Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vrill

Kiedy w Polsce się żyło najlepiej?

Polecane posty

Gość Vrill

1 Teraz 2 Za komuny 3 Przed wojną

Gość gość
za komuny i fajnie było jeszcze kiedy zasrana demokracja na czele z debilem tuskiem nie rządziła czyli lata 90te :)

Gość gość
Przed wojna byl kryzys ekonomiczny i brak pracy tak jak dzis ! za komuny byla praca, miales mieszkanie tylko nie zawsze bylo cos w sklepach !!

Czy ja wiem? Kryzys był ogólnoświatowy od 29. Natomiast, jak sobie przypomnę, warszawy, maluchu, fiaty 125, bloki z wielkiej płyty, to chce mi się rzygać. Do tego, jeśli chodzi o kulturę, to kiedy sobie przypomnę jarmarcznych kuglarzy pokriju skaldów, połomskiego i rodowiczki to też robi mi się nie dobrze. Jestem urodzony w 85, więc na końcówkę komuny się załapałem, i pamiętam np. ówczesny program telewizyjny...:o Piszę tylko, że mdli mnie na myśl o tej całej prl-wskiej otoczce. Poza tym wiadomo, że komuna to system, w którym dobrze się czują tylko kombinatorzy i złodzieje, a nie uczciwi ludzie...

Nie jestem BSA. Jak chcesz siać propagande, to nie temat dla ciebie!!!

Ja myślę, że w latach 70-tych. "Za komuny" to pojęcie względne, lata 50-60 to Stalinizm i zrujnowana gospodarka, a lata 80 to stan wojenny i mroczne czasy. W latach 2003-2008 (po pierwszej fali emigracji) też nie było tak najgorzej. Teraz znowu jest źle.

Gość gość
W Polsce było najlepiej jak była duża terytorialnie, płacono najniższe podatki, a ludziom żyło się dostatnie. Jak myślicie kiedy to było?

Gość gość
Dziś przecietniak żyje w owiele wyższym komforcie niż królowie minionych wieków. Podróże,medycyna,żywność, trunki,media.......turystyka,sport. Jest pięknie.

Gość gość
Gdyby nie nasze pseudo-władze warszawskie to Polska byłaby teraz Potęgą w Europie, w której Niemcy masowo przyjeżdżaliby do nas do pracy.