Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamelia8989

Jestem oburzona nietaktem gości na moim weselu...

Polecane posty

Gość Kamelia8989

witajcie. w sobotę miałam swoje wesele. było cudowne, niestety jest mi cholernie przykro i czuję się zniesmaczona nietaktem niekórych gości. Otóż zaprosiłam na sam ślub kilkoro moich znajomych, koleżanki z pracy, dalsze kuzynowstwo i sąsiadów- razem koło 15 osób. I wiecie co? Dostałam od nich TYLKO kwiaty, od sąsiadów kosz ze słodyczami i wino:o zawiodłam się na nich. zwłaszcza, że wszyscy żyją raczej dobrze, nie są biedni itd. Jestem oburzona bo powinni choć z grzeczności wsadzić nawet to 100 zł w kopertę:o w życiu się bym po nich nie spodziewała takiego zachowania.

Gość gość
To chyba oczywiste? jak idę na wesele to z kopertą, jak tylko na sam ślub to symbolicznie kwiaty. Nietaktem jest czegoś oczekiwać od gości zaproszonych na sam ślub.

Gość gość
Nie martw się, na stypie po Tobie będą bardziej hojniejsi.

Gość gość
masz troche racji ,ale może uznali ,że na slub kościelny daje sie takie prezenty ,a na cywilny wystarcza kwiaty? nie wiem....

Gość gość
po 100 złotych ? Ty jakaś szalona jesteś..ciesz się, że przynieśli kwiaty chociaż..zapraszałaś dla dodatkowej darmowej kasy ?

Gość gość
puknij się w głowę dziewczynko, zaprosiłaś na sam ślub, oczekiwałaś jakiegoś wielkiego prezentu?

Gość EurekaaaaST
Niby prezent rzecz drugoplanowa, ale troche jakiegoś taktu powinni mieć.. Dla mnie jest nie do pojęcia iść na wesele bez prezentu, ja byłam już na 7 weselach w ostatnim czasie i zawsze dawałam kase. Dziwnych masz znajomych... Kosz słodyczy jest marny nawet jak się idzie na imieniny...

Gość gość
a za co mieli dawac kase skoro nawet najesc sie nie mogli? :D

Gość Kamelia8989
no pewnie , ze tak. powinno sie dawac prezent jak jest sie gosciem

Gość gość
powinnas sie cieszyć ,że w ogóle przyszli ty materialistko . zapraszałaś ich dla kasy czy co? powinni byli cię olać i w ogóle nie przyjść chyba zaprasza sie gości dla ich samej obecności nie dla prezentów :O

Gość Rock a feler
bylo nie zapraszac gosci :)

Gość Marcin84wwaa
na sam ślub to nawet bym nie szedł, ciesz się że ktoś kwiaty dał.

Gość gość
Idiotka! było bilety sprzedawać przed kościołem, miałabyś pewność, że dostaniesz kase za to, że ktoś znajomy Cię w białej kiecy zobaczył.

Gość gość
kolejna nudna prowokacja

Gość gość
a nawet jak sie idzie na wesele to nie ma sie obowiazku dawania prezentów. Bo co to niby ma być zapłata za to ,że jest sie gościem? Gosci sie chyba zaprasza bezpłatnie o ile mi sie dobrze zdaje. Jesteś płytka i pusta sorry...

Gość gość
Kamelia8989 no pewnie , ze tak. powinno sie dawac prezent jak jest sie gosciem xxxxxxxxxxxxx a gdzie byli tymi gośćmi, skoro nie zaprosiłaś ich na wesele? chyba, że byli gośćmi w kościele, to powinni księdzu dać jakiś prezent!

Gość gość
ales glupia :D nigdzie nie dają prezentów czy kasy , i tak Ci dali duzo, bo nie trzeba nic przynosic na dobra sprawe jesli nie placisz za talerzyk 🖐️

Gość gość
chwila, chwila temat jest o nietakcie na WESELU, a ja tu zadnego nietatktu nie widze, bo tych ludzi nawet na weselu nie bylo

Gość gość
co za kretynka :D Koperty i prezenty to byś dostała jak byś ich na wesele zaprosiła. A tak to wysłałaś im zaproszenia na mszę w kościele i czego oczekujesz?

Gość gość
no jak na sam ślub to co się dziwisz? koleżanki z pracy mogły się zrzucić na coś, ale nie musiały. ślub to nie wesele, proste. ktoś pisał, że by nie szedł na sam ślub, ja bym poszła, ale też kupiła jakiś drobiazg, lub np złożyła się z innymi koleżankami z pracy. To Ty autorko tematu musisz mieć trochę taktu, a nie Twoi goście...

Gość laura2232323
widocznie goście uznali ,że bez wesela wystarcza same kwiaty no i słusznie... z tego co piszesz nie jest to jakaś bliska rodzina żebyś miała oto do nich żal . Jesli sie jest zaproszonym na wesele to wypada dac prezent lub koperte ,ale też uważam ,że jak ktoś nie chce nic dać to nie powinnas miećo to do niego pretensji skoro go zaprosiłaś

Gość jagoda_jagoda_nie
Przecież to prowokacja, nie pierwszy raz przez tę autorkę uskuteczniania.

Gość Wioletkaa,C33
jak tak mozna???szczyt bezczelnosci i nietaktu popelnilas...TY. "NA SAM SLUB"?...KOLEZANKI,KUZynki i sadziedzi...."dzien dobry chcialam was zaprosic ale tylko na godzinkę do kosciola posluchajta se przysięge i zobaczata jak ladnie wgygladam"???????? hahahah na SAM SLUB DO KOSCIOLA,CZY SAMA PRZYSIEGE W usC? I PO PO SLUBIE?....POSZLISCIE SE Z MEZEM DO DOMU JAKBY NIGDY NIC...??? SOBOTA TO trzeba pranie zrobić i odkurzyc???:D gosci zaprasza sie na wesele....fete,imrpeze,zeby ci spiewali,bawili sie...ucztowali... po chooj im sluchanie przysięgi???? slub jest tylko dla ciebie i meza....weslee lda gosci... ja bym nie dala zadnego prezentu :P

Gość Kamelia8989
Ok, już sobie znalazłam odpowiedź. Na ślub nie trzeba dawać prezentu. Prezenty przynoszą tylko zaproszeni na wesele. Dziękuję tym, którzy chcieli pomóc. Awanturnikom radzę więcej spokoju ducha.

Gość gość
ja tam lubię śluby, choć bez wesela przykro. ale serio ciesz sie z kwiatow, nie musieli ich przynosic

Gość Crew
Kamelia8989 sądzisz, że to jakaś przyjemność dla tych ludzi patrzeć, jak taka zachłanna potwora jak ty mówi "tak" przed ołtarzem? Myślisz, że goście, których raczyłaś zaprosić jedynie do kościoła powinni za tę marną rozrywkę płacić?

Gość gość
tak, odpowiadajcie jej rok po "weselu"

Gość gość
Bo wszyscy z kwejka :v