Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pomysł..... na.....

Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym. Mogę dać trochę roczniakowi?

Polecane posty

Gość mam pomysł..... na.....

Cały dzień byliśmy na dworze, teraz wróciliśmy zrobiłam szybko pomysł na kurczaka w sosie śmietanowym i zastanawiam się, czy mogę dać to z ryżem rocznemu dziecku? Jeżeli nie, to skoczę szybko do sklepu po jakiś obiadek w słoiku. Wczoraj byliśmy na poprawinach i nie ugotowałam zupy, a tak z reguły gotuję i mrożę większą ilość.

Gość gość
raczej nie polecam!dla czøowieka troszke jest ciezko strawne a co dopiero dla takiego malucha.

moje roczne dziecko jadło normalnie obiady, które dla nas gotowaliśmy i nie kombinowałam ze specjalnymi obiadkami dla dzieci, sama wiesz co dałaś do środka to zdecyduj :) zresztą możesz mu ugotować ryż, dać trochę tego kurczaka bez dużej ilości sosu, do tego jakąś mizerie i moje dziecko mogłoby tak jeść 7 dni w tygodniu:)

Gość gość
ja bym tego "pomyslu" dla nas doroslych do jedzenia nie zrobila, ale kazdy sie zywi i karmi dziecko, jak ma ochote ale na marginesie- naprawde ciezko bylo ci wrzucic kilka ziolek do smietany, zeby zrobic sos?

ja bym nie polecała. Na takie pomysły na z kupą domieszką konserwantów, sztucznych przypraw i E.... reaguję bólem żołądka i mdłościami, a co dopiero takie roczne dziecko. Lepiej ziemniaki z masłem, jajko, cokolwiek, ale nie to.

sorki, nie doczytałam że to było danie z torebki, myślałam że sama zrobiłaś sos, wycofuje, takich rzeczy moje dziecko nie jadło i nie je, i my tez nie jemy

Gość nie dawaj
chesz dzieciaka glutaminianem sodu faszerowac od najmłodszych lat to prosze bardzo

Gość gosciowa z miasta
nie, to sie nie nadaje dla dziecka lec mu kup sloik Gerbera

Gość gość
Gdy moje dzieci mialy roczek jadly wszystko to co my z jednego gara,mniej tylko doprawialam,ale nie gotowalam niczego osobnego,nawet kapusniak czy flaki moj roczniak wcinal :P