Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 anetka38

odchudzanie z kasza jaglana zapraszam

Polecane posty

Go艣膰 anetka38

waga 70kg wzrost 167cm m贸j cel 60kg ,kto ch臋tny piszcie ,jestem ju偶 2 dzie艅 na kaszy i jak na razie jest ok ale potrzebuje wsparcia

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Kasz jaglana to w臋glowodany, to kuracja oczyszczaj膮ca a nie odchudzaj膮ca, mo偶e by膰 wst臋pem do odchudzania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
oczysza sie a przy okazji odchudza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabiniaaaaaa
a ile taka kuracja powinna trwac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabiniaaaaaa
przed chwila widzialam inny topik z kasza co sie z nim stalo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
no w艂a艣nie niewjem dla tego za艂o偶y艂am inny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli co nie schudne tylko sie oczyszcze tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ktory topik aktualny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
jak na razie to czytam i tu i tam ale widz臋 偶e jest nas tylko 3 os贸bki to mo偶na sie jako艣 dogada膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Hej Anetka, napisa艂am do Ciebie na innym topiku, ale chyba tutaj b臋dzie lepiej rozmawia膰. Dalej trzymasz si臋 kaszy? Bardzo ch臋tnie do Ciebie do艂膮cz臋. Kasze lubi臋, kiedy艣 wytrzyma艂am na tej diecie 2 tygodnie czu艂am si臋 艣wietnie i schud艂am 9kg. Opr贸cz diety, du偶o 膰wiczy艂am. Teraz chce to powt贸rzy膰. Przyda si臋 motywacja i kole偶anka dla towarzystwa. To jak pr贸bujemy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
hejka ,mi艂o mi 偶e do艂膮czasz do mnie ,tak jestem ju偶3 dzie艅 i masz racje tutaj b臋dzie lepiej pisa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
aha mo偶e powiesz mi jak masz na imi臋 bo nie b臋d臋 przecierz do ciebie pisa膰 uwielbiam kasze co?opowiesz mi mo偶e troche wi臋cej jake 膰wiczenia wykonywa艂a艣?i mam nadzieje 偶e wytrwamy jako艣 razem bo reszta to chyba sie wycofa艂a a motywacja potrzebna i to bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja od jutra ale czy kazdy moze byc na takiej diecie? czy sa jakies przeciw?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Agnieszka jestem. Diet臋 z kasz膮 stosowa艂am w tym roku w lutym, 膰wiczy艂am skalpel ewy chodakowskiej, plus czasem cos na brzuch i jaki艣 szok trening. Niedawno zacz臋艂am jeszcze biega膰. Forme mam teraz dobr膮 wi臋c 膰wiczenia nie sprawiaj膮 mi trudno艣ci. Wa偶臋 66kg, chcia艂am bym schudn膮膰 oko艂o 10. Obiecuje 偶e si臋 nie wycofam. Kasza i tylko kasza :) Poza tym 偶e schudn臋, zale偶y mi tak偶e na tym aby oczy艣ci膰 organizm. Na pewno poprawi mi si臋 te偶 cera i og贸lne samopoczucie. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰. Dzi艣 m贸j pierwszy dzie艅. A Ty jak przygotowujesz kasze? Ja gotuje z olejem lnianym, nie dodaje 偶adnych przypraw, nawet soli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jakies witaminy bierzecie? czy wystarcza te z kaszy jaglanej bo s艂yszalam ze to skarbnica witamin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Pewnie nie ka偶dy, na pewno trzeba by膰 zdrowym. Ja przerabia艂am du偶o diet, czu艂am si臋 na nich r贸偶nie, na jednych lepiej na innych gorzej. Na kaszy by艂o super, du偶o energii, dobre samopoczucie. Chce to powt贸rzy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Ja nie bior臋 witamin, to w ko艅cu tylko 2 tygodnie, raczej nie umr臋. Zreszt膮 witaminy z tabletek i tak podobno si臋 nie przyswajaj膮..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w sumie jestem zdrowa poza tym ze mam ma艂y z艂og na nerce badania robilam wszystkie miesiac temu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
Agnieszka ja nic nie dodaje do kaszy sam膮 wcinam heh...mam tylko troche dylemat z piciem bo jedni pisz膮 偶e powinno si臋 pi膰 ma艂o a inni 偶e wi臋cej ,skoro by艂a艣 ju偶 na dietce to mo偶e ty mi powiesz ile pijesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lewerrttt
na kaszy chyba raczej nie schudniecie tylko organizm oczyscicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Pi艂am oko艂o 2 litr贸w wody niegazowanej, teraz te偶 tyle pije, nie wa偶ne czy jestem na diecie czy nie. Zreszt膮 zobaczysz 偶e po paru dniach b臋dziesz pi膰 du偶o, bo b臋dzie mi zasycha膰 w ustach. To efekt kaszy ja tak mia艂am pod koniec 2 tygodnia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Anetka a ile dziennie jesz kaszy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dieta oczyszczaj膮ca kasz膮 jaglan膮 Autor: Marta Skrzyd艂owska | PDF | Drukuj Kasza jaglanaCo to jest oczyszczanie organizmu? Oczyszczanie og贸lnie m贸wi膮c oznacza oczyszczanie organizmu z toksyn i pozosta艂o艣ci nagromadzonych w naszym ciele, z powodu spo偶ywania pokarmu bogatego w t艂uszcze i bia艂ka, du偶膮 ilo艣膰 nabia艂u, bia艂膮 m膮k臋 oraz cukier rafinowany. Czy oczyszczanie organizmu jest Ci potrzebne? Sprawd藕 symptomy. Gromadzenie si臋 toksyn mo偶e powodowa膰 b贸le g艂owy, apati臋, senno艣膰 lub problemy z zasypianiem. Oczyszczanie za pomoc膮 takich pokarm贸w jak kasze, warzywa i owoce, mog膮 nie da膰 natychmiastowych efekt贸w, ale s膮 bezpieczniejsze i dodatkowo mniej stresuj膮ce dla tych, kt贸rych dieta dotychczas by艂a bardziej kaloryczna i obfita. Dlaczego kasza jaglana? Kasza jaglana, obok pra偶onych ziaren gryki, jest zbo偶em zasadotw贸rczym, dlatego powinny je wprowadzi膰 do diety osoby, kt贸re w nadmiarze spo偶ywaj膮 nabia艂, mi臋so, bia艂膮 m膮k臋 oraz s艂odycze. Dodatkowo nawil偶a i od艣wie偶a cia艂o, dzia艂a odtruwaj膮co na w膮trob臋 i przeczyszcza jelita. Jak powinna wygl膮da膰 dieta? Zaleca si臋 spo偶ywanie kaszy jaglanej przez co najmniej 3 dni, 5 razy dziennie. Posi艂ek powinien by膰 sporz膮dzony z ma艂膮 ilo艣ci膮 przypraw. Maksymalnie taka dieta mo偶e trwa膰 do 14 dni. Im d艂u偶ej trwa dieta, tym wi臋cej toksyn zostanie usuni臋tych, tym czystsze cia艂o i tym lepsze samopoczucie. Gdy pomi臋dzy pokarmami czujesz pragnienie, pij gor膮c膮 wod臋 lub nap贸j zio艂owy. Warto zrezygnowa膰 przez ten czas z kawy i herbaty. Podczas diety dok艂adnie prze偶uwaj pokarm, co b臋dzie dodatkowo odkwasza膰 organizm. Czy podczas diety jaglanej spo偶ywamy urozmaicone posi艂ki? Nie, jest to monodieta jaglana, czyli jedynym pokarmem jest kasza jaglana. Masz pytania? Potrzebujesz wsparcia? Chesz mie膰 opracowany Indywidualny plan 偶ywieniowy? Skorzystaj z naszych porad i konsultacji. Mo偶esz te偶 um贸wi膰 si臋 na kr贸tsze porady czwartkowe for free, czyli za darmo. Spos贸b przygotowania kaszy jaglanej: Zagotuj wod臋 w czajniku. Rozgrzej garnek (najlepiej o grubym dnie). Wsyp 1 szklank臋 kaszy jaglanej. Mieszaj, a偶 kasza zacznie pachnie膰 (lekko orzechowo) i zrobi si臋 ciep艂a. Wlej 3 szklanki wrz膮tku, przykryj i niech si臋 gotuje 20 minut. Codziennie ugotuj 艣wie偶膮 porcj臋 kaszy jaglanej. Kiedy przeprowadzi膰 oczyszczanie organizmu? Warto przeprowadzi膰 diet臋 na bazie kaszy jaglanej jesieni膮, gdy偶 w ten spos贸b usuwamy pozosta艂o艣ci po nadmiarze s艂odko艣ci i wych艂adzaj膮cych pokarm贸w spo偶ywanych latem i przygotowujemy si臋 do zimowej pory gromadzenia zapas贸w. Diet臋 oczyszczaj膮c膮 mo偶na te偶 przeprowadzi膰 wiosn膮. W艂膮cz kasz臋 jaglan膮 do codziennego jad艂ospisu. Wypr贸buj przepisy: Kasza jaglana wersja najszybsza Kasza jaglana z owocami i imbirem Zupa soczewicowa z kasz膮 jaglan膮 Barszcz ukrai艅ski z kasz膮 jaglan膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znalazlam takie cos na necie poczytajcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
Agu艣 ja daje rade tylko dwa woreczki na dzie艅 dziele je na4 posi艂ki ,a Ty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Kupi艂a艣 kasze jaglan膮 w woreczkach? Wow ja nigdy nie widzia艂am. Ja jem oko艂o szklank臋 dziennie, dziele na 3-4 posi艂ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
tak przypadkiem si臋 natkne艂am w tesco,to mo偶e powinnam 1 zjada膰 ,nie jem za du偶o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powinno sie jesc 200 gr suchego przed ugotowaniem i potem rozlozyc to na posilki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetka38
go艣膰 a TY co nie masz zamiaru sie przedstawi膰 czy mamy do pisa膰 go艣ciu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uwielbiam kasze
Anetka nie wiem ile powinno si臋 je艣膰, mi szklanka wystarcza do tego jedz膮c tyle chud艂am. A Ty schud艂a艣 ju偶 co艣?

Udost臋pnij ten post