Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha jak na okres i mdłości, biegunka to zbliżający się poród?...

Polecane posty

Gość gość

Jestem już przeterminowana kilka dni i dziś od nocy pobolewał mnie brzuch, byłam w ubikacji 2 razy i była powiedzmy biegunka. Nadal mnie lekko ćmi jak na okres. Niedobrze mi, mdło. I ledwo dziś łaziłam po schdach tak mnie miednica łupie... Czy to znaczy ze już blisko? Wg badania z niedzieli- szyjka miekka rozwarcie na palec, dziecko juz ulozone glowka w kanale :) To moj pierwszy porod, wiec nie mam doswiadczenia :)

Gość gość
Nie bardzo wiem, jak się odczuwa skurcze- niby kazda kobieta inaczej ale sa podobno takie ktore ledwo odczuwaja te skurcze przy rozwieraniu. To prawda?

Gość gość
Powinnaś pojechać do szpitala :)

Gość gość
No wlasnie nie bardzo chce jechac za wczesnie. Lekarz i polozna namawiali zeby pierwszy okres porodu czekac sobie na lajcie w domu, jesli nic typu krwawienie sie nie dzieje. Ze niby bede spokojniejsza i bardziej komfortowo. Skurcz odczuje jak skurcz w miesniu lydki? Cos takiego? Czop mi podobno powoli odchodził od kilku dni. I juz sie nie moge doczekac az urodze :)

Gość gość
Czy mogę w ogóle nie odczuwac skurczy przez pierwsze cm rozwarcia?... Czy dobrze wiem ze mam jechac jesli: 1. Odejda wody 2. bedzie krwawienie 3. skurcze beda co 5 minut regularne? :):) jestem bardzo podekscytowana, bo nie bardzo mi sie widzialo wywolywanie...

Gość gość
Zapewniam Cię, że jeśli pojawią się skurcze, to będziesz wiedziała, że to to. Zadziała instynkt, nie sposób ich opisać, czy porównać, tylko trochę przypominają miesiączkowe bóle. Jeśli odejdą Ci wody, to w ogóle nie czekaj, tylko pędź. Jeśli zobaczysz czop śluzowy - również! Czekanie ma swoje dobre strony, ale np. ja rodziłam błyskawicznie i po prostu, gdybym czekała w domu, to urodziłabym sama, musiałabym, bo wszystko trwało ok 20 min - 1 poród! Drugi po kilkunastu latach trwał 5 godzin. Każdy poród jest inny, więc po prostu wsłuc**j się w siebie.

Gość gość
skurcze w I fazie u mnie przypominały lekkie skurcze brzucha, niebolesne, nasilające się. Brzuch się spinał. Z czasem ból stawał się bardziej odczuwalny, i narastały. Zwiększały też częstotliwość. Z takimi bólami siedziałam od poniedziałku o 8:00 do 19:00 kiedy zrobiły się takie co 7,6 minut. Rozwarcie miałam 6 cm (w ogóle go nie czułam) W szpitalu pojawiły się bóle parte o godzinie 3:00, więc mega dużo czasu to trwało. Rozwarcie na 10 cm. W efekcie parametry były dobre, jednak poród się przedłużał, dziecko nie scodziło, i z powodu braku postępu porodu wykonano mi cesarkę.

Gość gość
Aha :) No to poczekam jeszcze, az sie stana bardziej odczuwalne te bole i moze jakies regularnie mocniejsze. Mężowi juz dalam znac, ze ma byc w gotowosci jak tylko dam znac :) Torby i tak juz leza od tygodnia i czekaja. Moze wczorajsze spacery i seks pomogly :) Mam nadzieje ze te bole miednicy to rozwarcie powiekszajace sie :) ehh, czekalam na te chwile i oby tylko porod przebiegal sam, bez interwencji! :) niech córka lekko wejdzie na ten swiat :) cale szczescie nie mialam zadnych krwawien cala ciaze!