Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotkazkrainyozzzzzzzzzzzzzzz

zemsta faraona w Egipcie podczas wycieczki

Polecane posty

Kahahaha, dzięki za super wypowiedź :) ja tak sobie zapisuje takie rzeczy w notesie, żeby nie zapomnieć i jeśli tylko będę miała okazje to na pewno skosztuje tych rzeczy, aha i jeszcze jedno takie rzeczy typu pamiątki, przyprawy można normalnie legalnie przewieźć do polski ?? tez miałam w ofercie Iberotel, był bardzo ładny i kusił właśnie wyglądem, ale niestety był z innego biura, bo byłam w kilku.. a jakoś zdecydowałam że pojadę od miłego Pana który strasznie zachwalał ten hotel. Jeśli spodoba mi się Egipt to w przyszłości chyba wybiorę ten hotel np na jesień na tydzień chociaż : ] no i z ta wycieczką po przyjeździe tez myślałam, tylko że dojdę to będzie już późno (chyba że zmienią godziny loty) więc od razu następnego dnia trzeba by było, bo wyjazd koło 2 w nocy :> no i teraz dylemat... gdzie jechac... Kair?? czy Luksor?? :D i to i to kusi mnie...Kair tylko ze względu oczywiście na piramidy :)

Gość ta od Titanica
hejka Kair chyba jest najlepsza opcja jeśli chodzi o prwadziwy klimat Egiptu, mój młody tez koniecznie chce zobaczyć piramidy, ale z opowieści najomych to meczaca wycieczka:) zwłaszcza w taki upal, wiec tak sobie myslimy,ze moze na jesień skoczymy na lasta na samo zwiedzanie-???? polecam Wam wybranie się do Izraela, bo z Egiptu najprościej się tam dostać:)

Do dorotkazkrainyozzzzzzzzzzzzzzz "Kahahaha, dzięki za super wypowiedź ja tak sobie zapisuje takie rzeczyw notesie, żeby nie zapomnieć i jeśli tylko będę miała okazje to na pewno skosztuje tych rzeczy, aha i jeszcze jedno takie rzeczy typu pamiątki, przyprawy można normalnie legalnie przewieźć do polski ?? tez miałam w ofercie Iberotel, był bardzo ładny i kusił właśnie wyglądem, ale niestety był z innego biura, bo byłam w kilku.. a jakoś zdecydowałam że pojadę od miłego Pana który strasznie zachwalał ten hotel. Jeśli spodobami się Egipt to w przyszłości chyba wybiorę ten hotel np na jesień na tydzień chociaż : ] no i zta wycieczką po przyjeździe tez myślałam, tylko że dojdę to będzie już późno (chyba że zmienią godziny loty) więc od razu następnego dnia trzeba by było, bo wyjazd koło 2 w nocy :> no i teraz dylemat... gdzie jechac... Kair?? czy Luksor??i to i to kusi mnie...Kair tylko ze względu oczywiście na piramidy" Xxx nie ma za co dziękować:) Też mi się teraz przypomniało coś jeszcze.arabowie są bardzo upierdliwi!moi rodzice wybrali się w miasto na spacerek a tu niespodzianka,bo przez dobre 10min maszerował za nimi arab w towarzystwie wielbłąda,namawiając na przejażdżkę :] I uwaga!pokolenie młodych probuje najzwyczajniej w świecie kraść.Podeszło 3ch do moich rodziców.2ch zagadywało a jeden chyc do kieszeni mojego ojca:/ Odepchnął go i postraszył policją. a i co do transportu po mieście.nie warto brac taxi :) Dużo mniej zaplacisz za przyzwoitego busika :) A co do wycieczek to powinnaś mieć na str.netowej w jakie dni jakie wycieczki bo to nie codziennie.jeśli kair to napewno nie jednodniową bo nic szczególnego nie zdąrzysz obejrzeć :P bo to istna gonitwa A i coś niedobrego się dzieje w kairze ;)Więc jeśli już to 2dniowa.a luxor się opłaca ;) jak mi się coś jeszcze przypomi to napiszę :)

no okej, okej : ] ja tez nie wiem czy dam radę zwiedzać az tyle w taką pogodę.. jeśli będzie w miarę okej to spoko, więc pewnie wyjdzie w praniu wszystko.. no a co do Izraela to bardzo bym chciała, lecz ta wycieczka kosztuje 280 $ na osobę więc chyba odpuszczę tym razem.. z tej miejscowości sharm el sheikh widziałam o wiele taniej...

A jeszcze jedno:) nie wybieraj się na zakupy zaraz po przyjezdzie,kiedy Jestes nie opalona :P bo Cię wydoją z kasy :P bo oni myślą,że turyści się kasą podcierają ;) Mojej mamie pan sprzątający co 2gi dzień robił z ręczników zwierzaki :D śliczne normalnie :)

z własnego doświadczenia powiem tak- uwaga na surowe warzywa w pierwszych dniach, po kazdym posiłku kielich wódki.. mycie zębów a raczej ich plukanie w mineralce (pzy opcji all in dostaniesz ją za free w barze) i to co najważniejsze od początku do końca drinki bez lodu bo lod to woda z kranu.......

tak se odświeżam, bo może ktoś cos dopisze

Gość gość
ja tam myłam zęby pod kranówką i jak pisałam , nic mnie nie złapało. Mile widziany bakszysz na łóżku, w restauracji , w barze ,na basenie ,skaczą wtedy kolo człowieka aż miło.W sklepach się trzeba targować i to ostro , spuszczają z ceny nawet o 70 %. pod piramidami bardzo zdzierają za jazdę na wielbłądach , chcieli 100 dolców za 20 min. a skończyło się na 15. musisz się też nastawic się że do basenu wchodzą kobitki w pełnym rynsztunku , tylko im oczka widać :). kiedyś tego nie było , teraz to normalka.

i nie licz że wycieczka do kairu trwa 8 godzin , ja wyjeżdżałam około 2 w nocy a powrót koło 22-23. Z Hurgady jest wszędzie daleko chyba że samolotem, ale to znowu drogo.Jakbyś wszędzie chciała jechać to koszt większy jak same wczasy. a poleniuchować też trzeba :)

Gość takajednaaaaaaaaaa
o Boże ja to mialam i to w dzien powrotu do Polski :O taki pech...tylko ja nie miałam biegunki , a wymiotowalam straszne . zaczeło sie od rana kiedy musieliśmy sie pakować i zbierać na lotnisko . zwymiotowalam w tej drodze ok 10 razy jak nie więcej ( nie przesadzam :O) wymiotowałam na lotnisku tzn latałam co chwila do ubikacji, w samolocie w ubikacji ( bo do worka było mi wstyd jakoś) , potem jak wracaliśmy samochodem musieliśmy sie pare razy zatrzymywac... a potem reszte dnia mnie jeszcze mdliło choć wymioty sie skonczyły.. nikomu tego nie życze ja zatrułam sie chyba owocami morza więc radze ich tam nie jeść

o matko, jak to w pełnym rynsztunku ???? do basenu ?? he he wiem, że niepotrzebnie czytam takie rzeczy i przed wczasami sie martwie, ale to Egipt więc jakoś tak samo przyszło, że tam te choroby i ogólnie ciężko... jeszcze wyczytałam o liniach lotniczych, którymi lecę że to jakaś porażka.. tylko nie wiem czy piszą to inne konkurencyjne biura czy rzeczywiście takie rzeczy mają miejsce.. jak leciąłam do Turcji to wszystko było idealnie, zero zatruć, lot na czas.. tak jak był podany miesiąc wcześniej tak było.. tak samo z powrotem było.. ta sama godzinę zero przesunięć.. no i biuro podróży kolejne niby niskiego lotu.. ale mam wrażenie że to piszą inne biura, żeby zniechęcić, bo chyba aż tak by nas koleś z biura podróży nie potraktował.. inne biura różniły się ceną 100 - 200 zł maks z obie strony więc różnica prawie żadna, a tu niby polskie animacji i coś tam i powiedział żeby wybrać to. 100 $ za jazdę na wielbłądzie ?? ha ha oni są czasem śmieszni, bo za mniej to cała wycieczka jest.. :/ u nas Hurghada za 55 $ jest... strasznie zdzierają kasę ciekawe czy ktoś płaci taka cenę he he

takajednaaaaaaaaaa, masakra.. współczuję i właśnie tego się obawiam :/ a wzięłaś wtedy jakiś lek?? w sensie że brałaś leki i wymiotowałaś cała drogę czy nie zażyłaś nic, bo podobno od tych ich tabletek od razu przechodzi

leciałam w tamtym roku w sierpniu ,wylot miał być o 5 rano a o 16 zadzwonili że przeniesiony dopiero na 23 , tak oto pobyt był skrócony praktycznie jeden dzień . Ale są wgrani bo wylot w tym samym dniu.Powrót z 15 na 10 , znowu kilka godzin do tyłu.Parę lat temu skrócili dobę , bo niby była wojna.

ale ogólnie Egipt bardzo lubię :) mogę latać nawet rok w rok ,chociaż Teneryfę też polecam