Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podajcie jakie macie glowne dania? poszukuje inspiracji

Polecane posty

Gość gość

My mamy wstepnie ustalone ale nie podoba misie udkoz ryzem a nie wiem co moglo y to zastapic. Mamy takie wstepnie ustalone dania: Rosol flaki Karkowka z pyzami Barszczyk z krokietami lub pierogami Bigos Udkaz ryzem kotlet z piersi iprosze nie krytykowac menu.chcielismy tradycyjne

Gość gość
z tego co wymieniłaś zjadłabym jedynie krokieta z barszczem. z tradycyjnych polecam roladę wołową lub kaczkę nadziewaną, może być też grillowana ryba pstrąg lub łosoś. Na prawdę kiepskie masz to menu, zastanów się jeszcze nad nim, bo bigos i flaki na weselu to porażka, ani to eleganckie, ani smaczne, w dodatku banalnie proste, każdy w domu może sobie sam przygotować, jak już idę na wesele to chcę zjeść coś bardzoej wykwintnego i wyszukanego.

Gość gość
No tak masz swoje zdanie:) ale podpowiedzialas cos co mi sie spodobalo- rybka. A mamy takie menu bo u nas rodzina tylko czeka na wesele bo bedzie mozna zjesc kotleta czy flaki:)

Gość lilialuiza
Dla mnie ok. Tym bardziej, jeśli wiadomo, że rodzina chętnie zje.

Gość gość
No wlasnie napewno chetnie zjedza:) a macie jeszcze jakies inne propozycje? Bo narzeczony jeszcze moze sie nie zgodzic na rybe...:)

Gość gość
u mnie rolada śląska z wołowinki z ogórkiem kiszonym w środku obowiązkowo :)

Gość gość
flaki nieeleganckie? ale lubiane. U mnie na weselu byl wybor flaki albo rosol. Wiekszosc wziela flaki, rosol chyba tylko dzieci zjadly. Udko mi w ogole nie pasuje, chyba, ze z usunietymi koscmi i np. nadziane.

Gość gość
To jest menu przykładowe z miejsca gdzie ja będę miała wesele, z tym że zupę zamienię raczej na zwykły rosół a zamiast jednej kolacji będa "płonące udźce" czy coś takiego ;) Przystawka : pstrąg wędzony na lekkiej sałatce z pomidorami koktajlowymi - Zupa : krem szparagowy ze złocistymi grzankami - Drugie danie : rolada wołowa filet z indyka zapiekany pieczarkami i serem cielęcina w sosie kurkowym polędwiczki drobiowe kluski śląskie ziemniaczki drążone z wody z koperkiem bukiet warzyw gotowanych z masełkiem zestaw trzech surówek - Deser : sorbet truskawkowy z pistacjami i lodami waniliowymi trzy rodzaje ciasta na stołach \ 2szt. na osobę owoce podane na stole szwedzkim kawa i herbata bez limitu podana na stole szwedzkim - Zimne przekąski : zestaw mięs pieczonych półmiski serów rolada z łososiem na szpinakowym biszkopcie pasztety pieczone roladki boczkowe skrzydełka pikantne roladki szynkowe z chrzanowym musem tymbaliki drobiowe śledzie w różnych postaciach kulki rybne w occie ryba po grecku jaja faszerowane różnymi pastami zestaw marynat polskich sałatka caprese z mozarellą i pomidorami sałatka z brokułami i chrupiącymi grzankami sałatka z krewetkami - Pierwsza kolacja : barszcz czerwony z pieczonymi pierożkami - Druga kolacja : podudzia faszerowane frytki szyszki snopki fasolki szparagowej żółtej i zielonej - Tort weselny : do wyboru z katalogu cukierni lub na zlecenie Klienta - Trzecia kolacja : krem żurkowy z pulpetami boeuf stroganoff

Gość gość
fajne masz menu:) podobaja mi sie udka faszerowane. a takich zwyklych udek nie chce bo sie goscie beda brudzic i po prostu to jest takie codzienne

na moim weselu miałam "płonące udka z pieczarkami" i to w sumie była jedyna rzecz którą wtedy zjadłam ;) generalnie miałam podobne menu jak Ty, i w zasadzie jak na większości wesel jest moim zdaniem jest to menu które się na weselu napewno sprawdzi oczywiście można coś bardziej wyszukanego zamówić ale jeżeli masz pewność że goście to zjedzą i będą zadowoleni bardziej z kuchni wyszukanej niż zwykłej, starej, typowo polskiej u mnie wszyscy byli z jedzenia zadowoleni, na wszystkich weselach na których bywam jako gość też menu jest podobne i też zawsze wszystkim smakuje

Gość gość
mam szczęście że byłam w tym miejscu już na dwóch komuniach i jedzenie wszystkim bardzo smakowało, więc raczej nie powinno być wpadki

Gość gość
Polędwiczki w sosie kurkowym lub grzybowym. Rolada z filetu z kurczaka/indyka z serem i chrzanem. Schab smażony z białym winem w sosie pieprzowo-pieczarkowym. Pieczarki faszerowane mięsem z indyka w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniakami. Schabowy z dzika.

Na obiad : zrazy wołowe w sosie stek z serem i ananasem klasyczne pieczone udko i schabowy pierś nadziewana rosół A potem inne ciepłe posiłki : szaszłyki faszerowane skrzydełka krokiet + barszczyk flaczki dorsz z pieczarkami gołąbki bigos