Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanisa

Mamusie w Częstochowie

Polecane posty

Gość mamanatki
martini a w którym szpitalu leżycie ?

Gość Martini12
Na pck na niemowlakach. Tu mialam najblizej a dr odradzala parkitke

Gość mamanatki
powiem tak : 2 razy lezalam na pck 2 razy owszem opieka pielegniarek rewelacyjna -lekarzy troche mniej , po 2 zapaleniu pluc pan kierownik oddzialu wypisal moje dziecko bez antybiotyku choc kaszlalo jak gruzlik ,wyszlam z nia wniedziele a w poniedzialek poszlam do przychodnii bo wiedzialam ze jest nie wyleczona (same pielegniarkidziwily sie ze chca nas wtpisac i powiedzialy zebymzostala na wlasne zadanie) i po 3 tyg. od wyjscia trafilam do Instytutu w Rabce i tam po 1 wizycie moje dziecko wyleczyli jak do tej pory jest wszystko ok. mimo ze minal ponad rok i zaschorowala mi tylko raz. nie chce cie stresowac moze moje dziecko jest takie chorowite czy nie potrafili zdiagnozowac choroby bo leczyli ja na cos innego niz w rzeczywistosci byla chora. dobrze iem coprzechodzisz i szczerze ci wspolczuje ale glowa do gory , bedzie dobrze.

Gość Martini12
Mamonatki- dobrze wiedziec:) moge jevchac i do rabki byleby mu pomogli bo sie serce kraje jak on tak kaszle biedaczek.

Gość mamanatki
martini powiem ci ze ja mam straszne pretensje do lekarzy w naszym miescie , leczylam ja prywatnie - kazda wizyta 50-100 zl kasy poszlo w brud - ok nie chodzi o pieniadze bo kazdy by dal ostatni grosz zeby pomoc swojem dziecku ale podejcie lekarza - wlasciwie Pana Ordynatora :" dziecko musi sie wykaszlec " do tego stopnia ze o malo pluc nie wyplulo nie mowiac o tym ze wymioyowala flegma !!! a wypisal nas do domu !!! mojepodejscie bylo takie ze w przychodni midziecka nie wylecza , ze zawsze prywatnie to lepiej , a guzik prawda gdyby nie 2 lekarki z mojej przychodni to naprawde nie wiem jak by to wszystkosie skonczylo .zycze wam szybkiego powrotu do zdrowia przepraszam ze tak ci wszystko napisalamdoglebnie ale jak sobie przypomn e to co przeszlismy to wyc mi sie chce. dobrej nocki wam zycze . bedzie dobrze trzymam kciuki :) aaaaa i najwazniejsze ze ma inhalacje one naprawde duzo daja .

Kanisa ja Ale karmie cycem wieczorem czasem w nocy i rano, przez dzien zjada kaszke obiadek i czasem deserek więc jak na razie mm nie wprowadzam może nas ominie. Kupiłam nową butelkę z nuka (żeby więcej piła) może z niej będzie chciała, bo do tej pory to ona jest bardzo niechętna do wszelakich butelek i smoczków,a przecież musi pić jak już je stałe pokarmy. Gotuje w końcu sama obiadki które pałaszuje (słoiczkowych praktycznie nie chciała), choć nie powiem że patrząc na nią to by już chciała jeść "normalnie" bo jak jadłam pomidorową to dostała pare łyżeczek z rozgniecioną marchewką to aż się trzęsła tak jej smakowało. 🌻 Martini to trzymamy kciuki za szybki powrót do domku Dużo zdrówka Jeżeli chodzi o płuca to dowiedz się o nebulizator czy można już stosować u takich maluszków bo u mnie chrześniak jednego roku jak miał z 1,5 roku był 3 x w szpitalu na zapalenie płuc a jak zaczeli mu robic inhalacje to minęło i jak do tej pory jest spokój. 🌻 Dzisiejszy dzień minął szybko ogólnie dobrze to znoszę bo wiem że Ala z moją mamą ma dobrze i umie się nią zająć, a jakby co to ja w każdej chwili mogę wyjść z pracy. Ja byłam w pepco to nie było takich malutkich, parę było w Kiku ale bez szału. 🌻 Evia tak jak Kasia piszę wypełniałam dochody na ich papierach najlepiej tam podjechać to powiedzą co i jak gdzie wpisywac. 🌻 Co do spotkania to się piszę ale bym była tak po 16 no chyba że się urwę wcześniej z pracy. Piszcie co i jak i kiedy

Hej Dziewczyny:) U nas ok.Paulinka zdrowa,pokrzywka znikneła:) a zębów dalej nie ma:/ Mnie rozkłada jakies choróbsko,od kilku dni gardło mnie boli i tracę głos:/jutro lekarz.\ Anias czy Ty dzis nie byłaś z maluszkiem w Pepco po południu???:)

Hej Suzi nie to nie byłam ja:) Dziewczyny jaką wy łyżeczką karmicie maluchy?? Specjalnymi?? Bo my mięliśmy ostatnio problem z jedzeniem a w żłobku Kubus zjada bez problemu i się spytałam jaką łyżeczką karmią i normalną deserową łyżeczką, później spróbowałam w domu zwykłą bo karmiłam plastikową i beż porównania poszło nam szybko i zjadł cały deserek:)

Anias ja uzywam tylko plastikowych mam ich chyba z 7 i rózne firmy:) Jedne z rossmana,drugie z biedronki:)

Witam! Dołączam do Was mamusie, pewnie nie raz zdarzy mi sie skorzystac z Waszych doswiadczen. Moja pociecha to Marcelinka ur.25.07 2013 :)

Jaki jest skuteczny sposób na ciemieniuche? Probowalam juz oliwki dla dzieci i masci przepisanej przez pediatre-hydrokoryzor czy jakos tak. Niestety efekt dosc slaby. Slyszalam jeszcze o lekkim krochmalu, ale jeszcze nie probowalam.

hej dziewczyny nie wiem co jest z moją małą. Wczoraj zwymiotowała kaszkę, dałam jej drugi dzień mleczną kaszkę manne, dziś zmieniłam na tą co zwykle jej daję, na moim mleku i teraz też zwymiotowała, wszustko, aż fontanna była, poza tym jej się nie zdarza, co to może być?

Gość megii_s
evia24 mi sie udalo pokonac ciemienuszke( a młoda miała mega duzo,nawet na brwiach) rozpuszczona mascia bepanthen-smarowalam jej glowke i brwi,zakladalam czapeczke i po paru godzinach schodzily cale płaty,z pomoca szczotki i delikatnie skrobałam darolkoa84 witaj :) jak tam Marcelinka -daje popalic czy spokojna?

Evia24 ja ciemieniuche smarowałam oliwką przed kapiela i póxniej delikatnie zeskrobywałam paznokciami.W krochmalu tez kompałam mała ale to ze względu na skóre wiec moze i na ciemieniuche to pomogło. Kanisa moja Paulinka 2 razy mi tak zwymiotowała ze az fontanna poszła i wydaje mi sie ze to za duza ilosc jedzenia zaszkodziła.Spróbuj podac Eli mniejsza ilość kaszki. Ja straciłam głos ,prawie nie mówie.Okazało sie ze nadwyręzyłam struny głosowe.Szczepionki znowu odroczone bo resztki pokrzywki sa jeszcze i musimy odczekac.

Gość mamanatki
evia ja kupilam zel na ciemieniuszke w aptece z serii Pediatril z firmy Avene polecam go u nas sprawdzil sie u starszej jak i u mlodszej , godzine przed kapiela smarowalam glowke potem w kapieli przecieralam wacikiem i zmywalam duza iloscia wody. jest fajny bo nie zawiera substancji zapachowych i przede wszystkim ni brudzi i nie zostawaia plam . ja tez walczylam oliwka ale nie skutkowalo.

Gość mamanatki
martini jak się czujecie ? mam nadzieje że już dużo lepiej , odezwij się .

Gość Martini12
Mamonatki dopiero ochlonelam po obchodzie wiec juz pisze. Kajtkowi sie pogorszylo:( zinacef nie dziala:( wlaczyli mu steryd i mocniejszy antybiotyk. Nawet nie mam sily tego komentowac jestem totalnie zalamana . Jak sobie to wszystko w glowie poukladam to sie jeszcze odezwe.

Gość mamanatki
oj, to nie dobrze :( ale grunt że działają i podali coś innego i pewnie z inhalacji dostaje Pulmicort i Berodual? będzie dobrze głowa do góry .

Oj biedna Martini i Twoje maleństwo:( na pewno wszystko będzie dobrze, oby nowy lek szybko zadziałał. Kanisa kupiłaś te buciki Eli? Widziałam wczoraj w auchanie różne takie, nawet taki mini botki były, chociaż przyznać muszę,że te w pepco które widziałam bardziej mi się podobały no i tańsze:) Anias jak Kubuś w tym żłobku? Jakie masz wrażenia po pierwszym tygodniu? Maciejka, a Twoja pociecha jak sobie daje radę w przedszkolu?

Martini trzymajcie się!!!!! Oby jak najszybciej się polepszyło. My dzisiaj pojechałyśy do lekarza bo Ela: -kaszle -wymiotuje (dwa razy aż nią targało) -śpi bardzo niespokojnie, budzi się po kilka razy w nocy z płaczem (ze dwie noce to 10 razy się budziła, wyobraźcie sobie jak ja wyglądałam) Bałam się że coś się rozwinie w weekend, więc do lekarza. Pani dr stwierdziła lekko zaczerwienione gardełko, ale poza tym luzik. Pojechałam do mamy, Ela jak zwykle przyssała sie do jej ręki, a mama aż krzyknęła że coś ją ukłuło. Przestraszyłam się że kobiecie coś w kręgosłupie strzeliło, a ta że nie, że to Ela ma chyba ząbka! No i wyjaśniło się wszystko, Eli przebił się pierwszy ząbek! Radość w całej rodzinie:) Suzi skorzystałam dziś z twojej rady co do kaszki,dałam jej połowę i utrzymała, ale bałam się że mi znowu całą kuchnie zarzyga, Kredkaa kupiłam buciki w alejach w tym sklepie "dom/świat dziecka (nie pamiętam)" Co u was? W zeszłym tyg jeździłam z Elą pozałatwiać różne sprawy przed pójściem do pracy, jechałyśmy tramwajem, bardzo jej sie podobało, aleje też jej się podobały, ogólnie mam bardzo towarzyskie dziecko, lubi się szwendać;) Poza tym mam z nią problem, bo nie chce ani butelki ani niekapka, nie wiem co mam z nią zrobić.

Kanisa to widzę że nie tylko ja mam ten problem. Moja Ala tez nie toleruje żadnych butelek (a przetestowałam już 6 różnych) ani kubka z takim dziubkiem, picie jak i kaszkę dostaję łyżeczką lub do podawania picia kupiłam teraz taki kubeczek z medeli to nawet idzie szybciej jak łyżeczką. I też nie wiem co mam robić. U nas dalej ząbków brak. Tydzień z babcią a mój w pracy przeżyty bardzo dobrze (niepotrzebnie się stresowałam), dziewczyny bardzo dobrze sobie radzą razem, a nawet mam poprasowane i ugotowane co któryś dzień :D (kochana mamusia),a w pracy fajnie roboty dużo wiec czas leci szybko. 🌻 No to kiedy spotkanie?? 🌻 Martini trzymamy kciuki za szybki powrót do domku Dużo zdrówka dla malucha i siły dla ciebie.

Gość mamanatki
dziewczyny jeśli mogę coś doradzić ja podawałam małej piecie w fajnym kubeczku z firmy Tuperware czy jakoś tak ma bardzo mięciutki ustniczek i mała bardzo lubiła z niego pić. Gratulujemy ząbka :) u nas już 2 kropeczki widzć od dłuższego czasu więc czekamy aż się przebiją ząbki :)

Witam! Pora się przenieść z porodów. Lenka urodziła się 31.07.2013 więc ma już ponad miesiąc.Pozdrawaim serdecznie;)

Megii_s Marcelinka spokojna, nie daje popalic poki co :) ale strasznie szybko rosnie, zaczynam sie martwic bo jest chyba za ciezka. Jest tylko na piersi a mając 6 tygodni wazy 6 kg! Masakra! Ma ktoras z Was tez takie doswiadczenia? Nie wiem co robic, ale przeciez nie będe jej odchudzac.

Darolka powiem ci że dużo waży twoja córa, a konsultowałaś to z lekarzem?? bo 1,5 mca i 6 kg to naprawdę sporo, a może po prostu ona tak często jada a że masz dobry pokarm to tak szybko przybiera. To moja ma 6,5 mca i waży trochę ponad 7 kg 🌻 Kanisa mnie kupiła gdzieś teściowa ale jak byłam w tej hurtowni artykułów dla dzieci na alei pokoju co jest nad Tesco (stary Relax) to ją widziałam i kosztowała coś ok 18-19 zł z firmy nuby butelka jest z miękkiego tworzywa więc fajnie się wyciska. A ogólnie mają spory wybór wszelakich rzeczy.

🌻 23.10.2009 .... Emilka ......... Lolunia 17.03.2012 .... Marysia ....... Lilaróz 16.09.2012 .... Paulinka ...... Suzi82 04.01.2013 .... Oliwia .......... Mini22 18.01.2013 .... Mikołaj ........ Poli24 02.02.2013 .... Elżunia ........ Kanisa 05.02.2013 .... Natalka ....... Kredka 13.02.2013 .... Emilka ......... Roxy100 25.02.2013 .... Ala .............. Gusia 02.03.2013 .... Hubert ......... Ann8912 12.03.2013 .... Jagódka ....... Deigi_89 21.03.2013 .... Kubuś .......... Anias87 12.04.2013 .... Magda ......... gość 03.05.2013 .... Kacperek ..... Kasia1107 15.05.2013 .... Kasia .......... Mamanatki 03.06.2013 .... Lenka .......... Pierworódka 18.06.2013 .... Kajtek .......... Martini12 25.06.2013 .... Bartuś ......... Maciejka 25.07.2013 .... Marcelinka ... Darolka84 31.07.2013 .... Lenka .......... Kasia34aa 🌻 Dziewczyny jak mam kogoś dopisać to piszcie bo może przeoczyłam 🌻 Martini jak tam Kajtuś się czuje?? Dalej w szpitalu??

Gość Martini12
Dalej w szpitalu:( czekamy do poniedzialku czy nowy lek zadziala. Na dodatek starszy synus po tygodniu przedszklola zlapal katar a i mezowi z nosa leci:(nie ogarniam juz:( w tydzien to sie chyba z 10 lat postarzalam . Wszystko boli bo sala 2 na 3 wiec miesnie sie zastaly a staram sie wychodzic jak najmniej zeby z korytarza jakiegos nowego wirusa nie przyniesc. Najwazniejsze ze Kajtus w miare pogodny i wszystko znosi chociaz mu juz 3 welflon zakladaja bo zylki dlugo nie wytrzymuja .

Martini to zdrówka dużo życzę. No z tą pogodą to nie wiadomo jak się ubrać rano i wieczorem zimno a w dzień gorąco. 🌻 Mojego też coś bierze i muszę mu zaraz jakieś leki przygotować żeby nas nie pozarażał bo to nie ma żartów przy takich maluchach. A my dzisiaj jedziemy na jakiś spacerek do Złotego Potoku albo Poraja bo mój idzie na żużel więc my wybywamy

Martini trzymajcie się bądźcie silni będzie dobrze:) Kredka Kubuś po pierwszym tygodniu ok:) Jestem nawet zadowolona zrobił się bardzo regularny jezeli chodzi o jedzonko i spanie:) W jedzeniu też są postępy bo zjada całe obiadki:) Zobaczymy co pokaże przyszły tydzień. Kanisa gratulacje ząbka :) Ciekawe kiedy u nas się pojawi. I co spacer w środę dalej aktualny??