Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie hormony/substancje wydzielaja sie podczas sexu i podczas orgazmu?

Polecane posty

nei_nei Jestes taka sliczna i mądra ze na pewno jestes lekarzam nie moglabys mi pomoc zdaje sie ze mam tego za duzo o czym piszesz juz sobie sam z tym nie radze

Kup sobie odciagacz do pokarmu :P Ustawisz na najmocniejsze ssanie i ci się będzie oksyttocynaa uszami wylewac :P

Gość gość
jzb zastanawiam się czy masz to od urodzenia czy to nabyte? no i napisz jeszcze czy dziedziczne? :p Looking forward to your replay.

Gość gość
tylko oksytocyna? czy u kobiet wydziela sie cos jeszcze?

Gość gość
jzb jesteś totalnym imbecylem :( wybacz, że tak piszę "imbecyl" to niewłaściwe słowo ale chwilowo nie znajduję innego

Oksytocyna wytwarzaa się gllownie u kobiet (podczas orgazmu i dodatkowo podczas karmienia piersią) Wydziellaja się też endorfiny (to neuroprzekaźnik - wzmacnia przesyłanie bodźców) i dopamina (ta działa przeciwbolowo o ile pamiętam) Ale to właśnie oksytocyna ma kluczowe znaczenie - u kobiet jest odpowiedzialna za tworzenie więzi i poczucia bliskości (innymi słowy - im więcej oksytocyny tym kobieta jest wierniejsza (serio, serio!). U mężczyzn działanie oksytocyny jest znacznie mniejsze pod tym względem a skutkiem ubocznyym jest też uczucie sennosci (czyli jak facet zasypia po seksie to nie dlatego, ze jest gburem, tyllko dlatego, ze tak mu hormony każą :P)

Gość gość
jzb może po prostu niech będzie "głupek" :p nie jesteś głupi tylko zwyczajnie głupkowaty

Gość gość
a pod banacha truskawki po 4 pln :classic_cool: pod mirowska 4,50 :( zdzierstwo 😴

Gość gość
nie wytrzymam z tymi komarami 😭 podobno są jakieś tabletki, łykasz i nie gryzą :classic_cool: nei czy te tabletki zawierają krowie łajno? jak myślisz, czy to zapach gówna, którym paruje skóra odstrasza komary :D

Gość gość
jaki koszyk :D kupujesz truskawki na kosze? nie na kilogramy? ;) zgniłych nie jedz będziesz miał rozwolnienie 😴 nie p*****asz z luźnym stolcem :p🖐️

Witamina B odstrasza komary, nie pamiętam tylko która, więc ewentualnie kup B complex :P

Gość gość
nei chciała ci napisać, że jesteś niesamowita, twoja wiedza powala :D czy ta żarówka nad twoim łbem gaśnie wraz z odłączeniem od sieci czy jest zasilana przez inne receptory?

Gość gość
Stasiu jestes tu?

Gość gość
jzb i co z nimi teraz zrobisz? a wiesz, że dzieci w Ruandzie :(

Gość gość
głodują :p przepraszam, no zjadło mi wyraz 😭

Nie mam wiedzy, tylko wiadomości. Jak encyklopedia - 100 tys haseł w pigułce, ale jak chcesz konkretne informacje to już nie do mnie. :P

Gość gość
znaczy wyrzucisz? wiedziałam 😴 a dzieci w Ruandzie nadal będą głodować 😭