Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotkazkrainyozzzzzzzzzzzzzzz

zemsta faraona w Egipcie podczas wycieczki

Polecane posty

Gość gość
wlasnie zdania sa podzielone, jedno pewne,ze upal bedzie:D, trochę zaluje ze nie wzielismy np. Hiszpanii, tam kolo 30stopni zwykle bywa, tu pod 40

a wy nie boicie się zemsty ?? bo ja najbardziej o tym myślę...

Gość gość
niee, co ma byc to bedzie, ja jeszcze nigdy nie mialam,a troche krajow odwiedzilismy, ja zwykle mam zaparcia a nie biegunkę:)

kurcze... dobra to ja już nie panikuję... co ma być to będzie..nie odwołam już wycieczki he he

Gość gość
wlasnie, nie mysl o tym, bo wykraczesz:P dobra ja spadam, jak jutro bedziesz miala czas i chęć to mozemy pogadac;)

okej to ja t ez. to jutro sie odezwę tu w temacie jak coś :) trzym sie i dzięki za uwagi he he

Gość gość
upału w Egipcie zbytnio nie odczujecie-inny klimat.znam hotel lillyland, straszny moloch...kolejki do zjężdżalni, często są zamknięte...do centrum (sakkali) nie polecam wyprawy, chyba że z arabskim przewodnikiem(strasznie namolni sprzedawcy wokoło),bo inaczej nic się nie obejrzy, a zmarnuje czas na odganianie się..taksówki średnio biorą 3 dolary za kurs do centrum, wiekszość z taksówkarzy ma umówione sklepiki z pamiątkami, jak pozwiedzacie to wracacie do danego sklepu,oni dzwonią po taksówkarza i nie ma problemu z zapłatą (umówcie się z góry na cenę) za kurs a ruch uliczny w Egipcie...dla ludzi lubiących mocne wrażenia :)

wszystko fajnie, spoko, dzięki za rady ale odnośnie hotelu to pozwól że ja sama to zobaczę i ocenię jego jakość.. najlepsze jest to że byłam już tak wcześniej i tez się ludzi podniecali jedni że źle jedni że dobrze, a okazało się super, więc hotel to już kwestia gustu, ja nie jadę tam zjeżdżać na zjeżdżalni i dziecka tez nie mam.

w ogóle rozbrajają mnie niektóre oceny hoteli :) jakbym się miała tym sugerować to nie byłoby żadnego hotelu, bo każdy ma wady i zalety..wszędzie ktoś napisze, że porażka albo że super... dla każdego liczy sie co innego.. dla mnie liczyła się w tym roku cena, położenie - jak daleko od miasta i tyle.. a nie luksusu żeby nie wiem siedzieć w hotelu.. na jedzenia nawet jak będzie kolejka to poczekam kulturalnie, chociaż moi znajomi tam byli inie było kolejek.. nie wiem.. trzeba pojechać i posmakować żeby mieć swoje zdanie.

a mnie dopadla zemsta Maharadzdzy w Indiach :) cale szczescie ze to nic w porownaniu do klatwy Faraona :D

tez miło, he he

Gość Kon30xs
w aptece kup (nie stoperan i inne reklamowane zatrzymujace wode w organizmie) lek przeciwbakteryjny na biegunke. Ja bralem Endi-Ex czy Edi-Ex. Bralismy z zona codziennie po jednej tabletce tego + przed kazdym posilkiem maly kieliszeczek wodki :-). Do tego mylismy zeby w wodzie z butelki. W drugim tygodniu zona nie brala i mniej pila i.. trafila do lekarza hotelowego, kroplowka itp. Ja bralem codziennie i mialem niegesty stolec, ale bez problemow.

podobno nie każdego dopada, ale jak ma dopaść to dopadnie... nawet ludzie co biorą te przeciwbakteryjne tez podobno chorują, nie ma reguły..no nic ja i tak będę też brała, albo to co wy, albo ten trilac bo jakoś będę się pewniej czuła i w razie co to nie będę miała sobie niż do zarzucenia że nie próbowałam się ustrzec

ja byłam 2 razy po 2 tygodnie i mnie nie dopadła. Kup sobie na lotnisku np koniaki . Jadłam wszystko ,kremy ,majonezy i rózne dziwactwa.Latałam tylko do 5* hoteli a opinie były różne,raz tylko wybrałam hotel gdzie był odpływy morza , no i przez 2 tygodnie widziałam morze 1 dzień :(...ale było zrobione słone jezioro w zamian :).

koniaku to ja nie przełknę, więc pozostaje tylko czysta popijana dużą ilość gazowanego napoju.. ma nadzieję, że i mnie nie dopadnie to świństwo.. :/ u nas jest beznadziejna zatoczka, ale jakoś to przeżyje..będę chodziła na molo i jak najdalej od brzegu he he, najwyżej zjedzą mnie rekiny ;)

Gość gość
krople miętowe na żołądek też warto wziąć. mnie zemsta ani razu nie dopadła, za to ból brzucha owszem....tam jest całkiem inne jedzenie, na początku ostrożnie z próbowaniem nowości typu okra itp.nie radzę też próbować wędliny przypominającej z wyglądu naszą mortadelę-zrobiona z baraniny, a smak okrutny .. za to polecam falafele :)

Gość gość
żel antybakteryjny do rąk też warto zabrać. no i nie myć zębów wodą z kranu.ostrożnie też z wodą z hotelowych dystrybutorów.jedynie butelkowana. ja biorę zawsze wodę utlenioną i odkażam nią szczoteczki do zębów.

Nie lepiej dopłacić kilka stówek i polecieć do cywilizowanego kraju na urlop? Nie ma jak urlop w ubikacji :D

Gość errteeeee
nie w ubikacji tylko na desce:P

ha ha ha ha : P bardzo śmieszne z tym cywilizowanym krajem, na prawdę uśmiałam się bardzo... chce jechać do Egiptu, bo chce zobaczyć na żywo piramidy i sfinksa, jak się uda to dolinę królów też :D na inne kraje też będzie czas, zresztą byłam już w innych krajach poza Egiptem.

zresztą problemy gastryczne nie spotykają wyłącznie ludzi w Egipcie...

P.S. nie trzeba dopłacać, bo za podobne pieniądze były różne wycieczki nie ograniczające się do Egiptu..zawsze można wybrać sie z last minute, bądź za niewiele większe pieniądze np do Meksyku z Niemiec. Ale po 1sze, to był ciężki rok dla mnie i nie chce mi się nic organizować, tylko wolę wygodnie polecieć z biura z opcja full wypas a po 2 bardzo chcę zobaczyć Egipt : ]

nie kłamcie, do egiptu jeździ się głównie dlatego bo tam jest po prostu najtaniej - nawet chyba taniej niż w pod namiotem na mazurach. niestety coś za coś- syf z malarią, pełno owadów, smieci na ulicach rozgrzebywanych przez psy i ptaki, pełno osobników typu "łandolar pleeese" , ogólnie kraj do odwiedzenia maxymalnie 1 raz, przynajmniej jeśli chodzi o męskich podróżników. polecam miasto umarłych w kairze, wrażenia niesamowite, ale uprzedzam kupcie sobie nikab bo inaczej g***t murowany.

no jeśli pod namiot płacisz 3 tysiące za osobę plus do tego bierzesz z 1,5 tys czy tam ile sie uda na rozmianke kasy na dolary by zwiedzać i to razy dwa bo my np jedziemy w dwie osoby to k***a chyba spisz na złotych piaskach :D za te same pieniądze byłam w Turcji i w Grecji np. teraz można za 3,5 tys polecieć na kanary a ..baaa nawet taniej..zależy od biura, wycieczki jakości hotelu... są nawet fajne oferty last minute... więc jak bym nie chciała leciec do Egiptu to upolowałabym last minute ale poleciała z Niemiec do Meksyku, ale to zrobię za rok. wo ogóle słabe jest wpajanie komuś swojej teorii na temat tego gdzie polecieć a gdzie nie.. Ty rozumiem że byłeś w Egipcie, więc nie wiem czemu mówisz że kto inny nie może tam być, bo ty juz tam byłeś i teraz wszystkim wszystko opowiesz ze szczegółami :D super...

nie chce mi się dyskutować nawet ; Egipt jest najtańszym krajem na wakacje i to jest fakt. oczywiście mówimy o porównywalnym standardzie, bo nie wyobrażam sobie wydać 5 tysięcy / osobę w Egipcie, chyba musiałbym bakszysze dawać każdemu co poprosi i wykupić wszystkie świecidełka na ich targowiskach to może by się uzbierało.

mi tez się nie chce dyskutować, to są moje wakacje, nie chcesz to nie jedź, zresztą byłeś.. jedni kupują wycieczki za 2 tysiące inni za 10 tysięcy... co to kogo interesuje...jedni wolą Europę inni Amerykę... jedni wola leniuchowac w hotelu inny zwiedzać, dla jednych tam jest syf dla drugich super hotele i plaża z czystym morzem.. jeszcze inni zostają w PL i jada np do Władysławowa :P ja w zeszłym roku byłam w Zakopanem i chodziłam po górach he he nie ładnie to tak komuś wpajać swoje racje. odwiedzę Egipt i ocenię po powrocie do Polski czy tam wrócę czy nie : ] zresztą nie o tym był temat he he już się nie kłóćmy :P

Gość hhuuuutra natra
Mnie choroba dopadla na szczescie po powrocie z Kairu :) Nie wymiotowalam tylko mialam straszne rozwolnienie, dostalam zastrzyk w tylek w ich przychodni od pana peilegniarza i przeszlo po kilku h :) Do Egiptu jednak nigdy nie wroce, bo jakos mnie nie urzekl...

zaciekawiłeś mnie bardzo tym miastem umarłych..siedzę i czytam... ciekawe na ile możliwa jest wycieczka tam...

ufff dobrze, że po powrocie :) a jak tam wygląda sprawa z toaletami ?? w tym Kairze już oczywiście :)

dorotko nie spinaj się tak, czy ja napisałem że tam nie warto lecieć? napisałem, że popularność tego kraju bierze się głównie z niskich cen. gdyby za cenę urlopu w egipcie można było polecieć np. do peru lub na borneo, to pewnie nikt by do egiptu nie latał. tyle :) peace & love , namaste , allah akhbar :)