Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KTO Z WAS WYNAJMUJE MIESZKANIE?

Polecane posty

Gość gość
Z tego co widzę to wynajem w Warszawie znacznie potaniał. Za 50 m2 w nowym bloku 2000 + opłaty. Kiedy za to samo musiałem płacić 2400 + opłaty. blok 1 km od metra. Niedługo mam nadzieje będę spłacał swój kredyt bo jak podaje http://1mieszkaniedlamlodych.pl - program dopłat jednak ruszy.. :)

Gość kakakakdxi
faktycznie z tego co czytam to lepiej mieć mieszkanie na kredyt i spłacać. i tak na jedo wychodzi. nas rachunki z rata kredytu na mieszkanie wynoszą 690zl ( czynsz, woda, ogrzewanie, kredyt) co 2 miesiące prąd ok. 230zł tylko u nas mieszkania sa w miare w dobrej cenie.

Gość kakakakdxi
a i dodam że mieszkanko małe bo 36 m2

Gość gość
Gdańsk, duże mieszkanie ok 75m2 (1 duży pokój z balkonem + 3 małe pokoje) = płacimy dla właściciela 1500 zł + czynsz i opłaty, łącznie koszt wynajmu jakieś 2300 - 2400 zł.

Gość gość
Poznań 1200 zł plus czynsz 300 zł plus rachunki prąd, gaz, internet Mieszkanie 2 pokoje, 48m3

Gość nie wiem jaki sens jest
placic pnad 2 tysiace za wynajem jak mozna wziac kredyt w tej kwocie i splacac wlasne. I w ogole dziwie sie osobom np. po 30 mieszkajacym na wynajetym mieszkaniu. Nie boicie sie co bedzie na starosc, gdzie wtedy zamieszkacie? okropne to jest nie miec wlasnego dachu nad glowa.

Gość gość
"nie wiem jaki sens jest" ~ jesteśmy znajomymi, niedawno po studiach, lubimy z sobą mieszkać, nikt z nas nie ma rodziny, nikt z nas nie dostałby w tym momencie dobrego kredytu. Nikt z nas nie chce pchać się w kredyt.

Gość gość
cóż, ja mam 30stkę i często się przeprowadzam, więc po co by mi było mieszkanie np w Krakowie, skoro się wyprowadziłam, stąd gdzie teraz jestem też się raczej wyprowadzę, pewnie za granicę. a w wieku 70 lat, to już się chyba doczekam mieszkania po rodzicach :D, więc będę miała, gdzie klepać biedę za grosze z emerytury.

Gość gość
400 zł + opłaty. Meble mamy wszystkie swoje

Gość gość
nie każdy ma zdolność kredytową by zaciągnąć kredyt na mieszkanie... ja płace właścicielce 1000zł za dom 125mkw plus opłaty energia, gaz, internet, tv, śmieci, woda razem wychodzi ok 1500zł chciałabym swoje bo rata kredytu byłaby pewnie podobna ale żaden bank nie da mi kredytu skoro legalnie nie pracuję, mąż też, mamy 2 dzieci..

Gość gość
aa meble w zasadzie wszystko poza budynkiem mamy swoje, AGD, armatura wszystko moje

Gość gość
co za debilne rady - chcesz powiedziec, ze z kredytem to niby twoje;)? czy ktos wybajmuje czy kredytuje - NIE MIESZKA NA SWOIM!!!

Gość debilnie to ty myslisz
nie widzisz roznicy miedzy placeniem kredytu i posiadaniem po kilkunastu czy kilkudziesieciu latach mieszkania na wlasnosc, a placeniem komus do kieszeni kasy. Poza tym majac kredyt mozesz robic remont jak ci sie podoba, jak placisz raty to nikt cie nie wyrzuci, a wynajmujac mieszkanie to roznie z tym bywa. Moja znajoma 5 lat wynajmowala, placili na czas i co? Nagle wlasciciel stwierdzil, ze maja sie wyprowadzic, bo sprzedaje mieszkanie i maja teraz problem bo malo kto chce wynajac malzenstwu z dwojka dzieci gdzie tylko jedna osoba pracuje. Znajoma pluje sobie w brode, ze gdyby kredyt wzieli 5 lat temu to by to samo placili co miesiac a nikt by im sie wyprowadzac nie kazal