Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

Aktualizuję tabelkę, udało mi się ją odkopać :) Zapraszam nowe dziewczyny do dopisania się i wszystkie do uzupełniania płci :) Ja będę mieć córeczkę :) nick.................wiek....skad......termin....ktore dziecko...plec....imie....data porodu chudzina123.........23.....Polska.....19.02.14.......?... .........???.......?????......??.??.?? madziulka123.......21.....Polska.....26.02.14.......?.... .........???.......?????.......??.??.?? vikiable………….32……Polska.....27.02.14 …..1………..???.......????........??.??.?? _Mufinka_............24.....Polska.....01.03.14.......1.. .dziewczynka......Izabela.......??.??.?? happinesss……..34…..Polska….. 2-3.03.14….. 3 …..... ??? ..... ????? ….. ??.??.?? Creamyful........... .22...Norwegia...1-7.03.14.....2............???.......?????. ... ..??.??.?? Anetka73..............31....Chicago....07.03.14......1... .........????.......?????.......??.??.?? Sieja_wędrowna....32...Wrocław...08.03.14.......1...... ......???.......?????.......??.??.?? annnnna123..........28.....Polska.....08.03.14.......1... .. .......???.......?????.......??.??.?? elużuńka................25.....Pomorze..08.03.14......2 ..........Melania/Zofia/Monika/Tomasz/Mateusz/Rafał....... ...??? takaCZARNA........26.....Polska.....09.03.14.......1..... .. .....???.......?????.......??.??.?? nataszka taka.......26......Polska.....10.03.14........?.......Klara/ Amelia/ Miłosz/ Tymon... ..........??.??.?? vera30..................31.......UK.........10.03.14.... ..?............???.......?????......??.??.?? agan123.............22......Polska........12.03.14......1 .... .....???.......?????......??.??.?? RudaMagda..........33.....Polska.....18.03.14.......?.... .. ....???.......?????.......??.??.?? agata_a_..............26.....Polska.....19.03.14.......?. ...........???.......?????.......??.??.?? tedidipaczka.........22.....Polska.....20.03.14.......1.. ............???.....?????.......??.??.?? zapach ................30.....Polska......22.03.14 ......2............???.......?????.......??.??.?? patija23...............23.....Bochnia....24.03.14...... 1............???.......?????.......??.??.?? malinka1818........20.....Polska......25.03.14.......1... .........???.......?????......??.??.?? koczet.….…....…23…..Warszawa...26.03.14..... 1 ..........???.....Leon/Ada...??.??.?? Madźka871..........26......Polska.....28.03.14.......1.. ..........???.......?????.......??.??.?? jasieńka.............. 32......Polska.....28.03.14........1...........???.......??? ? ?.......??.??.?? artemcia..............29......Polska.....28.03.14........ 2............???.......?????.......??.??.??

Gość annnnnnnna123
Witam :) Dziewczyny wczoraj wieczorem po obfitym posiłku moje dziecko urządziło sobie imprezke w brzuchu :) Tak sie wierciło i kopało ze az byłam zdziwiona. Tak mocno to jeszcze go nie czułam. Dzisiaj nad ranem jak sie przebudziłam tez dostałam kopa. Za 3 dni zaczne 20 tc wiec maluch coraz silniejszy sie robi. --- Jesli chodzi o wage to tak naprawde niewiem ile przytyłam. Tzn na początku strasznie wymiotowałam i schudłam ze 3 kg. Przed ciążą ważyłam 59kg, potem schudłam, w 11tc mam wpisane w karcie wage 60kg, a w 15 tc 61,5kg. A teraz niewiem bo nie mam w domu wagi ale czuje ze 64 to jest napewno

Gratulacje Mufinka!Super ze bedzie dziewczynka:) Z tyciem to nam sie dopiero zacznie...Najgorsze dopiero przed nami:) Najwazniejsze, zeby po ciazy wszystko szybko zgubic :) Anna a znasz juz plec? Cos mi sie zdaje, ze urodzisz maalego pilkarza skoro tak intensywnie Cie juz kopie :) Ja dzis mam maly kociol w pracy, ale przynajmniej czas szybko leci:) Milego dnia dziewczynki :)

kurcze, ja tak jestem wysoko w tabelce , a płci jeszcze nie znam :( A tak mnie ciekawi :) . Gratulacje Mufinka i reszta dziewczyn z facebooka które już wiedzą :)

Gość annnnnnnna123
vera jeszcze niewiem jaka jest płeć. Dowiem sie na usg 24 października( no chyba ze maluch nie pokaże). A mój mąż to zagorzały kibic i piłkarz wiec moze dziecko ma to w genach :) Takie pukanie od środka poczułam pierwszy raz.Wczesniej to były tylko takie muśnięcia,motylki itp Mąż sie juz boi ze dziecko uaktywnia sie wieczorem i jak sie urodzi to tez bedzie cyrk w nocy. Siada wieczorem i gada do brzucha zeby dziecko poszło spac bo tatus tez juz idzie spac i właśnie wtedy najbardziej czuje malucha :D

Kryśka a czy ty przypadkiem nie jesteś w 16 tyg? bo ja mam termin na 24 marca. Dziś mam 16tydzień 2 dni czyli 17 tydz.

Gość Sieja_wędrowna
nick.................wiek....skad......termin....ktore dziecko...plec....imie....data porodu chudzina123.........23.....Polska.....19.02.14.......?... .........???.......?????......??.??.?? madziulka123.......21.....Polska.....26.02.14.......?.... .........???.......?????.......??.??.?? vikiable………….32……Polska.....27.02.14 …..1………..???.......????........??.??.?? _Mufinka_............24.....Polska.....01.03.14.......1.. .dziewczynka......Izabela.......??.??.?? happinesss……..34…..Polska….. 2-3.03.14….. 3 …..... ??? ..... ????? ….. ??.??.?? Creamyful........... .22...Norwegia...1-7.03.14.....2............???.......?????. ... ..??.??.?? Anetka73..............31....Chicago....07.03.14......1... .........????.......?????.......??.??.?? Sieja_wędrowna....32...Wrocław...08.03.14.......1...... ......Tosia.......?????.......??.??.?? annnnna123..........28.....Polska.....08.03.14.......1... .. .......???.......?????.......??.??.?? elużuńka................25.....Pomorze..08.03.14......2 ..........Melania/Zofia/Monika/Tomasz/Mateusz/Rafał....... ...??? takaCZARNA........26.....Polska.....09.03.14.......1..... .. .....???.......?????.......??.??.?? nataszka taka.......26......Polska.....10.03.14........?.......Klara/ Amelia/ Miłosz/ Tymon... ..........??.??.?? vera30..................31.......UK.........10.03.14.... ..?............???.......?????......??.??.?? agan123.............22......Polska........12.03.14......1 .... .....???.......?????......??.??.?? RudaMagda..........33.....Polska.....18.03.14.......?.... .. ....???.......?????.......??.??.?? agata_a_..............26.....Polska.....19.03.14.......?. ...........???.......?????.......??.??.?? tedidipaczka.........22.....Polska.....20.03.14.......1.. ............???.....?????.......??.??.?? zapach ................30.....Polska......22.03.14 ......2............???.......?????.......??.??.?? patija23...............23.....Bochnia....24.03.14...... 1............???.......?????.......??.??.?? malinka1818........20.....Polska......25.03.14.......1... .........???.......?????......??.??.?? koczet.….…....…23…..Warszawa...26.03.14..... 1 ..........???.....Leon/Ada...??.??.?? Madźka871..........26......Polska.....28.03.14.......1.. ..........???.......?????.......??.??.?? jasieńka.............. 32......Polska.....28.03.14........1...........???.......??? ? ?.......??.??.?? artemcia..............29......Polska.....28.03.14........ 2............???.......?????.......??.??.?? dzięki Mufinka za tabelkę :) Ja jestem kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 54. Nikt nie wierzy, że to już piąty miesiąc, bo na twarzy zeszczuplałam, a brzuszek jest widoczny głownie wieczorem. Mała też już daje czadu z wierceniem się. To jest póki co strasznie przyjemne i bardzo miło z jej strony, że się odzywa do matki :)

Sieja Ty chudzielcu!Zazdrosna jestem!Mamy prawie taki sam termin, a u mnie juz 4 na plusie i czuje sie taka nadmuchana bardzo. Twarz mi sie zaokraglila a o talii juz dawno zapomnialam :( Ale co tam najwazniejsze, zeby dzidzia zdrowa byla :)

Gość Sieja_wędrowna
Vera, ja nie wiem, czy to, że nie przybieram jest akurat najzdrowsze ;) Fakt, że jeśli chodzi o odżywianie, to pilnuję tylko, żeby jeść regularnie i wcisnąć przynajmniej jedno jabłko/gruszkę dziennie. Poza tym nie mam jakichś zachcianek. Jem tak, jak zwykle (minus alkohol). Kawę zredukowałam do jednej dziennie. Czy któraś z Was dziewczyny bierze dodatkowo żelazo? Pytam, bo mam intymne obserwacje, ale się wstydzę tak publicznie na ten temat ;)

Sieja najwazniejsze, ze dzidzia rosnie. Czasem tak po prostu jest, ze kobieta malo przybiera na wadze np do 6 miesiaca, a dopiero potem "wystrzeli" :) Jezeli lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku ja bym sie nie martwila, a wrecz cieszyla aktualna waga :) Zachcianek w sumie tez za bardzo nie mam, ale bardzo ciagnie mnie do slodkiego niestety... Zelaza nie biore wiec niestety nie pomoge :(

Gość koczet
To i ja się zaktualizuję w tabelce. Przeskakuję wyżej o parę pozycji :) Co do wagi, dziewczyny u mnie jak wiecie idzie to ekspresowo, na szczęście przede wszystkim w brzuch i w cycki ;) mam spodnie od piżamy nieelastyczne na gumkę i są moją miarką :) ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że nasz tłuszczyk jest również magazynem hormonów niezbędnych dla podtrzymania ciąży, więc nie przytyć wcale to niekoniecznie jest najlepiej. nick.................wiek....skad......termin....ktore dziecko...plec....imie....data porodu chudzina123.........23.....Polska.....19.02.14.......?... .........???.......?????......??.??.?? madziulka123.......21.....Polska.....26.02.14.......?.... .........???.......?????.......??.??.?? vikiable………….32……Polska.....27.02.14 …..1………..???.......????........??.??.?? _Mufinka_............24.....Polska.....01.03.14.......1.. .dziewczynka......Izabela.......??.??.?? happinesss……..34…..Polska….. 2-3.03.14….. 3 …..... ??? ..... ????? ….. ??.??.?? Creamyful........... .22...Norwegia...1-7.03.14.....2............???.......?????. ... ..??.??.?? Anetka73..............31....Chicago....07.03.14......1... .........????.......?????.......??.??.?? Sieja_wędrowna....32...Wrocław...08.03.14.......1...... ......Tosia.......?????.......??.??.?? annnnna123..........28.....Polska.....08.03.14.......1... .. .......???.......?????.......??.??.?? elużuńka................25.....Pomorze..08.03.14......2 ..........Melania/Zofia/Monika/Tomasz/Mateusz/Rafał....... ...??? takaCZARNA........26.....Polska.....09.03.14.......1..... .. .....???.......?????.......??.??.?? nataszka taka.......26......Polska.....10.03.14........?.......Klara/ Amelia/ Miłosz/ Tymon... ..........??.??.?? vera30..................31.......UK.........10.03.14.... ..?............???.......?????......??.??.?? agan123.............22......Polska........12.03.14......1 .... .....???.......?????......??.??.?? RudaMagda..........33.....Polska.....18.03.14.......?.... .. ....???.......?????.......??.??.?? agata_a_..............26.....Polska.....19.03.14.......?. ...........???.......?????.......??.??.?? tedidipaczka.........22.....Polska.....20.03.14.......1.. ............???.....?????.......??.??.?? zapach ................30.....Polska......22.03.14 ......2............???.......?????.......??.??.?? koczet.….…....…23…..Warszawa...23.03.14..... 1 ..........chłopiec.....Leon...??.??.?? patija23...............23.....Bochnia....24.03.14...... 1............???.......?????.......??.??.?? malinka1818........20.....Polska......25.03.14.......1... .........???.......?????......??.??.?? Madźka871..........26......Polska.....28.03.14.......1.. ..........???.......?????.......??.??.?? jasieńka.............. 32......Polska.....28.03.14........1...........???.......??? ? ?.......??.??.?? artemcia..............29......Polska.....28.03.14........ 2............???.......?????.......??.??.??

Ja narazie 2kg na plusie (z 53 na 55), ale brzuszek maly-dopiero w przyszlym tyg ide po spodnie ciazowe bo mnie juz za bardzo guzik w moich cisnie...narazie siedze w domu wiec w dresach jestem. W tabelce nic nie zmieniam, bo plci jeszcze nie znam.

Gość gość
jestescie jak wszytkie glupie matki jak dziewcznka wniebowziete a co chlopaki gorsze czy co idiotki

Gość Sieja_wędrowna
Tak gościu, jesteśmy wszystkie idiotki. Dziękujemy, dobranoc.

Gość gość
ja tam wolalabym synka, ale z dziewczynki tez sie ciesze bardzo

Gość RudaMagda
Ja nie wiem co mam, ale wolałabym chłopaka. To tak z ręką na sercu. A w tabelce datę mam już inną, na 11. Jak będę przy kompie to poprawię.

Sieja ja bralam kiedyss zelazo.wiec mozee.pomoge bo chyba domyslam sie o co chodzi:-) A co do plci to bardziej bylam nastawiona na chlopca ale jak wyszlo na usg ze dziewczynkq to rowniez sie ucieszylam a teraz z kazdym dniem ciesze sie bardziej :-) ale chlopca tez bym chciaalla , moze bedzie pozniej braciszek:-)

ja nigdy nie miałam parcia na córeczkę czy synka. Dla mnie to zupełnie obojętne.. Oby zdrowe było

Gość annnnnnnna123
Hej dziewczyny. U mnie nerwica wróciła ze zdwojoną siłą :( Nie bede wam opisywac co sie dzieje ale wczoraj z bezsilności az sie poryczałam. Dzisiaj była u mnie siostra, pogadałyśmy i jest juz duzo lepiej. Siostra chce założyc firme i pytała czy bym niechciała dla niej pracowac. Bardzo sie ucieszyłam.To bedzie praca którą bede wykonywac w domu. Siostra ma talent plastyczny m.in.pieknie maluje ale nie tylko obrazy a np szklane wazony,robi korale, branzoletki, kolczyki.U znajomych malowała nawet kwiaty na ścianie w pokoju bo ja o to prosili i wyszły pieknie. Bedziemy na początek robic takie duze ozdobne bąbki i je sprzedawac w sklepie mojej cioci i przez internet.

Gość Sieja_wędrowna
Mufinka, dzięki. Sprawdziłam, jest nawet wątek na kafe o przyjmowaniu żelaza i dziwacznych skutkach ubocznych ;) Ale nie powiem, że się przez tydzień nie mogłam połapać, co jest grane ;) Co do płci, ja od początku czuję podświadomie, że to dziewczynka, choć to nie ma znaczenia. Dziecko, to dziecko...

Gość Sieja_wędrowna
annnnna123 - to dobrze, że będziesz miała zajęcie, ale czy wdychanie oparów farb, na pewno jest teraz dla Ciebie bezpieczne? Moja ciotka pracowała w fabryce ozdób choinkowych i po latach przebywania wśród toksycznych substancji, praktycznie ogłuchła. Nie chcę Cie straszyć, ale może skonsultuj to z kimś mądrzejszym ode mnie?

Gość gość
nie straszcie jej całkiem!!! dziewczyna będzie teraz czytać przez kilka dni na temat szkodliwości farb

Gość gość
dziewczyny czy ktoras z Was ma konflikt rh z mezem/partnerem??

Gość gość
annnna chodzisz na jakas terapie,do psychologa??????

Gość annnnnnnna123
Nie bede uzywała farb tylko kolorowych tasiemek,wiectym sie akurat nie przejmuje. Do psychologa chodziłam jeszcze przed ciążą przez rok. Zapisałam sie jakis czas temu na kolejne spotkanie ale dowiedziałam sie niedawno ze z powodu problemów finansowych szpital zlikwidował poradnie i moja pani psycholog juz tam nie przyjmuje. Nie mam mozliwosci zeby dojeżdzac gdzies dalej. A w najbliższej okolicy moge chodzic tylko prywatnie a ceny są cholernie wysokie

Gość koczet
annnnnna123, jeśli masz możliwość dojeżdżania do Warszawy to mogę Ci polecić poradnię w której jestem wolontariuszem, psycholodzy i terapeuci biorą tu "co łaska", bo idea jest taka by pieniądze nie stanowiły bariery dla uzyskania pomocy. To chrześcijańska poradnia, ale pracujemy z każdym kto chce, nie trzeba być wierzącym :) http://www.poradnia.schpulawska.pl

Gość annnnnnnna123
koczet bardzo Ci dziekuje za namiary na tą poradnie. Zastanowie sie czy skorzystac. Jedynym minusem jest to ze musiałabym dojeżdzac do Warszawy pociągiem i nie wiem czy dam rade i jak długo.

Anna skoro sama widzisz, ze masz nawrot choroby to faktycznie byloby dobrze zebys kontynuowala terapie u psychologa zwlaszcza teraz gdy spodziewasz sie dziecka i nerwy nie sa wskazane. I fajnie, ze znalazlas zajecie bedziesz miala mniej czasu na myslenie. Gosciu ja mam konflikt rh z moim partnerem.

Gość aguuuuuu
o konflikt ja pytalam, kidy mialas robione pierwsze badanie na przeciwciała?