Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

No widzę, że koleżanka Marcowa, to już spore doświadczenie ma jeżeli chodzi o dzieci, bo jeżeli dobrze rozszyfrowałam stopkę, to będzie już 3 potomek albo potomka :)

No widzę, że koleżanka Marcowa, to już spore doświadczenie ma jeżeli chodzi o dzieci, bo jeżeli dobrze rozszyfrowałam stopkę, to będzie już 3 potomek albo potomka :)

Gość gość
A wybrałyście już imiona dla swoich maleństw ?:) Ja narazie myślę nad imionami takimi jak Bartek i Maja a wy ? Malinka1818 (nie mogę się zalogować jakoś)

Kryśka, teraz staramy się o kolejnego potomka. Mamy już parkę, ale bardzo chcemy mieć jeszcze beniaminka w rodzinie :) Malinka, jeszcze nawet nie wiemy czy się uda, ale imiona mam już dawno wybrane...

Gość annnnnnnna123
hej dziewczyny. Mam pytanie jak to jest z tym odczuwaniem ruchów dziecka. Obecnie mam skończony 18 tydzień i zaczynam 19. Ruchy czuje juz od jakiegos czasu ale bardzo delikatne. Czuje je tylko wieczorem.Tak w ciągu dnia to moze raz cos poczuje i koniec. Wieczorem po kolacji poczuje ze dziecko sie rusza tak z 3 albo 4 razy i na tym koniec. Czy to jest normalne? Dodam ze mam łożysko na przedniej ścianie macicy i czytałam ze to utrudnia odczuwanie ruchów bo łożysko je amortyzuje. W necie czytałam ze od 28 tygodnia to powinno byc iles tam ruchów w ciągu doby itd. Czasem jest tak ze nie czuje nic przez cały dzien. Ale to chyba normalne na tym etapie ciąży?

Gość koczet
Annnna123, najwyraźniej normalne, chociaż było mi ciężko w to uwierzyć jak nie czułam Leona przez cały wczorajszy dzień i dziś do 16... Ale pózniej jak się przebudził i rozruszał to wiercił się co 5 minut przez dobrą godzinę :)

Gość annnnnnnna123
Oj koczet to ja tak jeszcze nigdy nie miałam ze czułam dziecko co pięć minut przez tak długi czas. Zawsze czuje abo jak sie wierci i tak mi cos zaświdruje ze 2 razy albo jakby kopnięcia ale tak ze 3, 4 razy w ciągu 10 minut i koniec

Gość gość
Ale cisza na tym forum...

Gość nataszka mala
oj cisza cisza...u mnie dzis w gdyni pieknasloneczna pogoda w slonku z17 stopni...ja mamprawie 19 tydz. i moje kopnelo mnie w dzien chlopaka i na tym koniec za tydzien ide do lekarzapotwierdzic plec..zobaczymy co to bedzie..choc przyzyczilam sie ze ma byc juz ten chlopak;)dni mijaja a ja strasznie tesknie za mezem..male to pocieszenie ale zawsze jednak ...przyjedzie na 3-4 dni w listopadzie...potem juz nie bedzie go do 6 stycznia..staram sie zapleniac czas..ale to nie jest takie proste ..tesknota jest silniejsza...czasem wszytko takie bezsensowne sie staje..

Marcowa - dzięki za życzenia urodzinowe :) Dziewczyny, za 2 godź mam amniopunkcję - trzymajcie kciuki żeby się udała bez żadnych powikłań !!!

Jasienka trzymamy, trzymamy z calej sily!Bedzie dobrze :) Nataszka czas szybko leci ani sie nie obejrzysz a bedziesz miala meza kolo siebie :) Co do imion to u mnie katastrofa. Doszlam z narzeczonym do porozumienia, ze jak bedzie dziewczynka to ja wybieram, a jak chlopak to on :) Mam nadzieje, ze za dwa tygodnie na USG poznamy w koncu plec i wtedy powaznie zaczne sie zastanawiac:) W glowie tez planuje pokoj dziecinny i najchetniej juz bym go pomalowala i umeblowala bo poki co stoi zupelnie pusty. Czeka mnie tez remont sypialni wiec mam sie nad czym zastanawiac. Jezeli chodzi o ruchy to ja tez nie czuje codziennie, ale mysle ze na tym etapie to normalne. Jezeli czuje to najczesciej wieczorem, poki co tylko motylki, kopniaka jeszcze nie dostalam wiec dzidzia mnie oszczedza:)

Witam, U mnie podobnie, jak u Very, za 3 tygodnie mam wizytę, tez mam cichą nadzieję, że będzie już wiadomo, czy chłopak czy dziewczynka :) Nas tez czeka nas remont sypialni i pokoju dziecięcego. Tylko pokój będzie na razie tak urządzony jak teraz, tyle że ściany wygipsowane i pomalowane. Stwierdziliśmy z mężem, że na razie łóżeczko będzie stało w sypialni a pokój naprawdę dziecięcy zrobimy może za rok albo dwa. Jak na razie jest urządzony tak normalnie komody, stoliczek, sofa.

Ja na razie ruchów nie czuję, ale zauważyłam pierwsze rozstępy na brzuchu, chciałam zapytać jakich specyfików używacie na rozstępy, ja na razie oliwki w żelu i zakupiłam krem z Ziaji ale jakoś nie bardzo mi pasuję, wydaję mi się, że skóra jest po nim jeszcze bardziej sucha...

Kryska tez sie zastanawialam nad pokojem dzieciecym czy od razu go robic bo na poczatku wiadomo ze dzidzia bedzie spala z nami, ale juz nie moge sie doczekac i stwierdzilam ze zrobimy pokoik od razu, mam nadzieje ze w dzien malenstwo bedzie w nim spalo, a na noc do sypialni kupie moze kolyske albo cos w tym stylu. Chcialabym dziecko szybko przeniesc do swojego pokoju, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Pewnie zupelnie odwrotnie :) Ja na roztepy na mokra skore stosuje oliwke johnson &johnson w zelu, a potem jeszcze na sucha skore smaruje bio oilem. Mam tez krem Perfecta Mama, ale zapach totalnie nie przypadl mi do gustu i wcale go nie uzywam. Jestem zadowolona z Bio Oil tyle, ze jest dosc drogi i malo wydajny, ale mam nadzieje, ze chociaz skuteczny. Ale to sie okaze za jakis czas :)

A ile kosztuję ten Bio Oil, to jest krem, gdzie można kupić, w aptece? Ja z pokojem trochę poczekam, bo trochę inny wystrój jest dla niemowlaka a inny dla 2 latka, a szkoda w sumie kasy teraz wydawać na meble a za rok znowu kupować nowe. Ale każdy ma swoją wizje, więc życzę miłej realizacji planu i radości z urządzania :)

Gość koczet
Jasieńka, jesteś już po? Mam nadzieję, że wszystko ok. Wiesz już kiedy będziesz miała wyniki?

Gość annnnnnnna123
jasienka ty juz pewnie po amniopunkcji? Jak było? Dziewczyny ja mam usg 24 października.To bedzie wtedy juz 21 tydzien i tez mam nadzieje ze zobaczymy co tam we mnie siedzi - chłopiec czy dziewczynka. Ja rozstępów ciążowych jeszcze nie mam. Uzywam zwyklego balsamu garniera po każdej kapieli i narazie nic wiecej. Mam niestety skłonności do rozstępów. Jak jako młoda dziewczyna zaczęłam dojrzewac i zaczeły mi dosc szybko rosnąć biodra to juz w wieku 15 lat miałam cały tyłek w rozstepach i mam je do tej pory :O mimo ze byłam szczupła. Zamówiłam sobie dresowe spodnie ciążowe bo nie mam w czym chodzic po domu, wszystko jest za ciasne. Tylko musze leciec na poczte popaczke bo jak był listonosz to mnie nie było

Kryska ja placilam ok 15 funtow za 200 ml w UK. W Polsce 200 ml kosztuje chyba ok 100zl. Mysle, ze w aptece spokojnie go dostaniesz. Ja go uzywam bo bratowa w ciazy dosc sporo przytyla i rozstepow nie ma, ale mysle, ze to sprawa indywidualna. Jedna kumpela smarowala sie zwykla oliwka w zelu z johnsona i tez nie ma zadnego rozstepu wiec mysle, ze duzo robi tu po prostu genetyka i predyspozycje do rozstepow. Mysle, ze grunt to dobre nawilzanie, a na reszte juz nie mamy wplywu niestety :(

Hej, melduje sie po amniopunkcji. Jak narazie wszystko ok, przebieglo bez problemow i teraz dobrze sie czuje. Leze i odpoczywam :)

Ja też Jasieńka trzymam kciuki ! Kurde to ten Bio Oil trochę drogawy. Mnie niestety po oliwce w żelu Johnson zaczynają robić się rozstępy w dwóch miejscach, ale to chyba faktycznie genetycznie uwarunkowane, bo ja od samego początku nawilżam skórę, a jednak się pojawiły. No nic, jak skończy mi się Ziaja to sobie kupie coś innego, może Pharmaceris, ostatnio Pani w aptece mi polecała. Patija-u mnie 15 tydzień :)

Jasienka teraz trzeba byc tylko dobrej mysli. Trzymamy kciuki :) U mnie dzis znowu piekna pogoda, pazdziernik nas w tym roku rozpieszcza na wyspach. Az nie chce sie w pracy siedziec. Kryska no ten Bio Oil drogawy i mimo ze to olejek to wcale nie taki wydajny. Nie wiem czy kupie kolejne opakowanie. U mnie narazie bez rozstepow, ale juz 4 kilo na plusie. Ostatni tydzien dalam czadu z jedzeniem zwlaszcza, ze slodyczami no i efekty widac od razu. A jak u Was z waga dziewczyny?Ile juz przytylyscie?

Ja jak byłam na wizycie pod koniec września, to było plus 3 kg czyli co miesiąc kilogram, więc myślę że nie jest źle. Słodycze i soki staram się ograniczać, chociaż Pani doktor dała mi wyraźny zakaz jedzenia słodkiego i picia soków, słodzenia herbaty. Ale to bardzo ciężko jest się odzwyczaić :( A gorzka herbata z rana przyprawia mnie o odruch wymiotny, chociaż od początku ciąży ani razu nie wymiotowałam :)

Gość aguuuuuu
jasienka super ze wszystko ok :)

u mnie 2 kg na plusie..;) a to już 17 tydzień..;) ale mnie słodycze gubią bo ich najwięcej jem..;)