Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZWOLNIENIE LEKARSKIE

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam pytanie może ktoś mi coś podpowie. Obecnie jestem w połowie 6 miesiąca ciąży, cały czas pracuje, pracę mam lekką ponieważ pracuje w cukierni na kasie jako ekspedientka, ale niestety w cukierni jest bardzo gorąco, a jak włączę klimę to jest dobrze tylko z moim gardłem i nosem jest źle, bo od razu mam zapalenie gardła i zapchany nos, ostatnio poszłam do lekarza i dostałam zwolnienie na kilka dni żeby od tej klimy odpocząć, a Pani doktor powiedziała,że jak tak reaguje na klimatyzację to do teraz jak będzie coraz cieplej cały czas będę chodzić z zawalonym gardłem, i poleciła mi,żebym od 1 lipca poszła na zwolnienie już do porodu, no i z stąd moje pytanie, jeżeli będę na zwolnieniu do końca porodu to może mnie odwiedzić kontrola z zusu? ponieważ w lipcu z mężem chcielibyśmy wyjechać na kila dni nad morze.

Gość gość
jeżeli na l-4 bedzie zaznaczone że można chodzić to spokojnie ja tak miałam.gorzej jak lekarz zaznaczy leżenie ale Tobie chyba to niegrozi.

Gość gość
nie no od początku ciąży nie miałam żadnych problemów zdrowotnych, ogólnie czuje się dobrze tylko ta klima jest głównym powodem zwolnienia.

Gość gość
spokojnie bedziesz mogła sobie pojechać.

Gość gość
dzięki bardzo :)

Gość gość
jak to fajnie jest się za kogoś wypowiadać... załatw sobie chociaż kogoś, kto będzie Ci skrzynkę pocztową sprawdzał, czy wezwania z ZUSu nie masz

Gość gość
co ty też opowiadasz?o co wogóle Tobie chodzi?

Gość gość
o co mnie chodzi? chyba jasno i wyraźnie napisałam o co mi chodzi.

Gość gość
jednak to prawda że są ludzie i ludziska:)Pozdrawiam

Gość gość
no ja bym na wakacje się nie wybierała kontrola zawsze może przyjść i co wtedy??? co powiesz że zgłosiłaś się do zus-u celem wyjaśnienie swojej nieobecności po 2 tyg? dociągnij już do urlopu i po nim idź na L4

Gość gość
kontrola przychodzi RZADKO mam dużo koleżanek które porodziły, niektóre mimo lekkiej pracy były na L4 i co? do żadnej z nas kontrola nie przyszła...

Gość gość
u mnie byla kontrola w ciazy 1 raz. mialam ze musze lezec. akurat udalo mi sie bo przyszli w tym czasie kiedy ja wyjezdzalam na kilka dni. a wtedy niewiem co by bylo.

Gość gość
My chcemy jechać na góra 3-4 dni ponieważ u męża w pracy ciężko wziąć więcej wolnego.

Gość Groov 30
Na moje klimatyzacja multi split jest lepszym rozwiązaniem do domku, koszt założenia tego typu klimatyzacji może jest większy lecz można precyzyjnie dobrać moc urządzenia do powierchni, agregat klimatyzacji i tak montowany jest na zewnątrz budynku, sprawdź parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi zamontują fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który steruje klimatyzatorem i kieruje strumień powietrza na człowieka