Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka123

antybiotyk

Polecane posty

Gość malwinka123

Od 3 dni zażywam antybiotyk i coś mnie zaczyna w wiadomym miejscu swędzieć… jem jogurt duży codziennie, myślicie że to może być grzybica?

Gość mami-016
koniecznie kup sobie jakiś probiotyk i stosuj jeszcze do 2 tygodni po skończeniu antybiotyku. A teraz 2 godziny przed lub po antybiotyku. Nie razem z antybiotykiem! Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość mamka mamka
Przy antybiotyku zażywam provag, mi nigdy same jogurty nie wystarczały, ale myślę że to indywidualna sprawa każdego organizmu. Skoro Cię swędzi to pewnie masz grzybicę zacznij zażywać probiotyk i wybierz się do ginekologa.

Gość gość
jogurty pomagają tylko na układ pokarmowy, a żeby miały odpowiednie działanie trzeba wypić chyba z litr jogurtu. dla kobiet najlepszym rozwiązaniem jest probiotyk taki jak provag właśnie bo chroni układ moczowo-płciowy i pokarmowy równocześnie.

Gość gość
jogurty pomagają tylko na układ pokarmowy, a żeby miały odpowiednie działanie trzeba wypić chyba z litr jogurtu. dla kobiet najlepszym rozwiązaniem jest probiotyk taki jak provag właśnie bo chroni układ moczowo-płciowy i pokarmowy równocześnie.

Gość gość
Oj tam ,najlepiej nie brac ani antybiotyku ani zadbych innych swinstw chemicznych tylko leczyc sie tym co zdrowe dla organizmu

Gość gość
Ja stosuję probiotyki ale dopochwowe bo ja zazwyczaj po antybiotyku miałam problemy intymne niż jelitowe - a te dopochwowe działają szybciej i miejscowo, invag ostatnio przy zapaleniu oskrzeli i antybiotyku stsosowalam i nic mi nie było - wiem, że nietóre kobiety i dosutne i dopochwowe biorą razem wtedy nic się już nie martwią. Swoją drogą u mnie w aptece same farmaceutki mi probiotyk od razu polecaja, a jak nie one to lekarz.

Gość gość
ja podczas brania antybiotyku biorę provag doustny, bo chroni układ pokarmowy i moczowo-płciowy równocześnie. poza tym jem oczywiście jogurty, ale wiem, że trzeba by wypić min litr dziennie, żeby ochronić florę bakteryjną.

Gość gość
Ja nigdy nie biore syntetycznych antybiotyków bo sa bardzo szkodliwe,szkoda zdrowia

Gość gość
G***ag a nie prosrag, spamerko!

Gość Imperria
A ja podczas antybiotykoterapii stosuję probiotyk Dicoflor Complex. Jestem z niego całkowicie zadowolona :) Dzięki niemu nie mam żadnych problemów przy przyjmowaniu antybiotyku.

Gość gość
Ale jak nie bierzesz antybiotyków i nie musisz brac probiotyk Dicoflor Complex

Gość gość
Ja również jestem przeciwniczka antybiotyków i staram się ich nie używać. Nawet u swoich dzieci odwlekam z ich podaniem do samego końca i muszę przyznać , że u dzieci im dłużej ich nie stosuję tym mniej chorują. Jednak czasami zdarzają się takie sytuacje, gdzie należy zastosować antybiotyk np. zapalenie zęba i Dalacin. Ostatnio obudziłam się ze spuchniętą szczęką, stomatolog przepisał mi Dalacin a farmaceutka poleciła jednoczesne stosowanie Lactovaginalu 1 globulki na noc w trakcie antybiotykoterapii a także jeszcze 7 dni po. Grzybicy później nie miałam więc u mnie ten probiotyk się sprawdził