Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirrnka

ausbildung,,czy ktosa z was robil, albo robi?

Polecane posty

Gość Polska-Niemcy ...
A jednak dodalo :)

Gość gość
moj jest arabem...

Gość Polska-Niemcy ...
To dzieci znaja 3 jezyki,fajnie.

Gość gość
marzenie...w praktyce jest to trudne...po polsku i po niemiecku mowia dobrze, natomiast po arabsku...hmmm zaczynaja...

Gość Polska-Niemcy ...
Ja mam znajomych,kolega jest francuzem.mama polka.a mieszkaja w Danii.wiec ich synek ma dopiero meksyk ;D

Gość gość
i te swoje bachory jeszcze arabskiego bedzie uczyc :-Ozjezdza sie takie wsiuny z PL analfabetki, ani be ani me po niemiecku i takie cos dostaje Ausbildung als Erzieherin i bedzie z tym ohydnym polskim akcentem uczyc dzieci w Niemczech :-O no tak Jobcenter chetnie wywala na to Ausbildung byle kogo bo potrzebuja w DE Erzieherinnen tak samo jak do Altenpflege. To kazda wsiuna z ciapatym sie zalapie. Tylko nie myslicie ze bedzie Wam tak latwo pozniej znalezc prace o ile zdacie te Wasze marne kursy:-O

Gość gość
Hej. Mam pytanie o Anerkennung studiów. Któraś robiła z was robiła?

Gość gość
jesli Twoim marzeniem jest to aby Twoje dziecko mowilo po arabsku to wspolczuje rozumu :-O takie polskie krowisko jak Ty tylko rozszerza islamizacje w Europie :-O:-O:-Oa jesli chodzi o prace jako Erzieherin to musisz mowic raczej bezblednie po niemiecku bo i tak Cie nie przyjma:-Otakie cos jak Ty pozniej tylko kaleczy jezyk niemiecki i dzieci sie uczyc maja od Ciebie :-O masakra jakas :-O

Gość Polska-Niemcy ...
Jak zwykle na tym forum polaczki juz zaczynaja jadem pluc

Gość Polska-Niemcy ...
kolezanka robila ale moj maz tez,wiec pytaj smialo

Gość gość
Czy potrzebny był do tego tzn suplement do dyplomu?

Gość Polska-Niemcy ...
Tego nie wiem,ale maz bedzie za 15minut to ci odpisze

Gość gość
a jestes z hamburga?...wtedy moge ci powiedziec gdzie mozesz to zrobic...ja potrzebowalam tylko dyplom ukonczenia uniwersytetu i zyciorys...tak jest w hh,...nie wiem natomiast jak jest w innych landach.. a osobie, ktora napisala tu swoje madrosci bardzo dziekuje za komentarz...i telepatyczna ocene moich zdolnosci jezykowych...

Gość gość
po pierwsze nie jestem Polaczkiem. Po drugie mam skonczone szkoly i studia w DE i pracowalam 15 lat jako Erzieherin. Tyle ze wtedy nie bylo zadnych kursow z Arbeitsamtu tylko Ausbildung trwalo 4 lata i byly wysokie wymagania aby dostac sie na takie Ausbildung. W zyciu bym nie zatrudnila osoby ktora nie umie mowic na 100% bezblednie po niemiecku. Teraz Arbeitsamt czy Jobcenter wszystkich idiotow wypycha na Erzieherin albo Altenpflege tyle ze wiekszosc po Ausbildung i tak bez roboty zostaje.

Gość gość
to idz do arbeitsamtu i poskarz sie, ze nie zyczysz sobie, zeby takie cos mialo miejsce, a potem opisz nam jak bylo;)...

Gość Polska-Niemcy ...
No widzisz jaka ty inteligentna jestes.szkoda mi czasu na tak plytkie osoby jak ty.

Gość gość
ja musze juz isc..zaczyna sie moj film;)...jak cos to pisz, albo ja bede pisac...i moze spotkamy sie kiedys na kawe najlepiej z dziecmi;)..

Gość gość
nie musze isc do Arbeitsamtu. Moj maz pracuje w Arbeitsamcie wiec wiem jakie sa fakty. A jak Polacy mowia po niemiecku to mi tez tlumaczyc nie muszisz. Wiekszosc mowi z ohydnym akcentem, nie mowiac juz o gramatyce itp. Wiec zamiast sie cieszyc jedna z druga jak glupia do sera to sie lepiej przyloz do nauki bo bedziesz po kursie arbeitslos. a tak na marginesie to w DE jest dosyc arabow i takich tam i nie rozumiem jak Polka moze sie tak zeszmacic i urodzic jeszcze arabskie dziecko :-O

Gość Polska-Niemcy ...
Odezwe sie jeszcze :) kawka z przyjemnoscia

Gość gość
i to jest twoja praca domowa, zeby zrozumiec jak Polka moze wyjsc za araba...moze razem z mezulkiem rozwiklacie ta zagadke;)...milego weekendu...

Gość Polska-Niemcy ...
Maz pracuje w arbeitsamt.to wspolczuje dosc marnych zarobkow

Gość gość
no widze ze gowno wiesz o DE i zarobkach. Moj maz jest po studiach i pracuje tam juz od 20 lat a wiec Ty sie o jego/nasze zarobki nie martw. Pomarzyc sobie mozesz co najwyzej.

Gość to ja od Anerkennung
A dziękuję za odpowiedź. Jestem z bayernu :) Miłego wieczoru :) P.S. A ty kobieto co Twój mężulek w Arbeitsamt pracuje, zluzuj trochę bo ci żyłka pęknie. Każdy żyje jak chce i z kim chce. Wylałaś już dziś z siebie tyle jadu, że chyba wystarczy na dziś :p A może jednak wezwać karetkę, żebyś na zawał nam z tych nerwów nie zeszła...:(

Gość Polska-Niemcy ...
15 lat w De jestes i ciagle na polskich forach wysiadujesz,to bardzo nudne musisz miec zycie.

Gość Polska-Niemcy ...
Ty chyba kobieto ograniczona jestes.zarowno ja jak i kolezanka mamy studia wiec nie mam pojecia o co chodzi.czegoty kobieto zazdroscisz?mamy sie licytowac kto jest bardziej niemiecki :O

Gość Kamila GP
Cześć! Osobom ambitnym, które chcą uczyć się, żyć i pracować w Niemczech polecam program edukacyjny Urzędu Pracy w Pasewalku – "Główka pracuje". Pomagamy w nauce języka, mamy do wyboru zawody z różnych branż (medycyna, administracja, handel, gastronomia, budownictwo, technika itd.). W trakcie nauki uczeń otrzymuje co miesiąc wynagrodzenie i jest włączony do systemu ubezpieczeń społecznych. Po 3 latach zdaje egzamin zawodowy, który pozwala na zdobycie dobrze płatnej pracy w Niemczech, w zawodzie pożądanym przez rynek. :) Szczegóły: kamila(małpa)expr.pl

Gość SPsycholog
Witam,jestem z okolic HH,mam mature uznana w Niemczech i 6-miesiczna praktyke. Niestety dalej mam problemy ze zrobieniem mojego wymarzonego Ausbildung jako Erzieher. Ktos moze z Was machst jakies pomysly co jeszcze musze zrobic?? Moze jakies doswiadczenia? Dziekuje z gory za Wasze odpowiedzi i milego wieczoru Wszystkim :)