Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beznadziejna sytuacj z praca i brakiem opieki nad dzieckiem.

Polecane posty

Gość gość

jestem na stazu od miesiaca. do tej pory dzieckiem zajmowala sie mama, ale zachorowala i nie moze sie juz zajmowac moja coreczka. co mam teraz zrobic? okpiekunki nie zatrudnie bo mnie nie stac. zlobka nie ma w moim miasteczku. co radizcie? zrezygnowac ze stazu czy isc do lekarza i prosic o zwolnienie na dziecko?

Gość gość
Nie rezygnuj ze stazu, bo juz nigdy nic nie dostaniesz.. a lepszy chyba staz niz bezrobocie. Idz do lekarza oczywiscie

Gość gigi gigi
w Polsce kompletnie nikogo nie obchodzi sytuacja matek, które muszą pracować - masz robić karierę, być wzorową matką, masz pięknie wyglądać i trzymać gębę na kłódkę!

W Polsce w ogóle człowiek nikogo nie obchodzi. Zostaliśmy niewolnikami we własnym kraju.

Gość gość
a tatus dziecka co porabia?

Gość gość
opieke dostaje sie na chore dziecko a nie jak nie masz kasy na opiekunke. Nastepna naciagaczka i leniwiec.Wysil sie troche a nie na łatwizne idziesz.I jak tu ma byc dobrze jak połowa Polski to lenie i naciągacze.trzeba było pomyslec zanim zdecydowałas sie na dziecko.Tylko ze ty pewnie nie zdecydowalas sie a jak w wiekszosci przypadków los zadecydował.

Gość gość
z czego mam zaplacic za opikunke? dostaje 950 zl. 200 na dojazd. zostaje 750 . maz pracuje.

Gość gigi gigi
od razu widać, że ten co to pisał sam nie ma dzieci -

Gość gigi gigi
jak urodziłam dziecko nie pracowałam, bo nie musiałam, mój mąż świetnie zarabiał i cieszył się, że ja zajmuję się dzieckiem, a nie żadne babcie i opiekunki - a i tak parę razy usłyszałam od ludzi, że jestem leniem, że siedzę w domu i nic!!!!!!! nie robię, ze wykorzystuję męża - cóż, to Polska właśnie! dlatego od 5-ciu lat już w niej nie mieszkam - za granicą nikt nigdy nie ośmieliłby się nazwać matki wychowującej dzieci leniem i pasożytem (oprócz Polaków, oczywiście!)

Co za pokolenie wyrosło , zero empatii nic wyścig szczurów bylem tylko JA miał reszta do piachu. Jak ktoś zachoruje czy tak jak w tej sytuacji nie ma z kiom dziecka zostawić to od razu leń. Kur,wa nóż sie otwiera i to są Polacy ?

Tu raczej wiara nie ma nic do rzeczy ja mieszkam w Polsce jestem Polakiem ale co do Koscioła Katolickiego mam własne zdanie. Chodzi o zwykłe człowieczeństwo , chęć pomocy innemu człowiekowi ja po 1989r nie poznaję Polaków. Masakra co się z tym krajem stało.

Gość gigi gigi
jednak wiara ma wiele z tym wspólnego: pokolenie JPII, 95% katolików - "klęczących pod figurą"

Zgadza się tylko 3/4 tych klęczocych robi to na pokaz a nie z potrzeby serca. I ta sama osoba , która klęczy pod figurą za 5 minut wbije Ci przysłowiowy nóż w plecy tacy z nich katolicy

Gość gość
moze masz znajoma co nie ma pracy? i chetnie dorobi pare zlotych przeciez masz tez pensje meza i swoja aktualnie moze sytuacja sie zmieni i mama bedzie mogla sie zaopiekowac co z tesciowa?

Gość gość
Trzeba było myśleć o tym wcześniej. Tak to jest jak wścieklizna macicy bierze górę nad rozsądkiem. Teraz płacz, wcale mi ciebie nie żal.

Następny mądry "trzeba było myśleć wcześniej..." skąd się tacy ludzie biorą to już w tym kraju nie można założyć normalnej rodziny ? To na chu,j płaczą że jest niż demograficzny a potem w takiej sytuacji matka jest zostawiana bez pomocy sama sobie ?

Gość gość
To może szaowna panienka najpierw zdobyła by doświadczenie zawodowe i pracowała, a dopiero potem zaczela myslec macicą?

Gość gigi gigi
wszyscy każą rodzić; kościół, rząd, rodzina - a potem sakramentalne: "skoro rozkładałaś nogi to radź sobie tera sama" i "trzeba było się zabezpieczać, trzeba było myśleć" - czyli dzieci biorą się z głupoty, tak?

Jasne i zaszła by w ciążę w wieku 40 lat ? Człowieku ocknij się. To co teraz posiadanie własnego dziecka w tym to ma być luksus dla nielicznych ?

Gość gość
ja nikomu rodzić nie kaze. Jak nie ma warunków na dziecko, to niech se go po prostu nie robi. A lepiej zacznie myslec ;) Ale wszystkie myślą jakoś to będzie. więc mają na własne życzenie.

Bo ten kraj zachorował przed 89r tak nie było matka to była matka przez duże M zabezpieczona socjalnie i wtedy sie dzieci rodziło o niebo więcej niż teraz. Teraz niż demograficzny społeczeństwo się starzeje jak tak dalej pójdzie to za jakis czas w Polsce zostana sami starcy.

Gość gość
a co z rodzeniem mam czekac do kocna zycia bon nie ebdzie mnie stac?? w polsce mam cudow oczekiwac?? kto bedzie j***l na wasze emeryturki rkzykaczki jedne . Myslenie nie boli liczy sie wszytsko a nie tu i teraz

Gość NIE dla państwa opiekuńczego!
Mam 31 lat nie mam dziecka, bo nie było mnie na nie stać A jak już będe miała to dziecko to chcę je utrzymywać a nie czyjeś dziecko też, dziecko kogoś kto nie myślał jak je robił. Nie chcę państwa opiekuńczego, sama z mężem zarobię na naszą rodzinę, nie oczekuję że ktoś mi coś da za darmo, ale też nie chcę utrzymywać czyjejś rodziny! Dlaczego mądrzy ludzie muszą sobie przeliczać czy stać ich na dzieci i na ile dzieci ich stać, a inni robią dzieci i wyciągają łapę po zasiłki??

Gość gigi gigi
jakie zasiłki???? kto dostaje w Polsce zasiłki na dziecko???? chyba, że na niepełnosprawne i aż z 150zł!

Jakie emerytury? Wy liczycie na emerytury? Sama sobie zarabiam na emeryturę, dodatkowo płacę na emerytury osób które tutaj żyją a jeszcze odkładam na przyszłość dziecka którego jeszcze nie mam.

A ja nie mam nic przeciw temu żeby moje podatki pomogły właśnie matce w takiej sytuacji jak autorka tematu. Lepiej żeby szły na władców z PO ? Żeby mieli za co następne nagrody i premie sobie przyznawać ? w Polsce jak widać coraz mniej Polaków teraz większość to chodzące kalkulatory bez sereca tylko z numerem kontaq

Ale Wy właśnie rozpaczacie, że nie macie czegoś. Jak ludzie mówią że trzeba było myśleć to mówicie, że robicie przysługę społeczeństwu, bo daliście im dziecko, którego teraz nie potraficie utrzymać, a potem jeszcze będą problemy by wykształcić...

Gość gigi gigi
jak tak dalej pójdzie to sami będziemy nasze w porywach jedno dziecko sami leczyć, uczyć, sami na nie zarabiać - i najlepiej ogrodźmy się murem od teściów, sąsiadów i wszystkich ludzi na świecie, żeby przypadkiem na nic nie wydać i nikomu nic nie dać!

Ale ja nie rozpaczam tylko rzygac mi sie chce jak czytam takie wpisy. Posiadanie dziecka schodzi w tym kraju do pozycji luksusu niczym nowy samochód to jest masakra. Dlaczego przecietny Kowalski nie moze załozyc rodziny w tym kraju bo same przeszkody ?

Jakoś Kowalski zakłada rodzinę a potem nie ma co z dzieckiem zrobić. A ja jej jeszcze nie założyłam, bo czekałam az będzie mnie stać...