Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nana90

siara w piersiach a prolaktyna w normie

Polecane posty

Gość Nana90

Witam spotkal sie ktos z Was z takim przypadkiem? ginekolog uznal ze skoro prolaktyna jest w normie to ten wyciek z obu piersi jest spowodowany duzym biustem, ale sama juz nie wiem czy mam w to wierzyc ostatnio robilam badania tarczycy i oto moje wyniki: TSH 4,8 norma - (0,27-4,2) ft4 1,18 norma - (0,93-1,7) ft3 3,65 norma - (2,57-4,43) niedlugo bede z nimi u lekarza bo mam duzo objawow niedoczynnosci ale czy niedoczynnosc sama w sobie powoduje wyciek siary, badz mleka z piersi??? spotkal sie ktos z czyms takim? aha, w ciazy nie jestem zreszta cos takiego mam od 2,5 roku

Gość gość
nikt nie odpowiada bo podejrzewam, ze dziewczyny maja tak samo jak ja, nie mamy pojęcia, nie umiemy Ci pomóc:( biegiem do ginekologa, nie zadręczaj się

Gość Nana90
byłam u ginekologa przeciez :( ale nie przekonuje mnie jego opinia ze to przez duzy biust....zreszta ze nie mam przeciez rozmiaru np K.... inne kobiety maja duze biusty a jakos tak nie maja. i dziwne jest to ze prolaktyne mam wrecz idealna :(

Gość Nana90
albo mamy jakichś niedouczonych lekarzy albo jestem strasznie rzadkim przypadkiem chociaz wątpie :(

Gość Nana90
dodam ze byłam u naprawde dobrego gina...była to wizyta prywatna byłam tez u innego na sluzbe zdrowia to nawet nie wyslal mnie na badania tylko popatrzył na mnie z politowaniem i wypisał pigułki antykoncepcyjne...ja mu opowiadałam o moich dolegliwosciach a jego interesowało tylko to jak sie zabezpieczam i ze gumka to nie zabezpieczenie i najlepsze sa pigulki... dlatego zmienilam gina i poszlam prywatnie, badanie zrobil i wyszlo idealnie a siare w obu piersiach mam juz 2 lata (wczesniej była tylko w jeden piersi) po prostu bosko :(

Gość gość
szukaj innego ginekologa bo słyszałam, że czasami się zdarza, że z piersi wylewa się mleko lub inny płyn i to przez wahania hormonalne, ale to się zdarza sporadycznie raczej a jeśli u Ciebie to trwa już tyle to lepiej poszukać innego specjalisty bo moim zdaniem to może nie niebezpieczne ale na pewno dziwne. Zobaczysz co powie inny lekarz i mam nadzieję, że Ci pomoże i będziesz miała kłopot i obawy z głowy;) pozdrawiam

Gość Nana90
spytam endokrynologa co o tym sadzi, a jesli chodzi o ginekologow to w moim miescie.....juz wyboru duzego nie mam :/ a prywatnie jakby mi wypisali skierowania na badania za 300 zl to nie byloby mnie stac.... przydalby sie dobry na nfz...

Gość gość
o z tym endokrynologiem to może być dobry pomysł...:) okropna sprawa jak nie ma wyboru lekarza, u mnie w miejscowości jest chyba z 20:) do wyboru do koloru, ale tylko do 3 panów nie mam obawy iść, reszta to chamy i nic więcej i parę starszych pań, które badają jak krowę...nie ważne...:) najważniejsze, żebyś nie odpuściła i poszła gdzieś z tym żeby za jakiś czas nie okazało się, że z biegiem czasu przerodziło się to w coś groźnego bo na razie to może nic złego, ale zbadać trzeba. Dziwie się, że lekarz to zaniedbał, bo na prawdę nie sądzą, żeby przez taki długi okres czasu to było normalne. A powiedz, czy ty masz ten wypływ z piersi przed okresem, po, w trakcie owulacji czy cały czas????

Gość mam to samo,,,...
Niewiem ile masz lat ale tsh u młodej kobiety nie powinno przekraczac 2. Tak mi powiedziała moja endokrynolog. Ja miałam 3,8 i lecze sie na niedoczynność tarczycy. A czy robiłas prolaktyne z obciążeniem? Ja tez miałam wyciek od długiego czasu. Zwykła prolaktyna wychodzi mi zawsze w normie ale po obciążeniu wynik był kosmiczny. Dostałam leki i wszystko sie unormowało

Gość gość
ja mam podobnie ,obolałe i obrzmiałe piersi przez cały cykl co miesiąc a prolaktyna w porządku ,nic z tego nie rozumiem co może być jeszcze przyczyną takiego stanu?

Gość Nana90
kiedy jeszcze bylo wszystko w porzadku mialam piersi w miare normalnego rozmiaru C. teraz jest to F... przed okresem sa obolale i takie jakbym miala karmic... siare w piersi mam przez caly cykl. kiedys wyplywala mi lyzeczka czyli ok 5 ml z lewej piersi a teraz jest to po pare kropli ale z obu piersi. Ogolnie trwa to juz 2,5 roku minimum. Dzien w dzien. To nie jest tak ze leje mi sie z biustu po prostu. Tylko jak scisne sutek to troche a jak cala piers to wiecej. Musze zrobic tez prolaktyne z obciazeniem to moze cos wyjdzie. Mam pytanie odnosnie tego. Czytalam ze ta tabletka powoduje rozne skutki uboczne np na tle nerwowym. Czy Wy takie mialyscie? (chodzi o ta tabletke dawana przed badaniem)

Gość mam to samo/////
Ja żadnych skutków ubocznych nie miałam ale wszystkie badania powinno sie robic z polecenia lekarza. Niewiem czy każdy moze zrobic to badanie z obciążeniem i nie mam pojecia co moze powodowac ta tabletka. To powinien wyjasnic Ci lekarz

Gość chasse do boku
Mam to samo, od kilku lat przy uciśnięciu z obu piersi wypływa parę kropel mlecznego płynu. Wszystkie badania zrobione - i nic. Prolaktyna - z obciążeniem i bez też w normie. Endokrynolog powiedział, że póki mleko nie wypływa samoczynnie, mam się nie martwić, widać taka moja uroda.

Gość Nana90
niezbyt to pocieszajace szczegolnie gdy ma sie tak przy grze wstepnej....