Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beznadziejna sytuacj z praca i brakiem opieki nad dzieckiem.

Polecane posty

Gość gość
Tu nie chodzi o to ze autorka posiada dziecko tylko o to ze chce naciagnac panstwo na kase i tych co uczciwie pracuja szlag trafia. Wiec skoro Ci chodzi tylko o to ze nie masz nikogo do opieki nad dzieckiem to z po prostu zrezygnuj ze stażu i opiekuj sie dzieckiem.Bo jak juz teraz nabedziesz takich nawyków to kiepski będzie z ciebie pracownik w przyszlosci.

A niby dlacze3go ktoś ma czekać i ile ma czekać , młodość szybciutko przemija i potem jest juz za późno na cokolwiek. Moim zdaniem matki powinny mieć opieke socjalna taką żeby nie musiały się martwic o jutro. Pamietam jak to było za PRLu nie było takich dramatów ale cóż czasy się zmieniły a Polacy stali sie cyborgami a nie ludxmi całe szczęście że nie wszyscy.

Gość NIE dla państwa opiekuńczego!
widzisz Tobie się kojarzy, ze bogaty to zły, bo w Polsce bieda jest cnotą...Jak mam pieniądze to chce je wydać na moją rodzinę, a nie na obcą. Teściowa, babcia, siostra, mama to jest rodzina, o nich na starość też chcę zadbać. Jak kazdy pomyśli o sobie o każdym będzie pomyślane.

Gość gigi gigi
Tu nie chodzi o to ze autorka posiada dziecko tylko o to ze chce naciagnac panstwo na kase i tych co uczciwie pracuja szlag trafia. xxxxxxxxxxxxxxxx kogo naciągnąć??????????? na co naciągnąć????????? na jaką kasę?????????? nasze państwo daje jakieś zasiłki????????????????????? pierwsze słyszę!!!!!!!!!!!!!

Ja czekałam 10 lat, bo od takiego czasu chciałam mieć dziecko. Ale nie jestem egoistką, która mysli tylko o sobie i swoim "ja chcę" już wtedy kochałam to dziecko tak bardzo, że chciałam mu dać wszystko, a przede wszystkim swój czas i teraz mnie na to będzie dopiero stać. Nie musze pracować i mogę siedzieć z dzieckiem ilę zapragnę.

Nie ja nie myśle że bogaty to zły nie mam zwyczaju oceniać ludzi nie znając ich więc nie napisałem o Tobie że jesteś złym człowiekiem. Ale skoro i tak płacę podatki i tak nie mam tych pieniedzy fizycznie to co9 mi szkodzi że te pieniądze pomogą matce nawet takiej , której nie znam. trochę empatii i człowieczeństwa bo w tym pędzie za pieniądzem ludzkie wartosci zostały zapomniane

Gość gigi gigi
i przez te dziesięć lat tyle naodkładałaś, że do końca życia będzie cię stać, żeby dziecku dawać co zapragnie? to jeszcze pochwal się gdzie tak można zarobić!

Gość gość
Umiesz czytac zawzieta oślico.Chce iść na chorobowe,a jak sama nazwa wskazuje chorobowe nalezy sie w chorobie a nie w sytuacji jak sie nie ma kasy na opiekunke.Pisza ci cymbale zeby zrezygnowala ze stazu i ma problem z glowy a nie za panstwowa kase siedziec z p***a w domu i ninczyc dzieciaka.

Gość gigi gigi
ja też wolę, żeby pieniądze z moich podatków trafiały do kobiet, które wychowują dzieci niż szły na utrzymywanie cwaniaków z Sejmu i Senatu i ich zasmarkanych partii

Dlatego, że takich matek zrobi sie milion, w ciągu roku. Daj jednemu coś za darmo to potem mówi, że jak dają to znaczy ze się należy. Wiesz ile takie coś kosztuje w makroskali?

Ale kiedyś tak było w Polsce i nikt nie płakał bo Polak Polakowi pomagał i chciał pomagać . Po drugie Ty jako obywatel tego kraju tego nie odczujesz tak czy inaczej.

Gość gigi gigi
albo, żeby szły na składki emerytalne i pensje dla księży - tfu

Tak jak za pieniadze podatników jeden z drugim z rządu lata samolotem z Warszawy do Gdanska żeby pieska wyprowadzić to jest git ? Ale jak ktoś naprawdę potrzebuje pomocy to zadyma na całego.

Gość i to jest racja,
zrobi sobie dziecko nie majac warunkow, teraz placze bo nie ma go z kim zostawic. W dodatku zaczyna kombinować, a potem się dziwić, że nie chcą zatrudniać kobiet z dziećmi. Wszystko przez to, że coraz więcej zaczyna kombinować jak autorka:o

Gość gość
K***a jasna juz z tymi mamuskami powinni zrobic porzadek,wszedzie pierwsze,a jak jeszcze samotna to juz w ogole wymagania.Maja racje ze nie chca ztrudniac mlodych matek ,bo te tylko mysla jak wykombinowac zeby zarobic i jeszcze w domu z dzieciakami siedziec a kase brac. same mamuski nauczylyscie pracodawców zeby was nie ztrudniac.Tu juz mamy przykład.

Jednak nie pomyliłem się w swojej ocenie że w Polsce juz coraz mniej Polaków mieszka tylko prawie same cyborgi