Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chamskie traktowanie kobiet w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37 tygodniu brzuch już pokaźnych rozmiarów i w sumie nie idę, a toczę się, bo coraz ciężej. Musiałam iść dziś na zakupy do marketu, bo nic do jedzenia, a mąż wróci dopiero po godzinie 23. Poprosiłam teścia żeby poszedł ze mną i pomógł nieść zakupy. Stoję z pełnym koszem jest mi coraz bardziej duszno i ciężko, a przed nami dużo ludzi. To mój teść podszedł do stoiska z alkoholem i papierosami i dzwoni takim dzwonkiem, przychodzi baba i z gębą, że słucha, a on, że synowa w ciąży, źle się czuje, a czynna tylko jedna kasa i żeby nas policzyła. A ona, że nie, bo jak inni zobaczą, że tak robi to jej nie dadzą spokoju i poszła sobie. Mój teść był w dość sporym szoku.

Gość gość
ja do końca ciąży chodziłam a nie toczyłam się, skoro przez całą ciąże nic nie robiłaś tylko żarłaś to nie dziwne, że jest ci teraz ciężko i duszno, pewnie tez zero ćwiczeń fizycznych prawda ?

Gość gość
A teść nie mógł iść sam z listą zakupów?

Gość gość
Widzisz autorko, jak inni nie maja byc chamscy skoro same kobiety w ciazy sa wrogie i chamskie w stosunku do innych kobiet w ciazy.

Gość gość
Nie, nie żarłam, ale fakt mało się ruszałam, bo do 26 tygodnia leżałam plackiem ;).

Gość nie bylas sama i nie widze
tu zadnego chamstwa wielmozna ksiezniczko:O tesc mogl postac a ty jak zamienilas sie w wieloryba to moglas posiedziec i poczekac

Gość gość
No tak 12 kg na plusie to już wieloryb :D. pogratulować

Gość gość
kochana jak tak ci ciężko i się toczysz ,to nie łazi się po marketach ,teść mógł iść sam nie musiał zaraz siat tachać ,tylko niezbędne rzeczy . Po za tym kobiety w ciąży uważają się za pępek świata .

Gość gościówkaja
ojj i "straszno i smutno" :/ Kobiety skoro same nie potrafimy się szanować, to co się dziwić że inni tego nie robią. Różne są kobiety i różnie znoszą ciążę. , więc nie rozumiem po co ten zgryźliwy komentarz

Gość gość
Tak jak napisałaś różnie znoszą ciążę i jak jest ciężko to się nie chodzi po sklepach a na spacer .

Gość gość
no widzisz, a ja przez całą ciąże regularnie robiłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży, chodziłam na spacery i na basen, przytyłam 9,5 kg i do końca ciąży chodziłam, nie było mi duszno :)

Gość gość
A umiesz czytać? Musiałam większość ciąży leżeć plackiem.

Gość gościówkaja
każda patrzy tylko na czubek swego nosa; bo ja to albo tamto... smutna ta Polska

Gość ale dlaczego ty musialas
stac? nie dziwie sie kasjerce. Co innego jakbys sama byla to rozumialabym, ale tak? Tesc mogl poczekac w kolejce, a ty isc na jakas laweczke i usiac. Powiedz mi gdzie tu bylo chamskie traktowanie ze strony kasjerki?

Gość gość
Chamstwo ludzkie nie zna granic. a na serio to moją żonę też dosięgło to zjawisko http://cur.lv/16lnm

Gość gość
jeszcze powiedz, że masz być obsługiwana po za kolejką bo jesteś kobietą! Ciąża to nie choroba to normalny stan kobiety nie umrzesz od poczekania jak inni!

Gość gość
Niestety w Polsce chamstwo goni chamstwo i sama patologia bo niestety ale kobieta ktora ma zycie pod serduszkiem powinna byc traktowana lepiej niz pozostali ludzie ale patologia, tak patologia bo to ze nie chlejecie itp itd nie oznacza ze nie jestescie rodzina patologiczna tego nie zrozumie ja bym ja opieprzyla ta babe z gory na dol. Kobiety ciezarne maja swoje przywileje i kazda dobrze wychowana osoba to rozumie, ale po tym jak bylam w ciazy w naszym kraju ludzie dobrze wychowani to osoby starsze bo niestety ale mlodsi to w wiekszosci cholota bez uczuc

Gość gość
"jeszcze powiedz, że masz być obsługiwana po za kolejką bo jesteś kobietą! Ciąża to nie choroba to normalny stan kobiety nie umrzesz od poczekania jak inni!" Twoja wypowiedź to dowód chamstwa http://cur.lv/16lnm

Gość gość
Nie, w pobliżu nie było "ławeczki":) Przed ciążą pracowałam w sklepie i ta pani była od tego żeby nas obsłużyć.

Gość gość
I właśnie nie raz jak szłam do sklepu osiedlowego mimo, że przede mną były max. 3 osoby to Pani ekspedientka zawsze mnie pierwszą obsługiwała i nikt nic nie mówił

Gość gość
czytam posty i nie wierzę własnym oczom!!!ale z was chamskie suki!!!zero empatii i zrozumienia.Niestety nie zawsze tak jest że znosi się ciąże dobrze,u mnie było ok ale na przykład moja przyjaciółka miała ciężko a wcale "wielorybem" nie była.i co?miała nigdzie nie wychodzić bo przecież mogłaby zasłabnąć a tu nawet druga kobieta bez litości miejsca w autobusie albo w kolejce jej nie zrobi.trochę kultury wieśniary,to nie te czasy ze kobietą każą w polu rodzić a póżniej do roboty wracać.

Gość gość
A dlaczego ma być traktowana inaczej niż pozostali.To że jest w ciąży nie uprawnia do tego aby szybko biec i obsługiwać ,są też ludzie chorzy ,o kulach czy z chorym sercem . a czy osoby starsze są wychowane to chyba nie wiesz co gadasz ,pierwsi są w kolejce nie puszczą cię a staranują ,więc coś ci sie pomyliło .

Gość gość
Nie uogolniac z tym chamstwem i patologia! Tutaj akurat autorka nie byla sama,mogla usiasc i poczekac.A jak juz tak nie w formie,to tesciowi dac to "zadanie" .

Gość gość
to ja chcę być lepiej traktowany bo mam penisa między nogami!

Gość gość
Ale wy bezczelne jestescie,zachowujecie sie zawistnie jak hieny jakies.Pewnie wiekszosc z was miala sluzace ktore na zakupy chodzily,bo tu to same chrabianki.Cwiczylyscie,plywalyscie,bo tu to same bogaczki,ktore w ciazy nie przybieraly,bo mialy wlasnego trenera.Jestescie zalosne i wyladowujecie na dziewczynie swoje frustracje.

Gość gość
Tak już widzę teścia kupującego wędlinę i ciabatte. Nieważne. Zrozumieją to osoby, które same nie czuły się w ciąży dobrze i nie tryskały energią.

nie wiem co jest chamskiego w tym co ja napisalam?:O autorka nie byla sama, jak nie bylo lawaczeki to do samochodu mogla isc badz do domu, a tesc zakupy by przyniosl. Mozna tak? Mozna. Jednak lepiej uzalac sie nad soba i innych oczerniac.

Gość gość
Nie, nikt jej nie kazał biec do kasy, ale mogła jak juz podeszła obsłużyć. Jak ktos tam źle się czuł to czy ja mu broniłam podjeść do tej kasy? Zwłaszcza, że przy niej znaczek, że to niby z pierwszeństwem i żeby dzwonić.

Gość gość
A ty skąd wiesz że ta co nie ustąpiła miejsca nie była w ciąży . Miałam taką sytuacje że jechałam do pracy ,siedziałam i nie było widać brzucha i wsiadły dwie panie jedna w ciąży i non stop mnie trącała brzuchem i cos szeptały ,miałam ochotę cos jej powiedzieć ale się opanowałam ,nie miałam ochoty jej ustępować miejsca ,chociaż dobrze się czułam i moze nawet bym mogła gdyby nie to że bezczelnie tym brzuchem mnie dotykała i głupie gatki obu pań o ustępowaniu miejsca,wstałam na przystanku i panie spojrzały i obie dosłownie się speszyły jak zobaczyły że też jestem w ciąży

nie rozumiem o co ci chodzi z wedlina i ciabatta, ale domyslam sie, ze twoj tesc jest niekumaty:O W takim razie moglas isc powrzucac do koszyka, dac pieniadze i wrocic do domu. Gdzie w tym jest problem?