Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kościelny czy cywilny?

do kobiet które mają rozbieżne daty ślub cywilny i kościelny

Polecane posty

Gość kościelny czy cywilny?

Witajcie 20.09 wzięliśmy ślub cywilny, 14.04 kościelny, i tak się zastanawiam, od której daty liczycie? Którą rocznicę obchodzicie?

Gość gość
nie to forum!!!!!!!!!!!! chyba ze zapytasz o ciaze/ porod/ macierzynstwo!!!!!!!!!!

Gość gość
ja od cywilnego, tym bardziej,ze roznica to kilka lat

Gość gość
No wlasnie to forum a jakie inne proponujesz? Gdzie jest najwiecej mezatek? My ten pierwszy ślub 2012 a drugi 2013 moj maz twierdzi ze obie rocznice no ale sama nie wiem

HEHE macie problemy, my mamy cywilny i nie wiem kiedy będzie kościelny, o ile w ogóle będzie. Ale jedno ustaliliśmy, ślub kościelny będzie dokładnie w tym samym dniu co cywilny. A jeżeliby się nie udało, to postanowiliśmy że rocznicę cywilnego obchodzimy dla siebie, a koscielnego dla gości :D

My liczymy od kościelnego :-) Cywilny był 2 dni wcześniej, ale data ślubu kościelnego była 5 rocznicą naszego związku (ślub mieliśmy w poniedziałek, ksiądz bez problemu uszanował nasz argument co do daty, a w USC były u nas śluby tylko w środy i soboty i nie ma zmiłuj ;P)

Gość gość
dla nas kościelny jest ważniejszy, ale właśnie tak z ciekawości, którą rocznicę obchodzicie, przyznam szczerze cywilny braliśmy szybko, ponieważ ja chorowałam a byłam w ciąży i baliśmy się, że w razie czego mężowi nie udzielą informacji o mnie. Zawsze chcieliśmy konkordatowy, ale niestety nauk nie mieliśmy, a w świetle prawa wystarczył cywilny...

Gość gość
chyba cos wam sie forum pomieszalo! jest oddzielne forum na temat ślubów!!! co ma ślub i cywilny wspolnego z ciaza porodami itp ;]

Gość gość
my świetujemy i tą datę i tą,tak dla siebie :D róznica wynosi 5mcy.no a goście pamietają tylko o kościelnym :D

Gość gość
Roznica u mnie pomiedzy cywilnym a koscielnym tez 2 lata.Zawsze wspominam ze malzenstwem jestesmy od cywilnego,ale juz minelo pare lat od koscielnego ,wiec wtedy jest kolacja i kwiaty i takie tam obchodenie:) Chyba dlatego ,ze ten koscielny byl bardziej uroczysty. Natomiast dla mnie i tak najwazniejsza jest rocznica od kiedy jestesmy razem :)

Gość Szczęśliwa Mężatka :)
Liczymy od cywilnego .