Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi bardzo przykro

Ah ta szwagierka.

Polecane posty

Z siostrą męża nigdy się za bardzo nie kochałyśmy, ale teraz już przesadza. Jak jeszcze nie byłam zaręczona z jej bratem to ok było. Jak się okazało, że ona chodzi z facetem, który strasznie chciał ze mną być jakieś dwa lata wcześniej zaczęła jawnie okazywać mi niechęć. Zaczęły się chamskie komentarze na temat ubioru na różne okazje/wesela, zmiany fryzury. Opowiadała wszystkim, że jej brat jest ze mną dlatego, że mu "daje", uwaliła sobie, że mam anoreksje. Na nasz ślub przyszła w starej szmacie, nie poszła nawet do fryzjera, tylko z taką szopą na głowie - bo musiała pokazać jak bardzo nas lekceważy. Jak był jej ślub to posadziła nas w takim miejscu, że siedzieliśmy odgrodzeni z jednej i drugiej strony ścianą, każdego zapraszali na poprawiny, a nas nie. Powiem szczerze zwisało mi to, bo jak ona taka jest bez kultury to nie będę jej przyjaciółką na siłę, mam męża który mnie kocha i to dla mnie najważniejsze. Ale odkąd jestem w ciąży te jej uszczypliwości sprawiają mi okropną przykrość. Zdarza mi się nawet płakać z tego powodu. Powiedziała mi prosto w twarz, że za dużo przytyłam i moje dziecko pewnie będzie chore. Rozpłakałam się okropnie, mój mąż to ją tam prawie zabił, myślałam, że ją pobije. Cała sytuacja miała miejsce na niedzielnym obiedzie u moich teściów i oczywiście teście stanęli po stronie córci. Mój mąż jest na nich obrażony, a mi jest strasznie przykro.

Gość gość
oj kobieto bądź mądrzejsza i nie reaguj ewidentnie chce ci dokuczyć i taka syt jak ostatnio czyli two płacz daje jej satysfakcję. jest zazdrosna o twoje szczęście. niech sobie gada co chce. Ignoruj to!

Gość gość
uciąc kontakty i tyle. Szkoda nerwów na taka osobę.

Gość Bona party
nie ma to jak przelewac wlasne frustracje do cudzego kubka wspolczuje

ja się do nich więcej nie zamierzam odzywać. nie zaproszę ich na chrzciny, pewnie teściowie też nie przyjdą jak Emilci nie zaprosimy, ale trudno.

Gość 28latkaaaa
Szwagierki widać, mają to do siebie,że są zawistne. Jak ja poznalam swojego faceta- a mialam wtedy 20lat, jego starsza siostra bardzo mnie atakowała, jak już ubrałam spódnice, gdy na dworzu 30stopni więc wypadało nawet krótką, to potrafiła nawet prosto w twarz powiedzieć jakieś chamstwo np. kiedy sobie znajdzie porządna dziewczynę... (ona starsza ode mnie 9 lat i była raczej nieurodziwa, jednak nic poza tym wydawałoby się jej nie brakowało, ma dobrego dbającego o nią męża, fajną rodzinę, pieniądze...)

Gość 28latkaaaa
no do dziś bardzo się jej dziwie, gdyż nadal jestem z jej bratem i wiem, że jak udało sie jej raz doprowadzic do formy, chodziła na siłownie itp. sama zaczela nosic przez moment spódniczki i to mini...

Gość 28latkaaaa
oczywiście nie tylko w przypadku ubioru się mnie czepiała, do dzis potrafi np. przy stole w imieniny swojej mamy zrobic na mnie minę bardzo jednoznaczną... Jestem zdania, że każdy powinien pilnować swojego nosa, żyć i dać żyć innym , takie zachowanie jest bezsensu i w ogóle dla mni eniezrozumiałe. Ale jak widzisz autorko zdarza się !!!

Gość polianna546767
moje szwagierki to dopiero smiech :D jedna z pryszczami na twarzy :( czego jej szczerze wspolczuje, nie ma pracy tylko siedzi w domu, nie ma chlopaka a nie jest juz najmlodsza :( a druga po ciazy spasla sie jak nieboskie stworzenie i jeszcze mnie probuje do jedzenia slodyczy namawiac twierdzac, ze jak teraz sie nie najem to juz chyba nigdy, bo na starosc nie bede mogla jesc :D ( rzekomo bede chorowac_) -;_)

Gość gość
olej i tyle -masz super meza ze staje w twojej obronie ,bo znam takich ze się nie odezwie i to jest dopiero nie ciekawie bo wtedy jego siostry to dopiero obrastają w piorka.A na przyszłość to ja bym się nie siliła na grzeczności tylko ostro po niej pojechala .....

Gość gość
i dlatego ja się ciesza ze mam dwóch synow -z siostrami często tak bywa ze w dorosłym zyciu maca w malzenstwach swych braci.

Gość gość
Ogranicz kontakty i tyle jak bedzie widziala ze ja olewacie to moze zmadrzeje a swoja droga tesciowa tez jakas chora powinna ja ustawic do pionu...nn

Gość vdksgfuySJXv
podnosze

Gość gość
ja bym jej po chamie pojechala skoro taka suka z niej, niech mezusia pilnuje lepiej a nie sie czepia ciebie.. a ona to taka typowa zawistna baba.. utnij do zera kontakty, z tesciami tez najwyzej jesli dalej beda brac jej strone.. a maz jak na to wszystko reaguje?