło do normy mimo, że upłynął prawie rok. To ponoć z powodu że mam słabe dziąsła bo gdy są mocne i zdrowe to nic takiego się nie dzieje. Ja jednak zapobiegawczo już z tego gabinetu nie skorzystam- uważam że jeżeli ktoś stawia swój czas i kasę ponad odpowiednie przygotowanie pacjenta do zabiegu to nie ma co współpracy z takim gabinetem kontynuować.