Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamrtwiona

Grzybica pochwy uczulenie na PIMAFUCIN??

Polecane posty

Gość Zamrtwiona

Hej kobietki. Bardzo proszę Was o pomoc ! Jakiś miesiąc temu przyplątała się do mnie grzybica pochwy... dostałam wtedy 3 globułki pimafucin oraz maść. Stosowałam globułki 3 dni, masć miałam 7do 10. Stosowałam 10, później okres, tydzień spokoju i okropne pieczenie wróciło.... znów do lekarza (oczywiście prywatnie, bo czeka się ponad miesiąc na NFZ) tym razem dostałam jedną globułkę Clotrumazolum czy jakoś tak i nadal kazał mi smarować pimafucinem i dodatkowo maścią Laticort... no i stosuję to już tydzień i nic :(( piecze jak mnie piekło, czerwone mam jak cholera, mam wrażenie, że od tego Pimafucinu jest jeszcze gorzej ;/;/ myślicie żeby zamienić ten Pimafucin może na maść dostępną bez recepty Clotrimazolum?? doradzcie mi coś, ja już nie mogę z tym pieczeniem :((

Gość gość
clotrimazol jest tani i bez recepty, więc możesz kupić i spróbować.Mnie pomaga zawsze przy swędzeniu/zakładam jeszcze invag na noc/.Ale jeśli objawy nawracają po takim leczeniu to chyba powinnać zrobić badania-może leczysz nie to co potrzeba??