Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spuchnięte nogi a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

witam, od około 3 miesięcy przyjmuje tabletki antykoncepcyjne ovulastan. Dotąd wszystko było w porządku. Od 3-4 dni pobolewa mnie nogi i trochę spuchła i "rwie". Zastanawiam się czy to od tabletek czy od tych upałów, kilka dni temu również dużo chodziłam po górach. Nie wiem czy przerwać już dziś branie tabletek? Do lekarki dzwoniłam, ale jest na urlopie do końca czerwca. Być może panikuje i noga spuchła od upałów, dużo siedzę w pracy, w autobusie.. Nie wiem czy przerwać już dziś branie tabletek?

Gość gość
proszę o jakąś poradę jeśli ktoś ma jakieś pojęcie. Nie wiem czy już dziś przerwać branie tabletek?? może nogi spuchły od upałów?

Ja mialam podobna sytuacje. Nogi mi dretwialy i puchly oraz odczuwalam rwanie. Poszlam do ginekologa,ktory kazal przerwac brac tabletki i odczekac jakies 2 miesiace. tak tez zrobilam. Dostalam inne tabletki i pojawilo sie to znowu( sam obrzek nog). Poczekalam kilka dni, zrobilam badanie krzepliwosci krwi (wynik byl w normie), a po kilku dniach objawy ustaly same. Kupilam tez sobie magnez i poku co jest ok. Ale radze Ci isc moze do jakiegos innego lekarza,bo nie wiadomo jak bedzie w Twoim przypadku. Mozesz tez zbadac sobie plytki krwi(nie kosztuje to duzo, ja za morfologie placilam 4,50)

Gość gość
dziękuję za informacje, przez ten czas jak brałam tabletki chyba od początku kwietnia nic mnie nie bolało, w zeszłą niedziele b. dużo chodziłam po górach ( może nadwyrężyłam nogę) a na co dzień mam mało ruchu, praca siedząca, po pracy też, do tego teraz te upały... wzięłam jeszcze dziś tabletkę normalnie ale jak jutro dalej nic się nie zmieni to przerwę i jak wróci lekarz pójdę na konsultacje. To moje 3 opakowanie dopiero, zostało do końca jakieś 8 tabletek. czasami mnie nogi pobolewały jak nie brałam tabletek, ale to właśnie było w czasie upałów i jak była zmiana pogody.