Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 3 latki spia jeszcze w dzien?

Polecane posty

Gość gość
mój ma 2,5 roku i nie spi w dzień chyba od dobrego roku ,chodzi spać około 21 czasami dobrze po 22 potrafi zasnąć ,wstaje o 7 rano ,starszy jak miał 2 lata przestał chodzić spać w dzień i tak samo spać chodził w tych godzinach co jego brat i tak samo wstawał .

Gość Gościówaa
Mój też ma 2,5l i śpi w dzień. a jak zaśnie tak około godziny 17-18 to śpi do rana. Z tym,że w nocy zawsze budzi się do kaszki :/ bez względu na to o której zasypia.. Rzadko zdarza się tak,że śpi całą noc :/

Gość gość
a no o tym nie wspomniałam bo mojemu też czasami zdarza się zasnąć o tej 17-18 godz przeważnie w aucie jak wracamy np z lasu i też spi do rana ,przekładam go do łóżka ,przebieram a on ani drgnie ,nie budzi się w nocy śpi do rana .

Gość Gościówaa
Fajnie.. Ja nie wiem jak oduczyć synka od nocnych kaszek :[

Gość gość
Moja nie śpi. Też się zdarzy właśnie jak wracamy do domu tak ok 18 to zasypia, śpi już całą noc, choć nie raz się obudzi o 21 i walczę z nią do 1 :/ wtedy to jest masakra. Staram się teraz wracać zawsze tak 20-21 żeby już się nie wybudziła

Gość gość
Też nie mam sposobu na oduczenie od picia mleka w nocy. Tak to gdy normalnie zje kolację i pójdzie spać o 21 to przesypia całą noc, ale jak wcześniej to zawsze budzi się na mleko tak ok. 3. Próbowałam przetrzymać, dać wodę i nic. Po prostu za dużo godzin jest bez jedzenia i się budzi, twój też tak napewno. Podrosną to nie będą tak wcześnie zasypiać, więc to przejdzie. Już ja się tym nie przejmuje. Wolę wstać, zrobić to mleko i daje spać. Twój też potrafi się drzeca tak strasznie?

Gość gość
Moja ma prawie 2,5 roku i spi w dzień nawet do 3 godzin. Noce córka przesypia całe odkąd skończyła 10 miesięcy (odrzuciła nocne mleko) ale pomimo tego że spała całą noc bez pobudki to jeszcze potrzebowała snu w dzień, dobre 3 godziny odkąd skończyła 18 miesięcy a wcześniej dwie drzemki po dwie godziny. Jest zdrowiutka i energiczna , lekarz mówi że to Taki typ, dużo energii spala za dnia (córka to wulkan) ale jest też typem który musi dobrze naładować energię :).

Gość gość
Moja tez spi w dzien zawsze 3 godziny, a w nocy od 21 do 8 30, ale to jest straszny spioch od urodzenia, nie zebym narzekala :)

Gość gość
Ahno i u nas maz oduczyl corke jedzenia w nocy, ja za twardo spie , a ze jemu tez nie chcialo sie mleka, to przestal robic, 2 noce i po placzu, brzmi to ciezko , ale poskutkowalo; )

Gość gość
Nie chcialo sie wstawac robic mleko, nie do mleka;)

Gość gość
A ile czasu ci płakała? Jak wy to wytrzymaliśćie? Ja po 10 min mam dość :) no i nie raz jeszcze się zdarza, że córka z płaczu się "zanosi" (nie może złapać oddechu) więc się boję, tym bardziej w nocy. A moja śpiochem nigdy nie była, jak była mała potrafiła spać dwa razy po 30 min. Teraz śpi od 21 do 8, jak ma dzień, że wstanie o 6 to zaśnię o 14, budzę ja po godz, a na noc zasypia ok. 23.

Gość kasiaaaa aaa
Boże, ja mam 19 lat i śpię w dzień nieraz :D

Gość gość
Moja ma 3 latka i dwa miesiące i śpi w dzień z 2,5 godziny. Panie w przedszkolu wiedzą że ona jeszcze sypia więc idzie do osobnej sali z panią i maluszkami i tam sobie podsypia. U nas córka przestała pić mleko w nocy jak skończyła 11 miesięcy i to praktycznie sama a przesypiała zawsze od początku całą noc , jedynie przez pierwsze cztery miesiące budziliśmy ją dosłownie na mleko (dwa razy) bo była chudzinka i lekarz kazał jednak karmić w nocy pomimo że córka się sama nie budziła) a potem to już tylko raz aż do tego 11 miesiąca kiedy się opamiętaliśmy (ja to bym już w 9 miesiącu dała jej spokój tylko mąż jeszcze żył rozpędem).

Gość gość
Moj kiedys obudzil sie o 3 ciej w nocy ale nie plakal tylko mowi mleko chce ,nie dalam ,chcialam dac wody nie chcial i dalej zasnął ,moj byl i jest chudy wg tej siatki to wage ma za mala na swoj wiek wzrost dobry ,ale nasza pediatra nigdy nie kazala go karmic w nocy czy dokarmiac mm bo karmilam dlugo piersią no i jeszcze moje dzieci kaszki nie rusza i ten starszy to praktycznue wcale nie jadl a ten mlodszy tak do ok roku. Mlodszy może w dzien zjesc bardzo duzo i wypic sporo wody czy soku ,moze dzieku temu noce przesypia ,z drugiej strony traci bardzo duzo energii bo np na spacerze nie idzie a doslownie biegnie ,taki troche dzikus w domu tak samo i pewnie to tez idzie na plus przespanej nocy.Moze podawac treściwy posilek przed snem wowczas noc bedzie przespana bo nasze dzieci juz sa duże nie powinny jesc w nocy.Sorry z błędy ale pisze z telefonu.

Gość zbadajcie swoje śpiochy
Mojej koleżanki syn śpi od 19-8 a czasem nawet do 10 plus drzemka 12-14. Lekarz rodzinny nie widział nic złego. Na szczęście mały złapał wirusa rota i trafili do szpitala. Tam się dopatrzyli,że coś nie tak z trzustką. Dokładnie nie wiem co bo nie wypytywałam, wiem tyle ile sama powiedziała,ale pewno nie chodzi o cukrzycę. W każdym razie jeżdżą do centrum zdrowia dziecka. Czas aktywności dziecka w ciągu doby powinien być zbliżony do czasu odpoczynku.

Gość wasze dzieci jeszcze w pampers
w pampersach chodzą? bo mój 3latek to w nocy się budzi-ale na siku. Zasypia tak koło 21-22,a wstaje między 6-8. W ciągu dnia śpi od 40 minut do 2 godzin. Czasami nie śpi wcale,to wtedy pada koło 20,ale ponad godzinę przed snem jest niezosny. I na drugi dzień budzi się o 5 :(

Gość gość
Mój 3-letni synuś śpi w dzień od 1,5 do 2,5 h.

Gość gość
mój syn przestał chodzic na drzemki ok 2roku życia. Córka ok. 3. Oczywiście do tej pory zdarza jej się zasnąć w aucie, niestety jesli przed godz 19 na 100% się obudzi i jest problem z położeniem jej pać. Moje dzieciaki wstają ok. 8 i chodzą spać 21-22

Gość gość
wasze dzieci jeszcze w pampers Mój nie chodzi w pampersie ,na noc idzie siku i śpi, nie wysadzam go w nocy ,starszego też nie wysadzałam ,starszy nie miał ani jednej wpadki ,młodszy jak do tej pory też nie ,z tym że jak pisałam wyżej kiedy zaśnie w czasie podróży o tej 17-18 i śpi dalej w domu to zakładam pieluchomajtki ,rano sam zdejmuje .