Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rooozaa

W 3 miesiacu ciąży początek pracy

Polecane posty

Gość Rooozaa

Witajcie, Mam takie pytanie, teraz jestem w 16 tygodniu ciąży. Od dawna starałam się o pracę w jednym miejscu - umowa na czas określony. W końcu wszystko doszło do skutku lecz w momencie podpisywania umowy byłam jakoś w 11-12 tygodniu ciąży :) Od jakiegoś czasu już wiedziałam, że jestem w ciąży ale wcześniej juz miałam zdobyć tą pracę. Więc uznałam, że to nie będzie ze sobą kolidować :) Pracodawca zatrudniając mnie w 11 tygodniu ciąży wiedział, że jestem w takim stanie jednak mu to nie przeszkadzało i zatrudnił mnie bez problemu. Teraz moje pytanie brzmi. Czy z tego tytułu, że od momentu zatrudnienia do porodu minie ponad pół roku oraz byłam zatrudniona już w ciąży przysługuje mi urlop macierzyński i 80% pensji? Bo skoro już tak się trafiło to fajnie by było coś na dzieciaczka mieć :) Proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
Jak byś była pracodawczynią to byś tak nie napisała .

Gość gość
Potem się dziwią że matek ,kobiet nie chcą zatrudniać ,jak tutaj takie kombinatorskie baby .

Gość gość
czy wy durne baby potraficie czytać ze zrozumieniem? dziewczyna napisała, że pracodawca o ciąży wiedział!!!

Gość gość
Jasne wiedział ,wierzysz w to ,sranie w banie ,napisała tak aby nie dostać "ciosów" .

Gość gość
Wydaje mi się że wszystko zależy od dobrej woli pracodawcy.

Gość Rooozaa
Nie napisałam tego aby nie dostać ciosów tylko o wszystkim wiedział :) Nie chodzi mi tutaj o problemy z pracodawcą bo to jest naprawdę normalny człowiek więc sama chciałam być fair wobec niego. Bardziej chodzi mi czy z naszym ZUSem ukochanym nie będzie żadnych problemów? :) I liczę na jakąś w miarę sensowną odpowiedź a nie o "r****niu pracodawców" bo tego już się wystarczająco naczytałam :) Z góry dziękuję :)